Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria
Mit jelent az ESBL kifejezés?
Kép
 
Complex Medical Centre - Sajtóközlemény (x),,Remek''"Szokatlanul" viselkedik a majomhimlő, mérlegeli az egészségügyi vészhelyzetet a WHO,,Szerintem a koronavìrus járvány MIATT és nem VÉGETT.''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''Gulyás: az egészségügyben a felmondások nem veszélyeztetik a működést,,Sajnos az előző két hozzászólónak igazsága vagyon! Nem csak a siófoki kórházban van ilyen! Kevés ...''

Pszichiátria

Az autizmussal élő gyerekek rideg integrációja zajlik Magyarországon

Az elmúlt két évben 15 százalékkal emelkedett az úgynevezett autizmus spektrum zavar (ASD) érintettjeinek száma az USA-ban: a nyolcéves korosztályban ma már minden ötvendkilencedik gyerek mutatja a jellemző tüneteket.

Feltöltve: 2018-10-24 | Kategória: Pszichiátria

Felkészülnek az orvosok a végstádiumú betegekkel való beszélgetésekre?

Továbbképzés és költségvisszatérítés szorgalmazhatja ezeket a kritikus témájú beszélgetéseket.

Feltöltve: 2018-07-19 | Kategória: Pszichiátria

Ön olvasta már? - 2017 legolvasottabb pszichiátria cikkei

Szabad-e néha egy kevés alkoholt fogyasztani terhesség alatt? A magas koleszterinszint és a Parkinson-kór kapcsolata. Megjelent a kevert depresszió diagnózisára és kezelésére vonatkozó első ajánlás. Nincs konszenzus az Alzheimer-kór gyógyszeres terápiájának leállításával kapcsolatban. Kulcsfontosságú az Alzheimer-kór megelőzésében az olívaolaj. A TOP 5 legnépszerűbb cikk pszichiátria témában.

Feltöltve: 2017-12-28 | Kategória: Pszichiátria

Pszichogén köhögés

Mindannyian tudjuk, hogy a psziché hat a testünkre, a tüneteinkre. Bármely krónikus betegség tünetgazdagabbá válik pszichés egyensúlyvesztés esetén. A pszichogén betegség kimondása nagyon nehéz, bizonyos merészséget igényel, hisz tünet mindig van, laboratóriumi eltérést bárkinél találhatunk, organikus okot feltételezni könnyű. A diagnózist általában kizárásos alapon állítjuk föl, hisz a tünet hátterében nem igazolható szervi eltérés. Például a köhögés ilyenkor nappalra korlátozódik, alvás közben nem köhög a gyermek.

Feltöltve: 2015-03-09 | Kategória: Pszichiátria

Ritka kórképek: pszichiátriai tünetek és a Cushing szindróma

A Cushing szindróma jellemzőit prezentáló két pszichózis eset arra utal, hogy a pszichiátriai tünetek oka Cushing szindróma is lehet.

Feltöltve: 2013-11-18 | Kategória: Pszichiátria

Döntéshozatalkor bízzunk a megérzéseinkben

Amikor döntéseket hozunk, legjobb, ha megbízunk az első megérzésünkben, legalábbis ez derül ki egy új, amerikai kutatásból. Ám korántsem mindegy, hogy mennyire szakértő valaki egy adott témában, a felkészültség ugyanis pozitívan befolyásolja az intuitív döntéshozatal pontosságát.

Feltöltve: 2013-04-26 | Kategória: Pszichiátria

Ismét többet tudunk az Alzheimer kiváltó okáról

A Virginiai Egyetem és a német Probiodrug nevű cég kutatói a béta-amyloidról kimutatták, hogy növeli a toxicitását más, gyakoribb béta-amyloidoknak.

Feltöltve: 2012-06-27 | Kategória: Pszichiátria

Már az óvodásoknál is oda kellene figyelni a depresszióra

Nehéz elképzelni, hogy akár már az óvodások is szenvedhetnek depresszióban. Bár a gyermekkori depresszió jól ismert, csak mostanában kezdték vizsgálni a hat év alattiaknál. Amerikai kutatók a Current Directions in Psychological Science folyóiratban összefoglalják az új kutatások eredményeit és a korai felismerés fontosságát hangsúlyozzák.

Feltöltve: 2010-05-26 | Kategória: Pszichiátria

Az öngyilkosság kockázata a nyugdíjasok körében

Az idősek otthonába költöző embereknél gyakran növekszik az öngyilkosság kockázata, mégis, ezek az intézmények nincsenek felkészülve arra, hogy megküzdjenek ezzel a problémával, állítják amerikai kutatók.

Feltöltve: 2010-05-25 | Kategória: Pszichiátria

Frontotemporalis dementia

A frontotempralis dementia elnevezését az utóbbi néhány évben kezdték el alkalmazni, a korábban primer progresszív aphasianak (PPA) illetve frontalis dementianak nevezett különálló entitánsok összefoglaló neveként, mivel egyre inkább körvonalazódott, hogy hátterükben közös pathológia, a frontotemporalis degeneratio áll, illetve a klinikai lefolyásuk is számos átfedést mutat.

Feltöltve: 2010-05-23 | Kategória: Pszichiátria

Az epilepszia elleni gyógyszerek skizofréniát okozhatnak

Legalábbis ezt állítják amerikai kutatók, állatkísérletes megfigyeléseik alapján.

Feltöltve: 2009-10-27 | Kategória: Pszichiátria

A korábban becsültnél nagyobb az autizmus aránya

Két amerikai kormányzati tanulmány adatai szerint minden századik gyereknél tapasztalható autista zavar - a korábbi becslés 1:150-hez volt.

Feltöltve: 2009-10-06 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld