Főoldal » Szakterületek » BőrgyógyászatKép
Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,...''Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,amerikában a legjobban az orvosok keresnek a foglalkoztatottak körében ...........''Kollektíven robogunk a kiégés felé?,,Adjál rendes fizetést az embereknek és nincs kiégés''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''

Bőrgyógyászat

Elindult a bőrgyógyászat aloldal a DRportalon

Hétfőtől új oldallal bővült a a DRportal színes szakmai kínálata, hiszen elindult a Bőrgyógyászat aloldal, melyen nemcsak a legfrissebb szakmai cikkeketolvashatja a bőrgyógyászat világából, de a Bőrgyógyász Infó folyóirat szinte valamennyi cikkét megtalálja.

Feltöltve: 2010-10-25 | Kategória: Bőrgyógyászat

A pruritus patofiziológiája

A viszketés számos bőrbetegség velejárója emellett több belső szervi betegség tünete is lehet. Patofiziológiája még nem teljesen ismert. Nociceptorként funkcionáló polimodális C afferens rostokon keresztül a különböző kérgi területek komplex aktiválódása váltja ki a viszketésérzetet. Majd az erre beinduló motoros válasz, a vakarás hatására enyhül a pruritus, ugyanakkor circulus vitiosusként fokozódhatnak is a tünetek vagy arteficiális szekunder betegségek alakulhatnak ki a bőrön.

Feltöltve: 2010-10-05 | Kategória: Bőrgyógyászat

A vitiligo keskenyhullámú UVB terápiája (Bőrgyógyászat)

Mivel a NBUVB terápia relatíve biztonságos, generalizált vitiligóban elsőként választandó terápiának tartják mind felnőttek, mind gyermekek esetében.

Feltöltve: 2010-09-08 | Kategória: Bőrgyógyászat

Vesetranszplantált beteg herpes zostere

Nyáron az orvosnak is szüksége van pihenésre, ezért erre a hétre egy olvasmányos, mégis több szempontból is rendkívül tanulságos esetleírást választottam.

Feltöltve: 2010-07-15 | Kategória: Bőrgyógyászat

A cardiomyopathiák felosztása

A cardiomyopathia a szív pumpafunkciójának romlását jelenti, mely a szívizom kontraktilitásának reverzibilis vagy irreverzibilis, diffúz csökkenése miatt következik be. A szívizomrostok megnyúlása, a kamrák falának elvékonyodása, a szívüregek kitágulása, a kamrai végdiasztolés nyomás növekedése játszik szerepet a pumpafunkció romlásában. A perctérfogat csökken, a vérkeringés elégtelenné válik.

Feltöltve: 2010-05-29 | Kategória: Bőrgyógyászat

Röviden az amyloidosisról

Az amyloidosis valamely fibrillaris fehérje lerakódása következtében létrejövő szervkárododással járó heterogén betegségcsoport. A diagnosztikában elengedhetetlen a biopszia és a szövettani metszetek festése kongóvörössel.

Feltöltve: 2010-03-28 | Kategória: Bőrgyógyászat

Kiskorúak szifiliszes megbetegedése a keleti országrészben

Kiskorúak szifiliszes megbetegedése éves gyakorisággal előfordul a keleti országrészben - mondta Remenyik Éva orvosprofesszor kedden az MTI-nek annak kapcsán, hogy sajtóértesülések szerint a betegséget legutóbb Hajdúhadházon diagnosztizálták egy 14 éves lánynál, aki már megfertőzte legalább egy iskolatársát.

Feltöltve: 2010-03-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 25 26 27 28 29 30 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld