Főoldal » Szakterületek » Reumatológia

Mikor halt meg az első diagnosztizált prostatarákos beteg?

Kép
 
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,A jelenség ettől még igaz. Nekem is van diplomám, 2 szakvizsgám, egy licence-vizsgám, de magamon is...''Mi van, ha elfogy a létfontosságú szívgyógyszer Magyarországon?,,az ami hánycikk, az ami odaron...''

Reumatológia

Az erőltetett fizikai aktivitás káros a térdizületnek, és növeli az oszteoartritisz kialakulásának kockázatát

Azon középkorú emberek esetén, akik magas szintű fizikai aktivitást végeznek, nagyobb eséllyel károsodik a térdizület, és megnõ a csont- és izületi gyulladás kialakulásának kockázata - az erre utaló tanulmányt az Észak - Amerikai Radiológiai Társaság éves találkozóján mutatták be.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Gyógytornás terápia segítségével enyhíthetõ a közönséges térdfájdalom

Kutatók szerint az irányított gyógytorna következtében számos típusú térdfájdalom esetén jobb eredmény várható, mint a szokásos kivárásos megközelítéstõl.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Nincs csont-ízületi gyulladás a leptinhiányos elhízott egerekben

Az étvágyat szabályozó leptin hormon hozzájárulhat az elhízottak csont-ízületi gyulladásához - olvasható egy új tanulmányban, mely szerint nem kizárólag a túlsúly miatti kopás okozza a mozgáskorlátozottsággal járó betegséget.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Csont-ízületi gyulladást okozhat a kollagénhiány

Rágcsálókon végzett vizsgálatok során a Duke Egyetem Egészségügyi Központjának kutatói felfedezték, hogy a IXes típusú kollagén (Col9a1) génjének kikapcsolása idõ elõtti csont-ízületi gyulladást (oszteoartritiszt) és degeneratív porckorongbetegséget hozott létre. Mindkét betegség viszonylag gyakori, ízületi fájdalommal, beszűkült mozgással és csökkent életminõséggel járnak.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Reumás ízületi gyulladás és depresszió

Egy nemrég végzett felmérés szerint a rheumatoid arthritises (RA) betegek több mint fele (63%) valamilyen járulékos mentális betegséggel is küzd, amelyek közül a leggyakoribb a depresszió (87%).

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Egérkísérletek az izületi gyulladás és az életkor kapcsolatáról

Az idõsebb egerek sokkal hajlamosabbak a proteoglikán által okozott izületi gyulladásra (PGIA). A kutatók elsõ ízben mutatták ki, hogy a fiatal egerek teljes mértékben ellenállóak, de ahogy öregszenek, ez egyre inkább elvész.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

A klamídia-fertőzés szerepet játszhat az artritisz egy típusának kialakulásában

A klamídia-fertőzés egy új tanulmány szerint szerepet játszhat az ízületi gyulladás nem differenciált spondylarthropathia (uSpA) elnevezésű típusának kialakulásában.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Újabb adatok a myositis specifikus autoantitestekről juvenilis és felnőttkori idiopathiás inflammatórikus myopathiákban I.

Az idiopathiás inflammatórikus myopathiák ismeretlen etiológiájú heterogén betegségcsoportot képeznek, jellemzők autoimmun eredetű gyulladás következtében kialakult izomgyengeség, mely elsősorban a harántcsíkolt izmokat érinti, gyulladásos sejtek jelenléte az izombiopsziás mintákban bőrtünettel vagy anélkül.

Feltöltve: 2009-12-07 | Kategória: Reumatológia

A rheumatoid arthritis és dohányzás kapcsolata

Tankönyvi adatok szerint a rheumatoid arthritises (RA-s) betegek átlagéletkora mintegy 10 évvel rövidebb a korban és nemben illesztett átlagpopulációénál.

Feltöltve: 2009-12-04 | Kategória: Reumatológia

Daganatos és reumás betegek kezelését segítheti egy új diagnosztikai eszköz

Bizonyos rosszindulatú vérképzőszervi betegségek és krónikus gyulladásos kórképek kezelését teheti hatékonyabbá az a hazai alapkutatás eredményeként kifejlesztett korszerű diagnosztikai eszköz, amely klinikai vizsgálatai a közelmúltban kezdődtek el.

Feltöltve: 2009-11-25 | Kategória: Reumatológia

NICE: Elutasítja a Roche rheumatoid arthritis elleni gyógyszerét

A National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) intézet által adott előzetes iránymutatás a Roche gyógyszergyártó társaság RoActemra (tocilizumab) nevű készítménye ellen szól.

Feltöltve: 2009-10-09 | Kategória: Reumatológia

Intelligens könyökmankóval a helyes használatért

A Southamptoni Egyetem kutatói olyan könyökmankót fejlesztettek ki, amely a beépített érzékelők segítségével észleli, megfelelően használják-e.

Feltöltve: 2009-08-07 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 19 20 21 22 23 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld