Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat

Mi a Harrison szindróma?

Kép
 
A dohányfüstbe ment terv,,m''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,36 345-en már gyógyultak. Ők már veszély nélkül látogathatnák a betegeket. Se el nem kapnák, se ne...''Mitől lesz valaki vírus-szuperterjesztő?,,Ez ami itt leirasra kerult, nem adequat valasz a cimben feltett kerdesre. Egy szuperterjeszto a ler...''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,Elnézést a hülye viccért!...A katonák azért vannak, hogy a koronrvírust lelőjék!''Orbán Viktor: nyílt köztereken is jön a kötelező maszkviselés,,Az orvosi kamarát már nem is hívják az egyeztetésre! Szégyen, förtelmes, megalázó, sokatmondó. Ja h...''

Bőrgyógyászat

Immunkomplex vasculitisek I. Patomechanizmus, tünettan, általános jellemzők

A következő néhány cikk során az immunkomplex vasculitisek kerülnek ismertetésre. A bevezetőben a patomechanizmust és a szövettani jellemzőket tekintjük át és a hisztológiai jellegzetességekből vezetjük le a főbb klinikai tüneteket. A későbbiekben pedig az egyes vasculitiseket taglaljuk részletesebben.

Feltöltve: 2009-12-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

Hatásos kezeléssel egy fájdalmas bőrbetegség ellen

Amerikai kutatók egy nemzetközi tudóscsoporttal együttműködve felfedezték egy ritka, de súlyos bőrbetegség gyógymódját – olvasható egy, a Molecular Therapy folyóirat november 24-i számában megjelent új tanulmányban.

Feltöltve: 2009-12-07 | Kategória: Bőrgyógyászat

A Takayasu-arteritis

A Takayasu-arteritis a nagy elasztikus artériáknak, főként az aortának és elsődleges ágainak idiopathiás gyulladásos megbetegedése. Leggyakrabban fiatal nőket érint.

Feltöltve: 2009-11-19 | Kategória: Bőrgyógyászat

A melanóma kezelése - egy lépéssel közelebb a megoldáshoz

Egy célzott kemoterápiás eljárás egy lépéssel közelebb vezet a bőr rosszindulatú festéksejtes daganatának kezeléséhez. A kanadai Albertai Egyetem kutatói egy természetes anyagot szintetizáltak, mely hatásos lehet ezen daganattípus ellen.

Feltöltve: 2009-11-04 | Kategória: Bőrgyógyászat

Új felfedezés a melanóma kezelésében

Ausztrál kutatók arról számoltak be, hogy kísérleti állatokon a melanóma diagnosztizálására alkalmas új anyagot fejlesztettek ki és tesztelték is azt.

Feltöltve: 2009-10-13 | Kategória: Bőrgyógyászat

Bőrelváltozásokat okozhatnak egyes alvadásgátlók

Egy új tanulmány szerint a heparin és más általánosan használt alvadásgátlók bőrelváltozásokat okozhatnak. Az elváltozások általában ártalmatlanok, azonban más esetben akár életet veszélyeztető állapot is kialakulhat.

Feltöltve: 2009-10-02 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 29 30 31 32 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld