Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat
Minek lehet a részjelensége a veseelégtelenség?
Kép
 
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

Bőrgyógyászat

Mi az, amit még csak nem is sejtünk?

A Vuk című zseniális rajzfilmben merült fel ez a kérdés. Ha ennek egészségügyi vonatkozásait gondoljuk át, valószínű, hogy az emberek többségében daganatos megbetegedések, vagy az AIDS lehetősége merül fel, pedig hazánkban az utóbbinál sokkal gyakoribbak az idült májgyulladást okozó hepatitis B és C vírusok.

Feltöltve: 2013-04-05 | Kategória: Bőrgyógyászat

Ichthyosis vulgaris

Az ichthyosis vulgaris a leggyakrabban előforduló klinikai diagnózis az ichthyosisok kiterjedt csoportján belül (1:300). Autoszómás domináns öröklődést mutató kórkép, a férfiak és a nők ezért egyenlő arányban érintettek.

Feltöltve: 2013-03-29 | Kategória: Bőrgyógyászat

Necrotizáló fasciitis (NF)

46 éves nő erysipelas beutaló diagnózissal jelentkezett. A szakrendelőben amoxicillin-klavulán­sav 3 x 625 mg kezelést kezdtek, állapota súlyosbodott.

Feltöltve: 2013-03-22 | Kategória: Bőrgyógyászat

Idén is kreditpontszerző tanfolyam bőrgyógyászoknak és plasztikai sebészeknek

Elindult akkreditált, a Bőrgyógyász Info szakmai folyóirat cikkeire épülő, távoktató tanfolyamunk, mely egészen 2013. június 30-ig tart. A cikkekhez kapcsolódó feleletválasztós tesztek helyes megválaszolása szükséges ahhoz, hogy a tanfolyam lezárását követően 12 kreditpontot írhassunk jóvá Önnek.

Feltöltve: 2013-02-19 | Kategória: Bőrgyógyászat

Nem gyógyuló seb Ehlers–Danlos syndromában

A Bőrgyógyász Info 2012. novemberi számától folyamatosan közlésre kerülnek az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Bőrgyógyászati és Lymphoedema osztálya által 2012. november 9-én szervezett 24. Bőrgyógyászati Továbbképző Konferencián bemutatott érdekes klinikai esettanulmányok.

Feltöltve: 2013-02-14 | Kategória: Bőrgyógyászat

Pityriasis rosea (Gibert)

A pityriasis rosea gyakori, átmeneti, általában oligo-aszimptomatikus erupció. Leggyakrabban gyermekeknél és fiatal felnőtteknél fordul elő. Általában néhány héttel a bőrtünetek megjelenése előtt enyhe lefolyású felső légúti fertőzés zajlik le az érintettnél.

Feltöltve: 2013-02-07 | Kategória: Bőrgyógyászat

Spinocellularis carcinoma klinikopatológiai szempontból

A spinocellularis carcinoma (skvamocellularis carcinoma, spinalioma) klinikai képére kezdetben sárgás-barna ke­ra­to­ti­cus pikkely jellemző, mely alatt rövidesen progresszíven növekvő tumorózus elváltozás keletkezik, melynek felszíne egyenetlenné válik.

Feltöltve: 2013-01-31 | Kategória: Bőrgyógyászat

A HIV fertőzés és a 
szűrővizsgálatok jelentősége

A HIV-fertőzés kimutatására szolgáló laboratóriumi tesztek az orvostudomány legtökéletesebb eljárásai közé tartoznak. A tesztek érzékenysége napjainkban már megközelíti a 100%-ot, azaz rendkívül ritkán fordul elő olyan eset, hogy olyanoknál mutat a teszt negatív eredményt, akik valójában hordozzák a vírust.

Feltöltve: 2013-01-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

A XIX. század második felének bőrgyógyászata Magyarországon, az Orvosi Hetilapban megjelent publikációk tükrében*

A XIX. század második fele Magyarországon nagy és gyors változások kora volt. Ezen időszak hazai bőrgyógyászatának helyzetéről szerettem volna képet kapni.

Feltöltve: 2013-01-18 | Kategória: Bőrgyógyászat

A hajszálak (szőrszálak) szarusodási zónájának alaktani vizsgálata

A XVIII. században Vácon meghalt és természetes úton mumifikálódott embertársaink vizsgálatakor kiderült, hogy az idők során minden sejt elenyészett, a teljes víztartalom elveszett. A kötőszöveti rostok közül egyedül a mumifikálódott kollagén rostok maradtak meg, ezeket „mullagén”-nek neveztük el.

Feltöltve: 2013-01-10 | Kategória: Bőrgyógyászat

A menopauzális hormontherápia interdiszciplináris vonatkozásai

A menopauzális hormontherápia (a továbbiakban: MHT) a tüszőhormon hiány okozta menopauza szindróma (ún. „klimaxos”) tüneteinek kezelésére, az oszteo­po­ró­zis megelőzésére és kezelésére, és bizonyos korlátok között a pri­maer kardiovaszkuláris prevencióra szolgál.

Feltöltve: 2012-12-01 | Kategória: Bőrgyógyászat

A nyakláncunk, mint kóroki tényezők

A bőrre ható tényezők tekintélyes részét ismerjük. De nem mindet. Főleg azokra a dolgokra figyelünk jobban, amelyek jól megfigyelhető, érzékelhető hatásukkal károsítják bőrünket, befolyásolják annak működését.

Feltöltve: 2012-11-26 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld