Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat

Mikor kezdődött az Aspirin története?

Kép
 
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést,,Ennyit fejlődhettünk volna vissza 100+ év alatt?''Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés,,Valakiknek csak el kell temetni a sok oltottat. A nem "oltakozottak" meg tesznek mindent Istenhitü...''A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk,,PELENKA OSZTÁST INGYEN MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!! ez lenne a megoldás????? 100 éve mind t megoldód...''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''

Bőrgyógyászat

Megkérdeztük: Mi lesz veled venerológia?

Rovatunkban a hazai bőrgyógyászok érdeklődésére számot tartó, fontos szakmai/szakmapolitikai aktualitásokról kérdezzük meg a szakma vezetőinek, vagy a témában kompetens kollégák véleményét. Ezúttal Dr. Várkonyi Viktória, a Magyar STI Társaság elnöke mondja el véleményét a a hazai venerológiai ellátást érintő legfontosabb aktualitásokat illetően.

Feltöltve: 2014-07-06 | Kategória: Bőrgyógyászat

Balanitis. Tünet vagy diagnózis?

Balanitis ill. balanoposthitis tünetével jelentkező betegek gyakran fordulnak elő a nemi gyógyászati és/vagy urológiai rendeléseken. A nem gyógyuló vagy visszatérő gyulladás miatt különböző szisztémás és lokális, rendszerint korti­ko­szte­roi­dot is tartalmazó magisztrális készítményeket alkalmaznak, kiegészítve a „házi patikában” fellelhető kenőcsökkel, krémekkel.

Feltöltve: 2014-06-29 | Kategória: Bőrgyógyászat

Antiphospholipid syndroma

42 éves nő 3 éve áll kezelés alatt ulcus cruris tünetei miatt, állapota fokozatosan romlott. 10 éve mélyvénás thrombozis zajlott a jobb alsó végtagon, átmenetileg kapott alvadásgátlót. Érsebészeten kizárták az érszűkületet, Doppler index: 0,9.

Feltöltve: 2014-06-22 | Kategória: Bőrgyógyászat

Kaposi sarcoma - Esettanulmány

72 éves férfi évtizedek óta krónikus primér nyiroködémában szenvedett a bal alsó végtagon. 2005-ben komplex ödéma­men­te­sí­tő kezelésben részesült: manualis drenázs, kompressziós pólya, gyógytorna.

Feltöltve: 2014-05-18 | Kategória: Bőrgyógyászat

Megkérdeztük: mi a véleménye a hazai magánbőrgyógyászatot érintő aktualitásokról?

Ezúttal Stehlich Gábor, a Mátyásföld Klinika tulajdonosának véleményét közöljük a hazai magánbőrgyógyászatot érintő legfontosabb aktualitásokat illetően.

Feltöltve: 2014-05-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

Dermális struktúrák általános kórszövettani elváltozásai

A komplex bőrstruktúrák közül a kötőszöveti rostok és sejtek, a simaizomzat, a vérerek és nyirokerek, ill. a bőr-idegek kóros elváltozásait mutatjuk be.

Feltöltve: 2014-05-04 | Kategória: Bőrgyógyászat

A cellulitis - erysipelas - nekrotizáló lágyrészfertőzések csoportja

A lágyrészfertőzések, összefoglaló nevükön a cel­lu­li­ti­sek jellemzője az akut, diffúzan terjedő, suppu­ra­tiv gyulladás a der­mis­ben, esetleg a subcutisban. Ritkább esetekben azonban a mélyebben fekvő lágyrészek is érintettek lehetnek (fasciitis, myo­nec­ro­sis). Az esetek legnagyobb része a nem-nekrotizáló formák közé tartozik.

Feltöltve: 2014-04-27 | Kategória: Bőrgyógyászat

Tacrolimus és pimecrolimus - Buta az FDA?

1984-ben japán kutatók egy Streptomyces tsukubaensis talajgomba által termelt makrolid vegyületet fedeztek fel, melyet tacrolimusnak neveztek el. A vegyület az FK 506 binding proteinhez kötődve új komplexet képez, mely gátolja a kal­ci­neu­rint, ezáltal a T-lymphocyták szignáltranszdukcióját és az IL-2 transzszkripcióját. Klinikai alkalmazásban hamar népszerű lett, mint nagyon erős immunszuppresszáns; először vese- és májtranszplantáltaknál.

Feltöltve: 2014-04-19 | Kategória: Bőrgyógyászat

A Candida eredetű vulvovaginitis és a szexuális élet

A nők 75%-a életében legalább egyszer átesik gombás eredetű vulvo­va­gi­niti­sen, 50% még legalább egy újabb alkalommal (1).

Feltöltve: 2014-04-14 | Kategória: Bőrgyógyászat

Megkérdeztük: milyennek látja a hazai bőr­gyó­gyá­szati fekvőbeteg ellátás helyzetét?

A Bőrgyógyász Info új rovatában a hazai egyetemi tanszékek vezetői válaszolnak a a hazai bőrgyógyászok érdeklődésére számot tartó, fontos szakmai/szakmapolitikai kérdésekre.

Feltöltve: 2014-03-22 | Kategória: Bőrgyógyászat

Cylindroma és syringocystadenoma papilliferum klinikopatológiai szempontból

A cylindroma klinikai képére kicsi, soliter lézió a jellemző. A leggyakoribb lokalizáció a fej és a nyak. Előfordulhatnak multi­plex, nagy tumorok is a kapilíciumban (turbán tumor). A többszörös cylindromák a Brook-Spiegler syndroma klinikai képének részei.

Feltöltve: 2014-03-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

Lokális calcineurin blokkolók és lymphoma kockázat: a legújabb evidenciák, és alkalmazásuk a napi gyakorlatban

A lokális calcineurin inhibitorok (TCI-k) 2000-2001 óta vannak kereskedelmi forgalomban. Az első és ez idáig egyetlen, krónikus alkalmazásra szánt lokális kezelési formát jelentik atopiás dermatitisben (AD).

Feltöltve: 2014-02-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld