Főoldal » Szakterületek » Reumatológia

Mit jelent a POS?

Kép
 
Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,...''Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,amerikában a legjobban az orvosok keresnek a foglalkoztatottak körében ...........''Kollektíven robogunk a kiégés felé?,,Adjál rendes fizetést az embereknek és nincs kiégés''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''

Reumatológia

Nem használ a deréktáji fájdalmakra a szokásos elektromos kezelés

A krónikus hátfájdalmaknál igen gyakran alkalmazott, bőrön át történő elektromos idegingerlés, a TENS-kezelés csak idő- és pénzkidobás - állítják a Neurology című szakfolyóirat januári számában megjelenő tanulmányukban amerikai kutatók.

Feltöltve: 2009-12-31 | Kategória: Reumatológia

Methotrexate alkalmazására vonatkozó konszenzus guideline reumatológiai kórképekben

Jelen referátumban egy a methotrexate (MTX) alkalmazására vonatkozó konszenzus guideline-ra és 1-2 ezzel kapcsolatos ajánlásra szeretném felhívni a figyelmet.

Feltöltve: 2009-12-29 | Kategória: Reumatológia

Újabb adatok a myositis specifikus autoantitestekről juvenilis és felnőttkori idiopathás inflammatórikus myopathiákban III.

Sato és mtsai írtak le egy 140 kD molekulasúlyú citoplazmatikus fehérje (RNS helikáz) ellen termelődő autoantitestet felnőtt japán myositises betegekben, amelyet CADM-140-nek neveztek el.

Feltöltve: 2009-12-21 | Kategória: Reumatológia

Újabb adatok a a myositis specifikus autoantitestekről juvenilis és felnőttkori idiopathiás inflammatórikus myopathiákban II.

Az idiopathiás inflammatórikus myopathiák ismeretlen etiológiájú heterogén betegségcsoportot képeznek.

Feltöltve: 2009-12-14 | Kategória: Reumatológia

Csípőprotézis megelőzése őssejt beültetéssel?

A southamptoni Spire Kórház brit sebészei egy új technikát alkalmaznak, amely során õssejtekkel javítják meg a károsodott csontokat.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Az erőltetett fizikai aktivitás káros a térdizületnek, és növeli az oszteoartritisz kialakulásának kockázatát

Azon középkorú emberek esetén, akik magas szintű fizikai aktivitást végeznek, nagyobb eséllyel károsodik a térdizület, és megnõ a csont- és izületi gyulladás kialakulásának kockázata - az erre utaló tanulmányt az Észak - Amerikai Radiológiai Társaság éves találkozóján mutatták be.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Gyógytornás terápia segítségével enyhíthetõ a közönséges térdfájdalom

Kutatók szerint az irányított gyógytorna következtében számos típusú térdfájdalom esetén jobb eredmény várható, mint a szokásos kivárásos megközelítéstõl.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Nincs csont-ízületi gyulladás a leptinhiányos elhízott egerekben

Az étvágyat szabályozó leptin hormon hozzájárulhat az elhízottak csont-ízületi gyulladásához - olvasható egy új tanulmányban, mely szerint nem kizárólag a túlsúly miatti kopás okozza a mozgáskorlátozottsággal járó betegséget.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Csont-ízületi gyulladást okozhat a kollagénhiány

Rágcsálókon végzett vizsgálatok során a Duke Egyetem Egészségügyi Központjának kutatói felfedezték, hogy a IXes típusú kollagén (Col9a1) génjének kikapcsolása idõ elõtti csont-ízületi gyulladást (oszteoartritiszt) és degeneratív porckorongbetegséget hozott létre. Mindkét betegség viszonylag gyakori, ízületi fájdalommal, beszűkült mozgással és csökkent életminõséggel járnak.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Reumás ízületi gyulladás és depresszió

Egy nemrég végzett felmérés szerint a rheumatoid arthritises (RA) betegek több mint fele (63%) valamilyen járulékos mentális betegséggel is küzd, amelyek közül a leggyakoribb a depresszió (87%).

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Egérkísérletek az izületi gyulladás és az életkor kapcsolatáról

Az idõsebb egerek sokkal hajlamosabbak a proteoglikán által okozott izületi gyulladásra (PGIA). A kutatók elsõ ízben mutatták ki, hogy a fiatal egerek teljes mértékben ellenállóak, de ahogy öregszenek, ez egyre inkább elvész.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

A klamídia-fertőzés szerepet játszhat az artritisz egy típusának kialakulásában

A klamídia-fertőzés egy új tanulmány szerint szerepet játszhat az ízületi gyulladás nem differenciált spondylarthropathia (uSpA) elnevezésű típusának kialakulásában.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 19 20 21 22 23 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld