Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Egyre több beteg használja reumatikus és ízületi problémákra az ún. lóbalzsamot.

Kép
Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,...''Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,amerikában a legjobban az orvosok keresnek a foglalkoztatottak körében ...........''Kollektíven robogunk a kiégés felé?,,Adjál rendes fizetést az embereknek és nincs kiégés''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''

Pszichiátria

A tudatos beteg nem jó beteg?

Nemrég publikált kutatási adatok szerint a túlzottan érdeklődő és betegségük ügyében túl tájékozott vastagbélrákos páciensek gyakran részesülnek drága és számukra egyáltalán nem megfelelő kezelésben.

Feltöltve: 2009-03-03 | Kategória: Pszichiátria

Antikolinerg szer indukálta delírium Alzheimer-betegségben

A delírium vagy az akut zavartság a kogníció átmeneti globális zavara, ami megnőtt morbiditási és mortalitási rátája miatt sürgősségi ellátást igényel. Időskorban a delírium kialakulása negatív prognózisú a morbiditásra és a mortalitásra is, funkcionális és kognitív következményekkel jár és krónikus lefolyásba torkollhat.

Feltöltve: 2009-03-03 | Kategória: Pszichiátria

Pihenéskor agyunk képernyőkímélő üzemmódba kerül

Legújabb kutatási eredmények szerint agyunk vizuális központja akkor is aktív marad, ha lehunyjuk szemünket, vagy elalszunk. Ez az aktivitás azonban némileg különbözik az ébrenléti állapottól, és egyelőre igen keveset tudunk róla.

Feltöltve: 2009-02-25 | Kategória: Pszichiátria

Poszttraumás stressz és Tetris

Brit kutatók szerint bizonyos videojátékok segíthetnek megakadályozni a poszttraumás stresszben szenvedő betegek traumás emlékképeinek felszínre töréseit, ezzel pedig elősegíthetik a mielőbbi gyógyulást.

Feltöltve: 2009-02-23 | Kategória: Pszichiátria

Internetes terápiát dolgoztak ki a németek

Az Amerika vezette 2003-as iraki invázió és az azt követő erőszakos és kaotikus utóhatások nemcsak vért, halált és pusztítást hagytak maguk mögött, hanem sokakban lelki sebeket is.

Feltöltve: 2009-02-23 | Kategória: Pszichiátria

Szezonális affektív zavar és a fényterápia retinális hatása II.

Előző cikkünket folytatva Lavoie és mtsai (2008) eredményeit részletezzük, hivatkozva 2008-ban megjelent cikkükre. A retinális funkciókat vizsgálták SAD-betegekben télen és nyáron, mind csap, mind pálcika ERG-vel, illetve az őszi/téli depressziós állapotban végzett 4 hetes fényterápia után.

Feltöltve: 2009-02-18 | Kategória: Pszichiátria

A Truman szindróma

Elgondolkodott már azon, hogy az élete olyan, mint egy valóságshow, amiben ön a főszereplő? Nos, ezzel nincs egyedül, sokan hiszik még a világon, hogy ők is a Truman Show szereplői.

Feltöltve: 2009-02-18 | Kategória: Pszichiátria

Örökölhető memória?

Az anyák gyermekkori cselekedetei befolyásolhatják utódjaik memóriáját és a tanulási nehézségek súlyosságát, állítják amerikai kutatók genetikailag memóriahiányossá módosított fiatal egerek agyműködésének vizsgálata alapján.

Feltöltve: 2009-02-13 | Kategória: Pszichiátria

Szezonális affektív zavar és a fényterápia retinális hatása I.

A szezonális affektív zavar (SAD) a depresszió olyan altípusa, amelyet ősszel vagy télen jelentkező visszatérő depressziós epizódok jellemeznek nyáron bekövetkező remisszióval, valamint a fényterápiára is (FT) jól reagálnak.

Feltöltve: 2009-02-13 | Kategória: Pszichiátria

Gének és alkoholizmus

A Virginia Egyetem legújabb kutatási adatai segíthetnek megmagyarázni, miért súlyosabbak egyes emberek alkoholfüggőségi problémái a többi betegénél. Az UVA kutatásai szerint az ALC6A4 szerotonin-szállító gén igen nagy szerepet játszik az alkoholfüggőségben szenvedők ivási szokásainak meghatározásában.

Feltöltve: 2009-02-10 | Kategória: Pszichiátria

Mitől működik a zsigeri ösztön?

Nem csupán találgatás, amikor zsigerből döntünk valamiről, valójában olyan emlékekhez fér hozzá igen gyorsan agyunk, amelyeket nem tudatosítunk - állapítják meg a Nature Neuroscience című szaklapban amerikai kutatók.

Feltöltve: 2009-02-10 | Kategória: Pszichiátria

A kék a kreativitást, a vörös a figyelmet javítja

A vörös szín javítja a részletek iránti figyelmet a tanulásnál, míg a kék kreativitásra serkent - közölték kanadai kutatók a Science magazinban csütörtökön.

Feltöltve: 2009-02-06 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 46 47 48 49 50 51 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld