Főoldal » Szakterületek » Reumatológia

Hol jelent meg először a magas szintű prevenció és higiéné?

Kép
 
Az orosz kutatók felrúgták a szabályokat, amivel hatalmas rizikót vállaltak,,Néhány évvel ezelőtt a H1N1 magyar vakcinát se tesztelték tízezres nagyságrendben.''Megvan az orosz koronavírus-vakcina neve, 20 ország rendelt belőle,,drabroncsos- meggondoltad a hozzászólásodat? Ha nem, akkor baj, ha igen, még nagyobb baj''Megvan az orosz koronavírus-vakcina neve, 20 ország rendelt belőle,,Gratulálunk az oroszoknak , remélem , mi is rendeltünk tőlük. A lakosság átoltását minél előbb el k...''Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt,,A börtönorvosi státusz is betöltött 2 évre.''Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt,,Ő az akit kitüntettek?''

Reumatológia

A szteroidok és a hypertonia közötti kapcsolat? 1. rész

Habár a szisztémás glükokortikoszteroidok (GC) nemkívánatos hatásai jól ismertek, azok hypertoniával való kapcsolata a rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek esetében nem egyértelmű. Egy populáció-alapú vizsgálat azt mutatta, hogy a gyógyszerek alkalmazása összefüggésben áll a hypertonia általános kockázatának 17%-os növekedésével az RA-s betegek esetében.

Feltöltve: 2020-08-07 | Kategória: Reumatológia

Sacroiliacalis csontvelő oedema a szülést követő időszakban

Egy újonnan közzétett, 35 beteg részvételével készített prospektív vizsgálat alapján „meglepően sok” nőnél mutattak ki csontvelő oedemát a sacroiliacalis ízület MRI vizsgálata során a szülést követő időszakban. A szülést követő sacroiliacalis csontvelő oedema az idő előrehaladtával csökken. Előfordulása összefügghet a szülés rövidebb időtartamával és az epidurális érzéstelenítés elmaradásával, - írták a kutatók.

Feltöltve: 2020-07-29 | Kategória: Reumatológia

Az osteoporosis WHO definíciójának kérdése

Itt az ideje kibővíteni az osteoporosis klinikai irányelvekben alkalmazott definícióját, állítja egy, a Brit Geriátriai Társaság hivatalos lapjában, az ’Age and Aging’ című folyóiratban közzétett cikk.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-07-22 | Kategória: Reumatológia

A polymyalgia rheumatica kezelési irányelvei (SIR, 2020)

Az Olasz Reumatológiai Társaság (SIR) 2020 áprilisában tette közzé ajánlását a polymyalgia rheumatica-val diagnosztizált betegek kezelésére vonatkozóan.

Feltöltve: 2020-07-13 | Kategória: Reumatológia

Kikuchi lymphadenitis felnőttkori Still-kórban

A felnőttkori Still-betegség (AOSD) egy ritka szisztémás gyulladásos kórkép színes klinikai háttérrel. Annak ellenére, hogy az AOSD esetében előfordul pneumonitis és mellhártyagyulladás, a betegség pulmonális megjelenése rendkívül ritka

Feltöltve: 2020-06-11 | Kategória: Reumatológia

Krónikus szteroid kezelés és a COVID-19

A különböző gyulladásos alapbetegségek, mint az asthma, a különféle allergiák és az arthritis kezelésére rendszeres jelleggel kortikoszteroidokat szedő személyek a COVID-19 megbetegedéssel való megfertőződés, valamint a kedvezőtlen hatások nagyobb rizikójának vannak kitéve.

Feltöltve: 2020-06-02 | Kategória: Reumatológia

Egy fiatal nő kétoldali emlő Paget-kórja

Az emlő Paget-kórja az emlő egy ritka malignus daganatos elváltozása, ami a mellbimbón fekélyek vagy ekcéma megjelenésével jár és szinte mindig társul hozzá emlő carcinoma a háttérben.

Feltöltve: 2020-05-28 | Kategória: Reumatológia

A COVID-19 kezelése myeloma multiplexes beteg esetében

Egy kínai, vuhani beteg esettanulmánya arra enged következtetni, hogy az immunszuppresszáns tocilizumab hatékony lehet a COVID-19 kezelésében olyan nagyon rossz állapotban levő betegek esetében, akik myeloma multiplexben és egyéb hemato-onkológiai betegségben is szenvednek.

Feltöltve: 2020-05-12 | Kategória: Reumatológia

A metformin csökkenti a szisztémás szteroid kezelés metabolikus szövődményeit

A hosszú-távú glükokortikoid kezelés jelentős mellékhatásokkal hozható összefüggésbe, ideértve a hypertoniát, hiperglikémiát, obesitast, dyslipidaemiat, a fertőzések emelkedett számát és egyéb szövődményeket.

Feltöltve: 2020-05-07 | Kategória: Reumatológia

Esetismertetés: fájdalom nélkül megjelenő abdominális aorta disszekció Marfan-szindrómában

A Marfan-szindróma (MFS) egy ritka kötőszöveti rendellenesség, ami a fibrillin-1 gén hibájának tulajdonítható. A Marfan-szindróma esetében az aorta aneurysmák és disszekciók gyakori morbiditási és mortalitási oknak számítanak.

Feltöltve: 2020-05-01 | Kategória: Reumatológia

Van-e kapcsolat a tramadol és a csípőtáji törés rizikó között?

A csípőtáji törés kockázata az Egyesült Királyságban egy populáció alapú kohorszban nagyobb volt azoknál a betegeknél, akiket krónikus, nem daganatos fájdalom csillapítás céljából tramadollal kezeltek, mint azoknál, akik esetében más gyakran használt non-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket (NSAID) alkalmaztak.

Feltöltve: 2020-04-28 | Kategória: Reumatológia

Csökkenti a D-vitamin a törésrizikót?

Egy tudományos folyóiratban publikált szisztematikus áttekintés és metaanalízis alapján úgy tűnik, hogy a D-vitamin pótlás önmagában nem csökkenti a törések rizikóját, azonban a D-vitamin és kalcium kombinációja csökkentheti azt.

Feltöltve: 2020-04-24 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld