Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat
Itt a felmérés, többe kerül a sok beteg, mint a jó egészségügy,,Igen. Ezért kellene a prevencióra, azaz az egészségre nevelésre koncentrálni. Talán megérne befekte...''6,42 millió a beoltottak, 4098 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 61 beteg,,bíztató, hogy egyre többen ébrednek...''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Nem a semmit díjazták, Nem hiába virít mellette a fősmasszer gyűrőtt zakóban. Jegyezze meg minden...''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Úgy látszik a semmit is jól lehet dijjazni. Remélem önmagába néz,s lepattan a színről végleg.''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Bravó!''

Bőrgyógyászat

Vasculitis gyerekeknél és felnőtteknél: van-e különbség?

A kutatók kapcsolatot találtak a betegek életkora diagnózis felállításakor és a különböző klinikai jellemzők és kimenetel között az antineutrofil citoplazmatikus antitestekkel (ANCA) kapcsolódó vasculitisben (AAV) szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2022-11-29 | Kategória: Bőrgyógyászat

Súlyos majomhimlő esetek a CDC jelentése alapján

A majomhimlő fertőzés lehet súlyos kimenetelű, beleértve az intenzív osztályos (ICU) kezelést és a halálozást, különösen előrehaladott HIV-vel vagy AIDS-el.

Feltöltve: 2022-11-14 | Kategória: Bőrgyógyászat

A nem invazív testkontúrozás, cellulitkezelés és izomstimuláció mellékhatásai

A nem invazív kozmetikai eljárások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, köszönhetően a rövid, rendelőben elvégezhető kezeléseknek, amelyek kevés vagy semmilyen munkahelyi távolléttel nem párosulnak.

Feltöltve: 2022-10-03 | Kategória: Bőrgyógyászat

Pikkelysömör és a depresszió

A pikkelysömörben szenvedők közel másfélszer nagyobb valószínűséggel szenvednek depressziós tünetektől, és közel kétszer nagyobb valószínűséggel élnek át öngyilkossági gondolatokat azokhoz képest, akiknek nincs ilyen betegségük.

Feltöltve: 2022-09-22 | Kategória: Bőrgyógyászat

Szívizomgyulladás majomhimlőben?

Egy 31 éves férfi, akinél megerősített majomhimlő-fertőzést állapítottak meg, egy esettanulmány szerint körülbelül egy héttel a majomhimlő tüneteinek megjelenése után akut szívizomgyulladást diagnosztizáltak.

Feltöltve: 2022-09-20 | Kategória: Bőrgyógyászat

Új nemzetközi bőrgyógyászati nyilvántartás követi a majomhimlő eseteket

Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia (AAD) és a Bőrgyógyászati Társaságok Nemzetközi Ligája (ILDS) új nyilvántartást hozott létre, amely mostantól világszerte fogadja az egészségügyi szolgáltatók jelentéseit a majomhimlős esetekről és a majomhimlő elleni vakcina hatására kialakult reakciókról.

Feltöltve: 2022-09-07 | Kategória: Bőrgyógyászat

A bőrrák és a napfény

A Cancer Research UK által közzétett új elemzés szerint az 1970-es évek eleje óta több mint háromszorosára nőtt a bőrrák halálozási aránya a brit férfiak körében. A kutatók megállapították, hogy 1973 óta a melanoma - a bőrrák legsúlyosabb típusa - okozta halálozási arány a férfiak esetében 219%-kal nőtt, míg a nők esetében 76%-os volt a növekedés.

Feltöltve: 2022-08-18 | Kategória: Bőrgyógyászat

A gyermek-psoriasis új kezelési lehetősége

A Janssen Gyógyszercég bejelentette, hogy az ustekinumabot, mint új kezelési lehetőséget engedélyezték a 6 éves vagy annál idősebb, aktív pikkelysömörös artritiszben szenvedő beteg gyermekek számára.

Feltöltve: 2022-08-16 | Kategória: Bőrgyógyászat

A pikkelysömör és a zsírmáj kapcsolata

A pikkelysömör összefügg a nem alkoholhoz kapcsolható zsírmáj (NAFLD) magasabb kockázatával az amerikai járóbetegek körében - állapította meg egy friss tanulmány.

Feltöltve: 2022-07-13 | Kategória: Bőrgyógyászat

Veszélyes lehet a gél manikűr?

A gél manikűr során erős UV-sugárzást használnak, hogy egy speciális gélt juttassanak az adott személy körmeibe. Habár kevés bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ez súlyos betegségeket, például bőrrákot okozhat, egyes kutatások arra engednek következtetni, hogy a fájdalom és a körmök sérülése a gélmanikűr gyakori mellékhatása.

Feltöltve: 2022-06-13 | Kategória: Bőrgyógyászat

Stroke kimenetelek SLE-ben

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) egy több szervrendszert érintő autoimmun betegség, amelynek megjelenési formája és klinikai manifesztációja változatos. Korábbi kutatások megállapították, hogy az SLE-s betegek esetében magasabb a kardiovaszkuláris betegségek és a stroke előfordulásának kockázata.

Feltöltve: 2022-05-17 | Kategória: Bőrgyógyászat

A SARS-CoV-2 elleni védőoltást követő bőrreakciók

A SARS-CoV-2 elleni védőoltások felvételét követően jelentkező bőrreakciók ezidáig nem kerültek osztályozásra, ezért ebben a cikkben arra törekedtek a szerzők, hogy klasszifikálják a tüneteket.

Feltöltve: 2022-04-05 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld