Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria
Mit jelent az ESBL kifejezés?
Kép
 
Complex Medical Centre - Sajtóközlemény (x),,Remek''"Szokatlanul" viselkedik a majomhimlő, mérlegeli az egészségügyi vészhelyzetet a WHO,,Szerintem a koronavìrus járvány MIATT és nem VÉGETT.''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''Gulyás: az egészségügyben a felmondások nem veszélyeztetik a működést,,Sajnos az előző két hozzászólónak igazsága vagyon! Nem csak a siófoki kórházban van ilyen! Kevés ...''

Pszichiátria

Depresszió és Alzheimer-kór? Van ok-okozati összefüggés?

A kutatók egy ideje már tisztában vannak azzal, hogy a depresszió összefüggésben áll az Alzheimer-kórral (AD), ok-okozati összefüggést azonban ezidáig nem sikerült megállapítani.

Feltöltve: 2022-02-21 | Kategória: Pszichiátria

Újabb evidenciák: Tau-fehérjék és Alzheimer-kór

Az Alzheimer-kór (AD) esetén előforduló metabolikus agyi változások átfogó referencia-térképe erőteljes evidenciával szolgál a bioenergetikai útvonalak, a koleszterin-anyagcsere, a neuroinflammáció, az ozmoreguláció és más útvonalak módosulásait illetően, - tárták fel egy nagyméretű, multicentrikus vizsgálat eredményei.

Feltöltve: 2022-02-08 | Kategória: Pszichiátria

Miért is zárkózik el sok ember a COVID-oltásoktól: a nocebo hatás. 1. rész

A médiában és közösségi oldalakon sokszor terjednek káros hatású, nem megalapozott információk.

Feltöltve: 2022-02-02 | Kategória: Pszichiátria

Long-Covid ellátás a pszichiátriában. 2. rész

Az első értékelést követően a beteg szelektív szerotonin visszavétel gátló (SSRI) készítménnyel kezdték kezelni depressziós tüneteinek enyhítése céljából, és ezt feltitrálták terápiás dózisra. Pszichoterápiát és fizikoterápiát is javasoltak számára.

Feltöltve: 2022-01-28 | Kategória: Pszichiátria

Long-Covid ellátás a pszichiátriában. 1. rész

A Covid-19 pandémia kezdete óta szignifikáns hangsúly helyeződött a SARS-CoV-2 vírus okozta fertőzés pszichiátriai és neurológiai szövődményeire.

Feltöltve: 2022-01-27 | Kategória: Pszichiátria

Van kapcsolat a kávé - és teafogyasztás és a stroke és a demencia között?

Korábbi vizsgálatok már megállapították a kávé és a tea szerepét a stroke és a demencia kialakulását illetően. Keveset tudunk azonban a kávé és a tea kombinációja, illetve a stroke, a demencia és a post-stroke demencia rizikója közötti összefüggésről. Következésképpen célkitűzésünk az volt, hogy megvizsgáljuk a kávé és a teafogyasztás összefüggéseit a stroke és a demencia kialakulásának kockázatával, külön-külön nézve és együttesen is.

Feltöltve: 2022-01-14 | Kategória: Pszichiátria

Depresszió, szorongás és viselkedési problémák előfordulása az amerikai gyermekeknél?

Egy új vizsgálat célja az volt, hogy a legfrissebb adatok felhasználásával megbecsülje a frissen diagnosztizált depresszió, szorongásos problémák és magatartásproblémák vagy viselkedési zavarok prevalenciáját és összefüggéseit a gyermekek körében, valamint az ezzel összefüggő mentális egészségügyi kezelés igénybevételét.

Feltöltve: 2022-01-10 | Kategória: Pszichiátria

Lesz végre segítség a premenstrualis diszfóriára?

A premenstruációs diszfóriás zavar (PMDD) mentális tünetei javulnak egy progeszteronreceptor-modulátor alkalmazásával történő kezelést követően, - mutatott rá Erika Comasco, a SciLifeLab intézet kutatója és Inger Sundström-Poromaa professzor, az Uppsalai Egyetem munkatársa. A vizsgált gyógyszer hatásmechanizmusa révén megismerhetővé válnak ezen pszichiátriai rendellenesség és annak kezelése hátterében álló potenciális molekuláris mechanizmusok.

Feltöltve: 2021-12-30 | Kategória: Pszichiátria

Árthat-e hosszútávon az opioid-túladagolás? 1. rész

Az opioid-túladagolás rendszerint nem halálos kimenetelű, azonban számos vizsgálat összegző eredménye arra enged következtetni, hogy mindez hosszú távú hatást gyakorolhat a kognitív funkciókra, valószínűsíthetően a légzésdepresszióból eredő hypoxia következtében.

Feltöltve: 2021-11-22 | Kategória: Pszichiátria

Egyre több reumatológiai beteg használ orvosi marihuánát: felkészültünk erre? 2. rész

Az utóbbi években a marihuána legalizálása felé irányuló tendencia volt megfigyelhető az USA-ban. 2021 májusáig 36 tagállam és négy társult ország engedélyezte az orvosi marihuána alkalmazását.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-10-20 | Kategória: Pszichiátria

Hosszútávú neurológiai és pszichiátriai kimenetelek Covid-19 fertőzés után

A Covid-19 neurológiai és pszichiátriai következményeiről már beszámoltak, azonban több adatra van szükség a Covid-19 megbetegedés agyra gyakorolt hatásainak megfelelő értékeléséhez.

Feltöltve: 2021-10-18 | Kategória: Pszichiátria

Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 2. rész

Az öt tömeges oltópont 64 szorongással összefüggő eseményről számolt be, amelyek 2021. április 7-9. között fordultak elő; egyetlen esemény sem felelt meg a VAERS súlyosnak minősülő besorolásának.

Feltöltve: 2021-09-17 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld