Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Kit neveznek a „gyógyszerészet atyjának”?

Kép
 
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,A jelenség ettől még igaz. Nekem is van diplomám, 2 szakvizsgám, egy licence-vizsgám, de magamon is...''Mi van, ha elfogy a létfontosságú szívgyógyszer Magyarországon?,,az ami hánycikk, az ami odaron...''

Pszichiátria

A sírás pszichológiája

Már mindannyian éltünk át egy "jó sírást" - egy szakítást követően, vagy egy stresszes nap után, a sírástól gyakran megkönnyebbülünk, és utána máshogy látjuk a világot. De miért előnyös a sírás? És létezik vajon "rossz sírás" is?

Feltöltve: 2009-01-27 | Kategória: Pszichiátria

A krónikus fájdalom és az öngyilkosság kapcsolata

Egy nemrég végzett kutatás eredményei szerint a krónikus fájdalommal élőkben gyakrabban alakulnak ki öngyilkos gondolatok, mint az egészségesekben. Ez abban az esetben is így van, ha az esetleges mentális betegségeket is számításba vesszük.

Feltöltve: 2009-01-20 | Kategória: Pszichiátria

A hangszertanulás kifizetődő

Egy Harvard-központú tanulmány során felfedezték, hogy jobban teljesítenek azok a gyerekek, akik legalább három évig tanulnak hangszeren játszani. Nem csak a hangok megkülönböztetése és a kézügyesség terén, de a verbális feladatokban és a vizuális mintakiegészítésben is.

Feltöltve: 2009-01-13 | Kategória: Pszichiátria

A depresszió kezelése hosszú távú előnyökkel jár

A Kanadai Kedélyzavarok Szövetség szerint 1,3 millió kanadai szenved depressziótól. Az Albertai Egyetem kutatója Ian Colman elmondta, hogy a legtöbb ember nem kapja meg a szükséges kezelést.

Feltöltve: 2009-01-13 | Kategória: Pszichiátria

Mi okozza a pszichózist a tiniknél?

Az atlantai Emory Egyetem kulcsszerepet játszik az eddigi legnagyobb, legátfogóbb tanulmányban, melyet a Mentális Egészség Nemzeti Intézete finanszíroz. A fiatalok körében elõforduló pszichózisok kockázatát vizsgálták.

Feltöltve: 2009-01-08 | Kategória: Pszichiátria

Új online depresszió-teszt

Az University College London kutatói új univerzális tesztet fejlesztettek ki a major depresszió kockázatának felismerésére. Az online elérhető tesztet, a predictD-et használhatnák a háziorvosok és a helyi klinikák, hogy felismerjék, ha valakit ez a betegség fenyeget.

Feltöltve: 2008-12-11 | Kategória: Pszichiátria

Az emlékezés mechanikája

Mostanáig azt hitték, hogy a szinapszisoknak csupán az információt kapó oldala játszik aktív szerepet az agy emlékezéséért felelős újraszervezésében, amely megalapozza a tanulási és felejtési készségeinket.

Feltöltve: 2008-12-05 | Kategória: Pszichiátria

Lassabban reagálnak a hangokra az autista gyermekek

Az autista gyermekek agya lassabban reagál a hangokra, mint az egészséges gyermekeké, ez pedig magyarázatot adhat arra, miért küzdenek kommunikációs problémákkal az autista kicsik - állítják amerikai kutatók.

Feltöltve: 2008-12-04 | Kategória: Pszichiátria

Könnyebben hízik, aki depressziós

Egy új kutatási anyag adatai szerint az idősebb, depressziós tüneteket mutató felnőttek hajlamosabbak hastájékra hízni, mint az egészségesek.

Feltöltve: 2008-12-03 | Kategória: Pszichiátria

Ki tanítja meg a tudósokat tanítani?

Az amerikai tudós és mérnök hallgatók, akik kikerülnek az egyetemről, tökéletesen képzettek kísérletek elvégzésére. Amikor azonban szembe kerülnek a másik tevékenységgel, melyet professzorokként végezniük kell, vagyis a tanítással, már csak saját magukra hagyatkozhatnak.

Feltöltve: 2008-12-03 | Kategória: Pszichiátria

A fájdalom részben agyban dől el

Egy, krónikus kézfájdalmaktól szenvedő emberek bevonásával készített bizarr tanulmány kimutatta, hogy a fájdalom érzékelése aszerint változott, ahogyan a kezüket látták.

Feltöltve: 2008-12-03 | Kategória: Pszichiátria

Gazdasági válság = lelki válság?

A világméretű gazdasági válság feltehetően rossz hatással lesz az emberek lelki egészségére; nőni fog a lelkibetegségek, az öngyilkosságok száma.

Feltöltve: 2008-11-29 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 46 47 48 49 50 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld