Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat
Minek lehet a részjelensége a veseelégtelenség?
Kép
 
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

Bőrgyógyászat

Megkérdeztük: Mi lesz veled venerológia?

Rovatunkban a hazai bőrgyógyászok érdeklődésére számot tartó, fontos szakmai/szakmapolitikai aktualitásokról kérdezzük meg a szakma vezetőinek, vagy a témában kompetens kollégák véleményét. Ezúttal Dr. Várkonyi Viktória, a Magyar STI Társaság elnöke mondja el véleményét a a hazai venerológiai ellátást érintő legfontosabb aktualitásokat illetően.

Feltöltve: 2014-07-06 | Kategória: Bőrgyógyászat

Balanitis. Tünet vagy diagnózis?

Balanitis ill. balanoposthitis tünetével jelentkező betegek gyakran fordulnak elő a nemi gyógyászati és/vagy urológiai rendeléseken. A nem gyógyuló vagy visszatérő gyulladás miatt különböző szisztémás és lokális, rendszerint korti­ko­szte­roi­dot is tartalmazó magisztrális készítményeket alkalmaznak, kiegészítve a „házi patikában” fellelhető kenőcsökkel, krémekkel.

Feltöltve: 2014-06-29 | Kategória: Bőrgyógyászat

Antiphospholipid syndroma

42 éves nő 3 éve áll kezelés alatt ulcus cruris tünetei miatt, állapota fokozatosan romlott. 10 éve mélyvénás thrombozis zajlott a jobb alsó végtagon, átmenetileg kapott alvadásgátlót. Érsebészeten kizárták az érszűkületet, Doppler index: 0,9.

Feltöltve: 2014-06-22 | Kategória: Bőrgyógyászat

Kaposi sarcoma - Esettanulmány

72 éves férfi évtizedek óta krónikus primér nyiroködémában szenvedett a bal alsó végtagon. 2005-ben komplex ödéma­men­te­sí­tő kezelésben részesült: manualis drenázs, kompressziós pólya, gyógytorna.

Feltöltve: 2014-05-18 | Kategória: Bőrgyógyászat

Megkérdeztük: mi a véleménye a hazai magánbőrgyógyászatot érintő aktualitásokról?

Ezúttal Stehlich Gábor, a Mátyásföld Klinika tulajdonosának véleményét közöljük a hazai magánbőrgyógyászatot érintő legfontosabb aktualitásokat illetően.

Feltöltve: 2014-05-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

Dermális struktúrák általános kórszövettani elváltozásai

A komplex bőrstruktúrák közül a kötőszöveti rostok és sejtek, a simaizomzat, a vérerek és nyirokerek, ill. a bőr-idegek kóros elváltozásait mutatjuk be.

Feltöltve: 2014-05-04 | Kategória: Bőrgyógyászat

A cellulitis - erysipelas - nekrotizáló lágyrészfertőzések csoportja

A lágyrészfertőzések, összefoglaló nevükön a cel­lu­li­ti­sek jellemzője az akut, diffúzan terjedő, suppu­ra­tiv gyulladás a der­mis­ben, esetleg a subcutisban. Ritkább esetekben azonban a mélyebben fekvő lágyrészek is érintettek lehetnek (fasciitis, myo­nec­ro­sis). Az esetek legnagyobb része a nem-nekrotizáló formák közé tartozik.

Feltöltve: 2014-04-27 | Kategória: Bőrgyógyászat

Tacrolimus és pimecrolimus - Buta az FDA?

1984-ben japán kutatók egy Streptomyces tsukubaensis talajgomba által termelt makrolid vegyületet fedeztek fel, melyet tacrolimusnak neveztek el. A vegyület az FK 506 binding proteinhez kötődve új komplexet képez, mely gátolja a kal­ci­neu­rint, ezáltal a T-lymphocyták szignáltranszdukcióját és az IL-2 transzszkripcióját. Klinikai alkalmazásban hamar népszerű lett, mint nagyon erős immunszuppresszáns; először vese- és májtranszplantáltaknál.

Feltöltve: 2014-04-19 | Kategória: Bőrgyógyászat

A Candida eredetű vulvovaginitis és a szexuális élet

A nők 75%-a életében legalább egyszer átesik gombás eredetű vulvo­va­gi­niti­sen, 50% még legalább egy újabb alkalommal (1).

Feltöltve: 2014-04-14 | Kategória: Bőrgyógyászat

Megkérdeztük: milyennek látja a hazai bőr­gyó­gyá­szati fekvőbeteg ellátás helyzetét?

A Bőrgyógyász Info új rovatában a hazai egyetemi tanszékek vezetői válaszolnak a a hazai bőrgyógyászok érdeklődésére számot tartó, fontos szakmai/szakmapolitikai kérdésekre.

Feltöltve: 2014-03-22 | Kategória: Bőrgyógyászat

Cylindroma és syringocystadenoma papilliferum klinikopatológiai szempontból

A cylindroma klinikai képére kicsi, soliter lézió a jellemző. A leggyakoribb lokalizáció a fej és a nyak. Előfordulhatnak multi­plex, nagy tumorok is a kapilíciumban (turbán tumor). A többszörös cylindromák a Brook-Spiegler syndroma klinikai képének részei.

Feltöltve: 2014-03-11 | Kategória: Bőrgyógyászat

Lokális calcineurin blokkolók és lymphoma kockázat: a legújabb evidenciák, és alkalmazásuk a napi gyakorlatban

A lokális calcineurin inhibitorok (TCI-k) 2000-2001 óta vannak kereskedelmi forgalomban. Az első és ez idáig egyetlen, krónikus alkalmazásra szánt lokális kezelési formát jelentik atopiás dermatitisben (AD).

Feltöltve: 2014-02-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld