Főoldal » Szakterületek » Reumatológia

Kinek a nevéhez köthető hazánkban az elsőként forgalomba hozott ampullázott gyógyszer?

Kép
 
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Reumatológia

Egérkísérletek az izületi gyulladás és az életkor kapcsolatáról

Az idõsebb egerek sokkal hajlamosabbak a proteoglikán által okozott izületi gyulladásra (PGIA). A kutatók elsõ ízben mutatták ki, hogy a fiatal egerek teljes mértékben ellenállóak, de ahogy öregszenek, ez egyre inkább elvész.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

A klamídia-fertőzés szerepet játszhat az artritisz egy típusának kialakulásában

A klamídia-fertőzés egy új tanulmány szerint szerepet játszhat az ízületi gyulladás nem differenciált spondylarthropathia (uSpA) elnevezésű típusának kialakulásában.

Feltöltve: 2009-12-08 | Kategória: Reumatológia

Újabb adatok a myositis specifikus autoantitestekről juvenilis és felnőttkori idiopathiás inflammatórikus myopathiákban I.

Az idiopathiás inflammatórikus myopathiák ismeretlen etiológiájú heterogén betegségcsoportot képeznek, jellemzők autoimmun eredetű gyulladás következtében kialakult izomgyengeség, mely elsősorban a harántcsíkolt izmokat érinti, gyulladásos sejtek jelenléte az izombiopsziás mintákban bőrtünettel vagy anélkül.

Feltöltve: 2009-12-07 | Kategória: Reumatológia

A rheumatoid arthritis és dohányzás kapcsolata

Tankönyvi adatok szerint a rheumatoid arthritises (RA-s) betegek átlagéletkora mintegy 10 évvel rövidebb a korban és nemben illesztett átlagpopulációénál.

Feltöltve: 2009-12-04 | Kategória: Reumatológia

Daganatos és reumás betegek kezelését segítheti egy új diagnosztikai eszköz

Bizonyos rosszindulatú vérképzőszervi betegségek és krónikus gyulladásos kórképek kezelését teheti hatékonyabbá az a hazai alapkutatás eredményeként kifejlesztett korszerű diagnosztikai eszköz, amely klinikai vizsgálatai a közelmúltban kezdődtek el.

Feltöltve: 2009-11-25 | Kategória: Reumatológia

NICE: Elutasítja a Roche rheumatoid arthritis elleni gyógyszerét

A National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) intézet által adott előzetes iránymutatás a Roche gyógyszergyártó társaság RoActemra (tocilizumab) nevű készítménye ellen szól.

Feltöltve: 2009-10-09 | Kategória: Reumatológia

Intelligens könyökmankóval a helyes használatért

A Southamptoni Egyetem kutatói olyan könyökmankót fejlesztettek ki, amely a beépített érzékelők segítségével észleli, megfelelően használják-e.

Feltöltve: 2009-08-07 | Kategória: Reumatológia

Az orvosok által leggyakrabban látogatott gyógyszer weboldalak 2009-ben

A Shire gyógyszergyár Figyelemhiányos Hiperaktivitás Zavar (ADHD) kezelésére szolgáló Vyvanse® készítményének weboldala a legnépszerűbb a gyermekorvosok körében – derült ki a Manhattan Research gyógyszerészeti és egészségügyi piackutató társaság felméréséből.

Feltöltve: 2009-08-03 | Kategória: Reumatológia

Magyar kutatók felfedezése áttörést hozhat a reuma gyógyításában

Azonosították a reuma kialakulásában kulcsszerepet játszó fehérjét a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetének kutatói. Az új felfedezés segítségével a későbbiekben új gyulladásgátló szerek kifejlesztésére nyílik lehetőség. A kutatócsoport nagy jelentőségű eredményeiről az immunológiai kutatás egyik legrangosabb nemzetközi folyóirata, a Journal of Experimental Medicine is beszámolt.

Feltöltve: 2009-04-08 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 19 20 21 22 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld