Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria
Ki találta fel a tejsterilizáló készüléket?
Kép
 
Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál,,Aki ez év februárjában kapta a 4.Pfizer oltását az kaphat e ősszel újabbat?''Elvesztette a munkáját a fóti verekedő orvos,,Tele vagyunk orvosokkal! Csak éppen a körzetekből, a gyermekorvosi és a felnőtt rendelőkből hiányoz...''Megdöbbentő kutatás: már az ember előtt élhettek fejlett lények a Földön,,Az örök csel hangzatos félrevezető cim után ellenkező tartalom''Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál,,Választ szeretnénk az Országos Tisztifőorvostól, vagy a kormány más illetékes szervétől, hogy veszü...''Dolgozóhiány miatt szünetel az urológiai ellátás a Szegedi Tudományegyetemen,,Egyetemen hogy lehet szakorvos hiány? Az egyetemisták kitől tanulhatják meg a szükséges alapokat és...''

Pszichiátria

Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 2. rész

Az öt tömeges oltópont 64 szorongással összefüggő eseményről számolt be, amelyek 2021. április 7-9. között fordultak elő; egyetlen esemény sem felelt meg a VAERS súlyosnak minősülő besorolásának.

Feltöltve: 2021-09-17 | Kategória: Pszichiátria

Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 1. rész

2021. április 7-én, 5 héttel azt követően, hogy a Janssen által fejlesztett Covid-19 elleni védőoltás használatba került az FDA sürgősségi engedélye alapján, a CDC-hez öt, különböző államban található tömeges oltópontról érkezett jelentés a Janssen Covid-19 elleni vakcinájának beadását követő szorongásos események halmozott előfordulásáról.

Feltöltve: 2021-09-16 | Kategória: Pszichiátria

Kimerültség és gyermekkori reumatológiai kórképek

Habár a kimerültség egy gyakran előforduló kellemetlen tünet a gyermekkori reumatológiai kórképekben (’pediatric rheumatic conditions’; PRC) szenvedő gyermekek és kamaszok körében, ennek csökkentését szolgáló intervenciós vizsgálatok csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Feltöltve: 2021-09-01 | Kategória: Pszichiátria

Tiltakozás egy új gyógyszer ellen? 2. rész

Az FDA tanácsadó testületének három tagja kifejtette, miért nem támogatják az aducanumab Alzheimer-kór (AD) kezelésére történő engedélyezését.

Feltöltve: 2021-08-23 | Kategória: Pszichiátria

Tiltakozás egy új gyógyszer ellen? 1. rész

Az FDA tanácsadó testületének három tagja kifejtette, miért nem támogatják az aducanumab Alzheimer-kór (AD) kezelésére történő engedélyezését.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-08-20 | Kategória: Pszichiátria

Egy daganatellenes szer Alzheimer kórra? 2. rész

Ezek az eredmények arra engednek következtetni, hogy a rövid távú sargramostim-kezelés „a veleszületett immunrendszer aktiválásához, a kognitív képességek és a memória javulásához, valamint az amiloid és tau-fehérje lerakódások vérben mért értékeinek és az idegsejt károsodásoknak a részleges normalizálásához vezet” az enyhe vagy közepesen súlyos AD-ben szenvedő betegek esetében, - nyilatkozta Dr. Potter egy, a ’Partner Therapeutics’ által kiadott sajtóközleményben.

Feltöltve: 2021-08-16 | Kategória: Pszichiátria

Egy daganatellenes szer Alzheimer kórra? 1. rész

Egy daganatellenes szer, amit különböző típusú leukémia esetén fertőzések megelőzésére alkalmaznak, ígéretesnek tűnik az Alzheimer-kór (AD) kezelésében, - derül ki egy randomizált fázis II. vizsgálat eredményeiből.

Feltöltve: 2021-08-13 | Kategória: Pszichiátria

Csökkent az öngyilkosságok száma a pandémia alatt? 2. rész

Ami az öngyilkosságok számának 2020-as általános visszaesését illeti, Dr. Oquendo kifejtette, nem teljesen meglepő, hogy az emberek kisebb valószínűséggel halnak meg öngyilkosság következtében egy kollektív, közösséget érintő traumát követően.

Feltöltve: 2021-07-30 | Kategória: Pszichiátria

Csökkent az öngyilkosságok száma a pandémia alatt? 1. rész

Öngyilkosságokkal foglalkozó szakértők már rég megfigyelték, hogy az öngyilkossági ráta rendszerint csökken egy közösséget érintő traumát követően, ami elképzelhető, hogy a társadalmi kohézió és a közös szenvedés hatásait tükrözi vissza.

Feltöltve: 2021-07-29 | Kategória: Pszichiátria

Internetfüggőség és alvászavar. 2. rész

Érdekes módon Oroszországban az IA alapvetően gyakrabban fordul elő a tinédzser lányok körében, mint a tizenéves fiúk körében.

Feltöltve: 2021-07-26 | Kategória: Pszichiátria

Internetfüggőség és alvászavar. 1. rész

Több bizonyíték utal arra, hogy az internetfüggőség (’internet addiction’, IA) súlyossága közvetlenül összefügg a fiatalok esetében jelentkező alvászavarok súlyosságával.

Feltöltve: 2021-07-23 | Kategória: Pszichiátria

A vegetarianizmus és a depresszió. 2. rész

Az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) által készített vizsgálatban, több, mint 9 600 fő férfi vett részt.

Feltöltve: 2021-06-11 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld