Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Rövidebb karanténidő szigorúbb oltási igazolványos szabályok,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Fontos részlet az oltási igazolványról,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Átmenetileg meghosszabbítja a menstruációt a koronavírus elleni oltás egy amerikai kutatás szerint,,És mi ennek az oka? Arról miért nem írmak?..''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,"A honlapon azt írták: a díjazás egy teljes napra 80 ezer, fél napra pedig 40 ezer forint. Ha az ad...''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,Nem lehetne a külön díjazást egyből a háziorvosoknak küldeni? Így előfordulhat, hogy a "sok bába...''

Bőrgyógyászat

Ismered az arthritis psoriatica három jelét? Elegendő a tudásod?

Ha egy psoriasis-ban szenvedő betegnél dactylitis (egyes kéz-, lábujjak kolbászujjszerű duzzanata), gyulladásos hátfájás és/vagy íngyulladás jelentkezik, gondoljunk az arthritis psoriatica-ra, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik.

Feltöltve: 2021-12-29 | Kategória: Bőrgyógyászat

Koronavírus: a tudósok már a delta plusz utáni szupermutánsról beszélnek

Miközben a régiónkban épphogy megjelent a delta plusz néven is emlegetett AY. 4.2-es koronavírus-variáns, brit tudósok a Guardiannak arról beszéltek a napokban, hogy szinte elkerülhetetlen, hogy egy új, sokkal fertőzőbb és sokkal súlyosabb tüneteket okozó „szupermutáns” mutálódjon a deltából.

Feltöltve: 2021-11-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

Pattanások képződésével járó bőrgyulladás – létezik hatékony megoldás a kezelésére

Az akné szinte minden ember életében jelentkezik legalább egyszer, kinél enyhébb, kinél súlyosabb, nagyobb területet érintő, gyulladásos formában. Az akné ugyan nem egy súlyos betegség, azonban nem gyógyítható, ezért a páciensek életminőségét ronthatja. Ugyanakkor megfelelő készítmények alkalmazásával és a rizikófaktorok csökkentésével nagyon jól kezelhető, karbantartható állapot. (x)

Feltöltve: 2021-11-23 | Kategória: Bőrgyógyászat

Kell-e figyelni a COVID-19 bőrtüneteire? Avagy van valami speciális bőrtünet COVID-19-ben?

A COVID-kéz- és lábujjak specifikus COVID-19 bőrtünetek. Az eddig megjelent kapcsolódó bőrtünetekről azonban csak a súlyos COVID-19-ben szenvedő betegek esetében tájékozódhattunk az irodalomból.

Feltöltve: 2021-11-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

Komplikált bőrgyulladás? Az Oxycort megoldja!

Az Oxycort külsőleges szuszpenziós spray már több mint 50 éve áll rendelkezésünkre a bőr különböző, bakteriális eredetű gyulladásos állapotainak kezelésében. Két hatóanyagának, a hidrokortizonnak és az oxitetraciklin-hidrokloridnak köszönhetően komplikáltabb gyulladások kezelésére is hatékonyan alkalmazható. (x)

Feltöltve: 2021-10-27 | Kategória: Bőrgyógyászat

Élővírus vakcináció biológiai terápia mellett?

Egy klinikai vizsgálat arra enged következtetni, hogy azok az 50 éves és ennél idősebb felnőttek, akik számos gyulladásos betegség kezelésére tumor nekrózis faktor alfa gátló (TNF-α-gátló) gyógyszereket alkalmaznak, hatékony védelemben részesülhetnek az övsömörrel szemben egy élő vírust tartalmazó varicella zoster vakcina által.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Bőrgyógyászat

Egy ritka betegség könnyed felismerése a bőrgyógyászati szakrendelésen

A ritka lysosomalis tárolási betegségek közül a Fábry-kór becsült előfordulása 1:40000 és 1:117000 között van.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-10-18 | Kategória: Bőrgyógyászat

Meddig tart a Covid-19 megbetegedéssel összefüggő hajhullás?

A klinikusok megfigyelései szerint úgy tűnik, hogy a Covid-19 megbetegedést követő akut telogen effluvium (TE) típusú hajhullás hamarabb jelentkezik és gyorsabban szűnik meg, mint amikor a TE-t más események idézik elő.

Feltöltve: 2021-10-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

A Covid-19 vakcina bőrgyógyászati oltási reakciói. 2.rész

A megfigyelt nemkívánatos hatásokat az arcfeltöltő anyagokkal szemben jelentkező késleltetett típusú túlérzékenységi reakcióknak (’delayed-type hypersensitivity reactions’; DTR) minősítették, és a feltételezések szerint ezeket a Covid-19 tüskefehérjéje és a későbbi immunogén válasz váltotta ki.

Feltöltve: 2021-09-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

A Covid-19 vakcina bőrgyógyászati oltási reakciói. 1.rész

A Covid-19 elleni tömeges oltások előrehaladásával a dermatológiai mellékhatások - amelyeket a klinikai vizsgálatok során észleltek először - fokozott figyelmet kaptak, annak ellenére, hogy ezek a bőrreakciók - köztük az injekció beadásának helyén jelentkező bőrpír és duzzanat, az általános urticariás- és morbilliform bőrkiütések, sőt, még az arcfeltöltő anyagokkal kapcsolatosan jelentkező reakciók is - relatíve enyhének és önmaguktól gyógyulónak bizonyultak.

Feltöltve: 2021-09-23 | Kategória: Bőrgyógyászat

VEXAS: egy új szindróma, ami nagy port kavar. 2. rész

A kutatók ezt követően elemezték más NIH adatbázisokban fellelhető betegek genomjait, valamint az Egyesült Királyságban a ’University College London’ (UCL) egyetemen és a ’Leeds Teaching Hospitals NHS Trust’ oktató kórházban egyéb vizsgálati populációkból származó betegek genomjait, miközben az UBA1 gén szomatikus mutációit kutatták; és végül 25 férfit azonosítottak azokkal a közös jellemzőkkel, amit VEXAS-nak neveztek el. Ez a 25 személy képezte az alapot a kutatók tünetegyüttessel kapcsolatos első jelentéséhez.

Feltöltve: 2021-08-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

A rekombináns zoster vakcina hatásos és biztonságos idősekben

Az esendő személyek gyakorta alulreprezentáltak a randomizált vizsgálatokban, ami kérdéseket vet fel a valós környezetben alkalmazott beavatkozások kimeneteleit illetően. Az esendőség (frailty) határozottan összekapcsolható a betegségekkel szembeni kiszolgáltatottsággal és a kedvezőtlen egészségügyi kimenetelekkel.

Feltöltve: 2021-07-15 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld