Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat

Ki használt először endoszkópot gyógyításra?

Kép
 
10 ok, amiért a gyerekeknek zenét kellene tanulnia,,Jocus''225 ezer 18 év alatti diák kapta meg eddig az oltást,,https://www.life.hu/hirek/20210912-aggaszto-informacio-derult-ki-a-pfizer-vakcinajarol-ezt-okozhatj...''A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot,,Ño comments.''Miért mennek a betegek magánellátásba?,,Muszáj ól.''A duplaoltásnál is jobban véd, ha a fertőzésre oltanak egy kutatás szerint,,Csodálkozom, hogy egy orvosi portálon a HVG cikkét jelölik meg forrásként. Nehezen követhető a cik...''

Bőrgyógyászat

VEXAS: egy új szindróma, ami nagy port kavar. 2. rész

A kutatók ezt követően elemezték más NIH adatbázisokban fellelhető betegek genomjait, valamint az Egyesült Királyságban a ’University College London’ (UCL) egyetemen és a ’Leeds Teaching Hospitals NHS Trust’ oktató kórházban egyéb vizsgálati populációkból származó betegek genomjait, miközben az UBA1 gén szomatikus mutációit kutatták; és végül 25 férfit azonosítottak azokkal a közös jellemzőkkel, amit VEXAS-nak neveztek el. Ez a 25 személy képezte az alapot a kutatók tünetegyüttessel kapcsolatos első jelentéséhez.

Feltöltve: 2021-08-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

A rekombináns zoster vakcina hatásos és biztonságos idősekben

Az esendő személyek gyakorta alulreprezentáltak a randomizált vizsgálatokban, ami kérdéseket vet fel a valós környezetben alkalmazott beavatkozások kimeneteleit illetően. Az esendőség (frailty) határozottan összekapcsolható a betegségekkel szembeni kiszolgáltatottsággal és a kedvezőtlen egészségügyi kimenetelekkel.

Feltöltve: 2021-07-15 | Kategória: Bőrgyógyászat

Covid vakcinák és bőrreakciók. 2. rész

Freeman hozzáfűzte, hogy „valóban érdekes belegondolni abba, miként reagál a szervezetünk ténylegesen a vakcinára, olyan módon, hogy az utánozza annak COVID-19-re adott válaszreakcióit”.

Feltöltve: 2021-06-30 | Kategória: Bőrgyógyászat

Covid vakcinák és bőrreakciók. 1. rész

Az mRNS-alapú Covid-19 elleni védőoltásban részesülő betegek különféle bőrkiütéseket tapasztalnak, és egyes elváltozások csak néhány nappal az injekció beadása után jelentkeznek. A jó hír az, hogy ezek a mellékhatások általában enyhék és néhány napon belül elmúlnak, - mondta Dr. Esther Freeman, a bostoni Harvard Orvostudományi Egyetem bőrgyógyász professzora.

Feltöltve: 2021-06-29 | Kategória: Bőrgyógyászat

A psoriasis regiszter alapú vizsgálata normál terhességi kimeneteleket állapított meg

A psoriasisban szenvedő nők egészséges terhességi kimenetelekre számíthatnak az általános népességéhez hasonló arányban, - derül ki a kérdést tanulmányozó eddigi egyik legnagyobb vizsgálatából.

Feltöltve: 2021-04-21 | Kategória: Bőrgyógyászat

Covid-19 elleni vakcina kiváltotta anafilaxiás reakció: kiket veszélyeztet?

A Covid vakcinák engedélyezése miatti ünneplésből és izgatottságból az allergiás szövődményekről szóló közelmúltbeli jelentések miatt hamar vissza kellett venni. Huszonegy igazolt anafilaxiás esetet azonosítottak a Pfizer-BioNTech által fejlesztett vakcina első 1,8 millió dózisának beadását követően. Habár ez ritkának számít, lényegesen nagyobb, mint más vakcinák alkalmazásával összefüggő kockázat (1,3/millió).

Feltöltve: 2021-04-05 | Kategória: Bőrgyógyászat

Béta-blokkolók és a melanoma. 2. rész

Objektív válaszról (teljes vagy részleges válasz) a kilenc beteg közül hétnél számoltak be; két betegnél jelentkezett részleges tumorválasz a 10 mg-os propranolol csoportban, két részleges válasz fordult elő a 20 mg-os csoportban, és három részleges válasz jelentkezett a 30 mg-os csoportban.

Feltöltve: 2021-03-25 | Kategória: Bőrgyógyászat

Béta-blokkolók és a melanoma. 1. rész

Magas volt a terápiás válaszarány dózis-limitáló toxicitás jelentkezése nélkül egy kisebb fázis I. vizsgálatban, amelyben a pembrolizumab kezeléshez hozzáadott propranolol hatása került értékelésre a terápia-naív, metasztatikus melanoma-ban szenvedő betegek esetében.

Feltöltve: 2021-03-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

Long-Covid és bőrtünetek. 2.rész

A Covid-19 megbetegedésben szenvedő, dermatológiai tünetekkel küzdő betegek egy nemzetközi regiszterében fellelhető adatok kiértékelése során a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a retiform purpura bőrkiütések a súlyos lefolyású Covid-19 megbetegedéssel függtek össze és ezeknek a betegeknek a 100%-a kórházi ellátásra szorult, illetve 82%-uknál jelentkezett akut respirációs distressz-szindróma (ARDS).

Feltöltve: 2020-12-18 | Kategória: Bőrgyógyászat

Long-Covid és bőrtünetek. 1.rész

A SARS-CoV-2 fertőzött betegek kis csoportja, akik esetében „Covid-lábujj” tünetek jelentkeznek, besorolhatók abba a kategóriába, akiknél a Covid megbetegedés hosszú ideig tart, melynek során a bőrtünetek időnként 150 napnál hosszabb ideig is fennálltak, - derült ki egy új elemzésből.

Feltöltve: 2020-12-17 | Kategória: Bőrgyógyászat

Melanoma kezelése a klinikai gyakorlatban: ESMO, 2020 irányelvek. 1. rész

A loko-regionális melanoma kezelésére vonatkozó frissített irányelveket 2020. augusztus 4-én tette közzé az Európai Klinikai Onkológiai Társaság.

Feltöltve: 2020-10-28 | Kategória: Bőrgyógyászat

Az új koronavírus életképessége az emberi bőrön

Zavartalan körülmények között az új koronavírus több órán át életképes maradhat az emberi bőrön, - derült ki egy új vizsgálatból.

Feltöltve: 2020-10-22 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld