Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést,,Ennyit fejlődhettünk volna vissza 100+ év alatt?''Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés,,Valakiknek csak el kell temetni a sok oltottat. A nem "oltakozottak" meg tesznek mindent Istenhitü...''A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk,,PELENKA OSZTÁST INGYEN MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!! ez lenne a megoldás????? 100 éve mind t megoldód...''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''

Bőrgyógyászat

Sutton naevus (halo naevus)

A Sutton naevus előfordulásának gyakorisága a populáción belül kb. 1%-ra tehető. Leírták családi halmozódását is. Általában gyermekeknél, serdülőknél és fiatal felnőtteknél fordul elő.

Feltöltve: 2014-02-12 | Kategória: Bőrgyógyászat

A syringoma és a spiradenoma klinikopatológiai szempontból

A syringoma benignus tumor, amely a dermisben lokalizált. Kórszövettani képét a fibrosus strómában található nagyszámú kicsiny lumen (ductus), ill. a basophil sejtekből álló szolid kötegek alkotják, melyek sokszor függetlenek a lumenektől

Feltöltve: 2014-01-14 | Kategória: Bőrgyógyászat

A sebfertőzések fajtái, megelőzésük és kezelésük

A különböző kórokozófajták specifikus szövetreakciót váltanak ki, melyek a fertőzés klinikai megjelenési formái közé sorolhatók.

Feltöltve: 2013-12-20 | Kategória: Bőrgyógyászat

Lichen nitidus

A lichen nitidus meglehetősen ritka, benignus bőrbetegség. Bármely életkorban előfordulhat. Oka és patogenézise ismeretlen. Vannak szerzők, akik a lichen planus variánsának tartják, újabban azonban inkább önálló folyamatként értékelendő.

Feltöltve: 2013-12-16 | Kategória: Bőrgyógyászat

Nem gyógyuló seben kialakult biofilm kezelése

64 éves nő, 2 éve van seb a bal lábszáron. Magas vérnyomása gyógyszerrel kontrollált, cukorbetegsége nincs. 6 éve mindkét alsó végtagon visszérműtét volt. Bőrgyógyászati, majd sebészeti szakrendelőben kezelték.

Feltöltve: 2013-11-05 | Kategória: Bőrgyógyászat

Naevus Sebaceus klinikopatológiai szempontból

A naevus sebaceus klinikai képére újszü­lött­kor­ban, gyermekkorban sárga, narancssárga ovális plakk, vagy lineáris elrendeződés a jellemző. Pubertáskori hormonhatásra a felülete egyenetlenné, verrucosussá válhat.

Feltöltve: 2013-10-31 | Kategória: Bőrgyógyászat

Lymphangiectasia - Esettanulmány

L. K. 3 éves leány, születése óta észlelik a jobb felső végtag megvastagodását. Lokalizált gigantizmus tünetei, és a tenyéren látható bőrtünetek miatt keresték fel a szülők a rendelőt.

Feltöltve: 2013-10-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

Trichilemmalis Cysta

A trichilemmalis cysta meglehetősen gyakori elváltozás. Oka ismeretlen. Az esetek legnagyobb részében solitaer lézióról van szó, de nem ritkák a többszörös elváltozások sem. Ezek egy részénél, amelyeknél családi halmozódás fordul elő, feltételezik az autoszómás domináns öröklődést. A trichilemmalis cysta gyakrabban fordul elő nőknél.

Feltöltve: 2013-10-17 | Kategória: Bőrgyógyászat

Melanoma malignum klinikopatológiai szempontból

A malignus melanoma klinikai képe változatos, attól függően melyik típusról van szó.

Feltöltve: 2013-06-19 | Kategória: Bőrgyógyászat

Melanocytás (naevocytás) pigmentált naevusok klinikopatológiai szempontból

A melanocyták fejlődéstanilag neuroectodermális eredetű sejtek. Az embrionális fejlődés során (a 3. hónap végén), mint melanoblastok vándorolnak a velőcső mellett húzódó crista neuralisból az epidermis bazális rétegébe.

Feltöltve: 2013-04-19 | Kategória: Bőrgyógyászat

Antihisztaminok alkalmazása a bőrgyógyászatban

A bőrgyógyászati gyógyszeres kezelésben a leggyakrabban alkalmazott készítmények az orális antihisztaminok.Több generációs készítmények állnak rendelkezésre. A hatékony használatukhoz nélkülözhetetlen hatásmechanizmusuk, felszívódásuk, eliminációjuk, az egyes gyógyszerinterakciók megismerése, valamint a nemzetközi kezelési ajánlások figyelembe vétele. A szerző jelen munkájában ezeket a kérdéseket tárgyalja a mindennapi gyakorlat szemszögéből.

Feltöltve: 2013-04-08 | Kategória: Bőrgyógyászat

A bőrfelszín vegyhatásának jelentőségéről

Mindegyikünkben él a hám képe: a kötőszövettől elválasztó alapi membránon ülő oszlopos alapi sejtekkel, a felettük egyre laposabb tüskéssejtek rétegével, a szemcsékkel zsúfolt szemcsés sejtekkel, amelyeket szerencsés esetben, vagy megfelelő helyről vett bőrt vizsgálva a fénylő réteg takar be. Legfelül a már mag nélküli szaruréteg lapos, felszínén le-leváló sejtjei tetőzik be a hámot (4).

Feltöltve: 2013-04-06 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld