Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat
Hova nyúlik vissza időben az első plasztikai műtét?
Kép
 
Complex Medical Centre - Sajtóközlemény (x),,Remek''"Szokatlanul" viselkedik a majomhimlő, mérlegeli az egészségügyi vészhelyzetet a WHO,,Szerintem a koronavìrus járvány MIATT és nem VÉGETT.''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''Gulyás: az egészségügyben a felmondások nem veszélyeztetik a működést,,Sajnos az előző két hozzászólónak igazsága vagyon! Nem csak a siófoki kórházban van ilyen! Kevés ...''

Bőrgyógyászat

Veszélyes lehet a gél manikűr?

A gél manikűr során erős UV-sugárzást használnak, hogy egy speciális gélt juttassanak az adott személy körmeibe. Habár kevés bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ez súlyos betegségeket, például bőrrákot okozhat, egyes kutatások arra engednek következtetni, hogy a fájdalom és a körmök sérülése a gélmanikűr gyakori mellékhatása.

Feltöltve: 2022-06-13 | Kategória: Bőrgyógyászat

Stroke kimenetelek SLE-ben

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) egy több szervrendszert érintő autoimmun betegség, amelynek megjelenési formája és klinikai manifesztációja változatos. Korábbi kutatások megállapították, hogy az SLE-s betegek esetében magasabb a kardiovaszkuláris betegségek és a stroke előfordulásának kockázata.

Feltöltve: 2022-05-17 | Kategória: Bőrgyógyászat

A SARS-CoV-2 elleni védőoltást követő bőrreakciók

A SARS-CoV-2 elleni védőoltások felvételét követően jelentkező bőrreakciók ezidáig nem kerültek osztályozásra, ezért ebben a cikkben arra törekedtek a szerzők, hogy klasszifikálják a tüneteket.

Feltöltve: 2022-04-05 | Kategória: Bőrgyógyászat

Orvosi kannabisz bőrgyógyászati felhasználása

Az orvosi kannabisz termékekhez (’medical cannabis product’; MCP) való hozzáférés gyorsan növekedett, habár a fogyasztói magatartással és attitűdökkel kapcsolatos szakirodalom a bőrgyógyászati felhasználás tekintetében korlátozott.

Feltöltve: 2022-02-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

Egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések

Gondolta volna...?

Feltöltve: 2022-02-16 | Kategória: Bőrgyógyászat

A terhességi striák okozhatnak psychés problémákat?

A striae gravidarum (SG), azaz a terhességi csíkok életminőségre gyakorolt hatása nem nyilvánvaló. Egy tanulmány azt vizsgáltat, hogy az SG hogyan befolyásolja a terhes nők életminőségét.

Feltöltve: 2022-01-17 | Kategória: Bőrgyógyászat

Ismered az arthritis psoriatica három jelét? Elegendő a tudásod?

Ha egy psoriasis-ban szenvedő betegnél dactylitis (egyes kéz-, lábujjak kolbászujjszerű duzzanata), gyulladásos hátfájás és/vagy íngyulladás jelentkezik, gondoljunk az arthritis psoriatica-ra, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik.

Feltöltve: 2021-12-29 | Kategória: Bőrgyógyászat

Koronavírus: a tudósok már a delta plusz utáni szupermutánsról beszélnek

Miközben a régiónkban épphogy megjelent a delta plusz néven is emlegetett AY. 4.2-es koronavírus-variáns, brit tudósok a Guardiannak arról beszéltek a napokban, hogy szinte elkerülhetetlen, hogy egy új, sokkal fertőzőbb és sokkal súlyosabb tüneteket okozó „szupermutáns” mutálódjon a deltából.

Feltöltve: 2021-11-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

Pattanások képződésével járó bőrgyulladás – létezik hatékony megoldás a kezelésére

Az akné szinte minden ember életében jelentkezik legalább egyszer, kinél enyhébb, kinél súlyosabb, nagyobb területet érintő, gyulladásos formában. Az akné ugyan nem egy súlyos betegség, azonban nem gyógyítható, ezért a páciensek életminőségét ronthatja. Ugyanakkor megfelelő készítmények alkalmazásával és a rizikófaktorok csökkentésével nagyon jól kezelhető, karbantartható állapot. (x)

Feltöltve: 2021-11-23 | Kategória: Bőrgyógyászat

Kell-e figyelni a COVID-19 bőrtüneteire? Avagy van valami speciális bőrtünet COVID-19-ben?

A COVID-kéz- és lábujjak specifikus COVID-19 bőrtünetek. Az eddig megjelent kapcsolódó bőrtünetekről azonban csak a súlyos COVID-19-ben szenvedő betegek esetében tájékozódhattunk az irodalomból.

Feltöltve: 2021-11-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

Komplikált bőrgyulladás? Az Oxycort megoldja!

Az Oxycort külsőleges szuszpenziós spray már több mint 50 éve áll rendelkezésünkre a bőr különböző, bakteriális eredetű gyulladásos állapotainak kezelésében. Két hatóanyagának, a hidrokortizonnak és az oxitetraciklin-hidrokloridnak köszönhetően komplikáltabb gyulladások kezelésére is hatékonyan alkalmazható. (x)

Feltöltve: 2021-10-27 | Kategória: Bőrgyógyászat

Élővírus vakcináció biológiai terápia mellett?

Egy klinikai vizsgálat arra enged következtetni, hogy azok az 50 éves és ennél idősebb felnőttek, akik számos gyulladásos betegség kezelésére tumor nekrózis faktor alfa gátló (TNF-α-gátló) gyógyszereket alkalmaznak, hatékony védelemben részesülhetnek az övsömörrel szemben egy élő vírust tartalmazó varicella zoster vakcina által.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld