Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat

Melyik magyar orvos kapott a belső fülben lévő csiga ingerlésének fizikai mechanizmusával kapcsolatos felfedezéseiért Nobel-díjat?

 
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Bőrgyógyászat

A nyirokcsomó pozitivitás kockázati tényezője-e az életkor melanoma esetén?

A rendelkezésre álló legfrissebb, 2014-es adatok szerint az USA-ban 76 655 új primer cutan melanoma malignum (MM) esetet diagnosztizáltak, ami 9324 esetben a beteg halálával járt, így az említett évben a daganatos betegségek közül az MM követelte a legtöbb emberéletet.

Feltöltve: 2017-11-20 | Kategória: Bőrgyógyászat

A súlyos psoriasis növeli a korai halálozás veszélyét

Egy négy éves időtartamú kutatás eredményei azt igazolták, hogy a súlyos psoriasisban szenvedők korai halálozásának kockázata kétszerese azokhoz képest, akik nem szenvednek psoriasisban.

Feltöltve: 2017-10-31 | Kategória: Bőrgyógyászat

Eltúlozzák a gyermekkori penicillinallergia gyakoriságát

Egy új vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy a szülők állítása szerint a penicillin allergiás gyermekek többségénél a penicillin allergia teszt negatív eredménnyel zárul. A Wisconsin Egyetem eredményeit a Pediatrics szakfolyóirat júliusi online kiadása közölte.

Feltöltve: 2017-10-27 | Kategória: Bőrgyógyászat

Növelik-e a biologikumok a daganatos megbetegedések kockázatát?

A biológógiai terápiával kezelt rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegeknél nem nagyobb a daganatos kockázat, mint azoknál akiket konvencionális szintetikus DMARD gyógyszerekkel kezelnek. - állapította meg egy 70 000 beteg bevonásával készült svéd prospektív tanulmány.

Feltöltve: 2017-10-19 | Kategória: Bőrgyógyászat

Új lokális gyógyszer az enyhe és közepesen súlyos psoriasis kezelésére

Egy fázis III vizsgálat eredményei szerint az újonnan szintetizált nem szteroid gyulladásgátló benvitimod az enyhe és közepesen súlyos psoriasis biztonságos és hatékony lokális terápiás szere.

Feltöltve: 2017-09-17 | Kategória: Bőrgyógyászat

A guselkumab hatékonysága a közepesen súlyos és súlyos plakkos psoriasis kezelésében

A psoriasis a népesség 2%-át érintő krónikus gyulladásos bőrbetegség. Bizonyítékok utalnak arra, hogy az interleukin (IL)-23 döntő szerepet játszik a psoriasis pathogenezisében.

Feltöltve: 2017-08-16 | Kategória: Bőrgyógyászat

Milyen kapcsolatban áll a migrén és a rosacea?

A rosacea az arc középső területeit érintő (centro-faciális) erythemával és bőrpírral, teleangiectaticus csomókkal, papulákkal, pustulákkal, cisztákkal és rhinophymával jellemezhető gyulladásos bőrbetegség.

Feltöltve: 2017-08-01 | Kategória: Bőrgyógyászat

Egy noninvazív teszt segít dönteni a pigmentált bőrléziók biopsziájának szükségességéről

A JAMA Dermatology szakfolyóirat áprilisi online kiadásában megjelent vizsgálat eredménye szerint a pigmentált léziók gén alapú vizsgálatával benignus bőrelváltozások esetén kevesebb biopsziára lehet szükség, a melanomák pedig pontosabban azonosíthatóak.

Feltöltve: 2017-07-14 | Kategória: Bőrgyógyászat

A hosszú távú antibiotikum terápiák kudarcot vallottak a Lyme-kór kezelésében

A New England Journal of Medicine szakfolyóiratban megjelent dán randomizált vizsgálat során a Lyme-kórnak tulajdonítható tünetekben szenvedők életminőségét nem javította a hosszas antibiotikum kezelés.

Feltöltve: 2017-06-28 | Kategória: Bőrgyógyászat

Ígéretes gyógyszer az alopecia, az ekcéma és a vitiligo kezelésében: a JAK inhibitorok

A JAK inhibitorokat egyre inkább az alopecia areata, az ekcéma és a vitiligo potenciális kezelési lehetőségének tekintik.

Feltöltve: 2017-05-12 | Kategória: Bőrgyógyászat

Antihisztamin dózisnövelés krónikus urticariaban

A H1-antihisztamin dózisnövelése fontos elem a krónikus urticaria kezelésében. A legújabb algoritmus szerint a krónikus urticaria első vonalbeli kezelésére javasolt a második-generációs H1-antihisztaminok (sgAH) engedélyezett dózisban történő alkalmazása.

Feltöltve: 2017-04-26 | Kategória: Bőrgyógyászat

Mit javasoljunk a fiataloknak a bőrrák megelőzése érdekében?

A bőrrák kockázatcsökkentésével kapcsolatos klinikai tanácsadás egyértelműen hatékony.

Feltöltve: 2017-03-30 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld