Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést,,Ennyit fejlődhettünk volna vissza 100+ év alatt?''Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés,,Valakiknek csak el kell temetni a sok oltottat. A nem "oltakozottak" meg tesznek mindent Istenhitü...''A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk,,PELENKA OSZTÁST INGYEN MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!! ez lenne a megoldás????? 100 éve mind t megoldód...''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''

Bőrgyógyászat

Mi az, amit még csak nem is sejtünk?

A Vuk című zseniális rajzfilmben merült fel ez a kérdés. Ha ennek egészségügyi vonatkozásait gondoljuk át, valószínű, hogy az emberek többségében daganatos megbetegedések, vagy az AIDS lehetősége merül fel, pedig hazánkban az utóbbinál sokkal gyakoribbak az idült májgyulladást okozó hepatitis B és C vírusok.

Feltöltve: 2013-04-05 | Kategória: Bőrgyógyászat

Ichthyosis vulgaris

Az ichthyosis vulgaris a leggyakrabban előforduló klinikai diagnózis az ichthyosisok kiterjedt csoportján belül (1:300). Autoszómás domináns öröklődést mutató kórkép, a férfiak és a nők ezért egyenlő arányban érintettek.

Feltöltve: 2013-03-29 | Kategória: Bőrgyógyászat

Necrotizáló fasciitis (NF)

46 éves nő erysipelas beutaló diagnózissal jelentkezett. A szakrendelőben amoxicillin-klavulán­sav 3 x 625 mg kezelést kezdtek, állapota súlyosbodott.

Feltöltve: 2013-03-22 | Kategória: Bőrgyógyászat

Idén is kreditpontszerző tanfolyam bőrgyógyászoknak és plasztikai sebészeknek

Elindult akkreditált, a Bőrgyógyász Info szakmai folyóirat cikkeire épülő, távoktató tanfolyamunk, mely egészen 2013. június 30-ig tart. A cikkekhez kapcsolódó feleletválasztós tesztek helyes megválaszolása szükséges ahhoz, hogy a tanfolyam lezárását követően 12 kreditpontot írhassunk jóvá Önnek.

Feltöltve: 2013-02-19 | Kategória: Bőrgyógyászat

Nem gyógyuló seb Ehlers–Danlos syndromában

A Bőrgyógyász Info 2012. novemberi számától folyamatosan közlésre kerülnek az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Bőrgyógyászati és Lymphoedema osztálya által 2012. november 9-én szervezett 24. Bőrgyógyászati Továbbképző Konferencián bemutatott érdekes klinikai esettanulmányok.

Feltöltve: 2013-02-14 | Kategória: Bőrgyógyászat

Pityriasis rosea (Gibert)

A pityriasis rosea gyakori, átmeneti, általában oligo-aszimptomatikus erupció. Leggyakrabban gyermekeknél és fiatal felnőtteknél fordul elő. Általában néhány héttel a bőrtünetek megjelenése előtt enyhe lefolyású felső légúti fertőzés zajlik le az érintettnél.

Feltöltve: 2013-02-07 | Kategória: Bőrgyógyászat

Spinocellularis carcinoma klinikopatológiai szempontból

A spinocellularis carcinoma (skvamocellularis carcinoma, spinalioma) klinikai képére kezdetben sárgás-barna ke­ra­to­ti­cus pikkely jellemző, mely alatt rövidesen progresszíven növekvő tumorózus elváltozás keletkezik, melynek felszíne egyenetlenné válik.

Feltöltve: 2013-01-31 | Kategória: Bőrgyógyászat

A HIV fertőzés és a 
szűrővizsgálatok jelentősége

A HIV-fertőzés kimutatására szolgáló laboratóriumi tesztek az orvostudomány legtökéletesebb eljárásai közé tartoznak. A tesztek érzékenysége napjainkban már megközelíti a 100%-ot, azaz rendkívül ritkán fordul elő olyan eset, hogy olyanoknál mutat a teszt negatív eredményt, akik valójában hordozzák a vírust.

Feltöltve: 2013-01-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

A XIX. század második felének bőrgyógyászata Magyarországon, az Orvosi Hetilapban megjelent publikációk tükrében*

A XIX. század második fele Magyarországon nagy és gyors változások kora volt. Ezen időszak hazai bőrgyógyászatának helyzetéről szerettem volna képet kapni.

Feltöltve: 2013-01-18 | Kategória: Bőrgyógyászat

A hajszálak (szőrszálak) szarusodási zónájának alaktani vizsgálata

A XVIII. században Vácon meghalt és természetes úton mumifikálódott embertársaink vizsgálatakor kiderült, hogy az idők során minden sejt elenyészett, a teljes víztartalom elveszett. A kötőszöveti rostok közül egyedül a mumifikálódott kollagén rostok maradtak meg, ezeket „mullagén”-nek neveztük el.

Feltöltve: 2013-01-10 | Kategória: Bőrgyógyászat

A menopauzális hormontherápia interdiszciplináris vonatkozásai

A menopauzális hormontherápia (a továbbiakban: MHT) a tüszőhormon hiány okozta menopauza szindróma (ún. „klimaxos”) tüneteinek kezelésére, az oszteo­po­ró­zis megelőzésére és kezelésére, és bizonyos korlátok között a pri­maer kardiovaszkuláris prevencióra szolgál.

Feltöltve: 2012-12-01 | Kategória: Bőrgyógyászat

A nyakláncunk, mint kóroki tényezők

A bőrre ható tényezők tekintélyes részét ismerjük. De nem mindet. Főleg azokra a dolgokra figyelünk jobban, amelyek jól megfigyelhető, érzékelhető hatásukkal károsítják bőrünket, befolyásolják annak működését.

Feltöltve: 2012-11-26 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld