Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat

Mit jelent a CAVE kifejezés?

Kép
 
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,A jelenség ettől még igaz. Nekem is van diplomám, 2 szakvizsgám, egy licence-vizsgám, de magamon is...''Mi van, ha elfogy a létfontosságú szívgyógyszer Magyarországon?,,az ami hánycikk, az ami odaron...''

Bőrgyógyászat

Vérnyomáscsökkentőt hoztak összefüggésbe a bőrrák veszélyével

Egy dán vizsgálat eredménye szerint más betegekhez képest nagyobb lehet a bőrrák kialakulásának valószínűsége azoknál, akiknek egy bizonyos diuretikumot írnak fel.

Feltöltve: 2018-01-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

Probiotikum gyermekkori atopiás dermatitisben?

Kutatók szerint egy orális probiotikum formula a közepesen-súlyos atopiás dermatitisben szenvedő gyermekeknél enyhítheti a betegség súlyosságát és csökkentheti a lokális szteroid kezelés szükségességét.

Feltöltve: 2017-12-13 | Kategória: Bőrgyógyászat

A nyirokcsomó pozitivitás kockázati tényezője-e az életkor melanoma esetén?

A rendelkezésre álló legfrissebb, 2014-es adatok szerint az USA-ban 76 655 új primer cutan melanoma malignum (MM) esetet diagnosztizáltak, ami 9324 esetben a beteg halálával járt, így az említett évben a daganatos betegségek közül az MM követelte a legtöbb emberéletet.

Feltöltve: 2017-11-20 | Kategória: Bőrgyógyászat

A súlyos psoriasis növeli a korai halálozás veszélyét

Egy négy éves időtartamú kutatás eredményei azt igazolták, hogy a súlyos psoriasisban szenvedők korai halálozásának kockázata kétszerese azokhoz képest, akik nem szenvednek psoriasisban.

Feltöltve: 2017-10-31 | Kategória: Bőrgyógyászat

Eltúlozzák a gyermekkori penicillinallergia gyakoriságát

Egy új vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy a szülők állítása szerint a penicillin allergiás gyermekek többségénél a penicillin allergia teszt negatív eredménnyel zárul. A Wisconsin Egyetem eredményeit a Pediatrics szakfolyóirat júliusi online kiadása közölte.

Feltöltve: 2017-10-27 | Kategória: Bőrgyógyászat

Növelik-e a biologikumok a daganatos megbetegedések kockázatát?

A biológógiai terápiával kezelt rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegeknél nem nagyobb a daganatos kockázat, mint azoknál akiket konvencionális szintetikus DMARD gyógyszerekkel kezelnek. - állapította meg egy 70 000 beteg bevonásával készült svéd prospektív tanulmány.

Feltöltve: 2017-10-19 | Kategória: Bőrgyógyászat

Új lokális gyógyszer az enyhe és közepesen súlyos psoriasis kezelésére

Egy fázis III vizsgálat eredményei szerint az újonnan szintetizált nem szteroid gyulladásgátló benvitimod az enyhe és közepesen súlyos psoriasis biztonságos és hatékony lokális terápiás szere.

Feltöltve: 2017-09-17 | Kategória: Bőrgyógyászat

A guselkumab hatékonysága a közepesen súlyos és súlyos plakkos psoriasis kezelésében

A psoriasis a népesség 2%-át érintő krónikus gyulladásos bőrbetegség. Bizonyítékok utalnak arra, hogy az interleukin (IL)-23 döntő szerepet játszik a psoriasis pathogenezisében.

Feltöltve: 2017-08-16 | Kategória: Bőrgyógyászat

Milyen kapcsolatban áll a migrén és a rosacea?

A rosacea az arc középső területeit érintő (centro-faciális) erythemával és bőrpírral, teleangiectaticus csomókkal, papulákkal, pustulákkal, cisztákkal és rhinophymával jellemezhető gyulladásos bőrbetegség.

Feltöltve: 2017-08-01 | Kategória: Bőrgyógyászat

Egy noninvazív teszt segít dönteni a pigmentált bőrléziók biopsziájának szükségességéről

A JAMA Dermatology szakfolyóirat áprilisi online kiadásában megjelent vizsgálat eredménye szerint a pigmentált léziók gén alapú vizsgálatával benignus bőrelváltozások esetén kevesebb biopsziára lehet szükség, a melanomák pedig pontosabban azonosíthatóak.

Feltöltve: 2017-07-14 | Kategória: Bőrgyógyászat

A hosszú távú antibiotikum terápiák kudarcot vallottak a Lyme-kór kezelésében

A New England Journal of Medicine szakfolyóiratban megjelent dán randomizált vizsgálat során a Lyme-kórnak tulajdonítható tünetekben szenvedők életminőségét nem javította a hosszas antibiotikum kezelés.

Feltöltve: 2017-06-28 | Kategória: Bőrgyógyászat

Ígéretes gyógyszer az alopecia, az ekcéma és a vitiligo kezelésében: a JAK inhibitorok

A JAK inhibitorokat egyre inkább az alopecia areata, az ekcéma és a vitiligo potenciális kezelési lehetőségének tekintik.

Feltöltve: 2017-05-12 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld