Főoldal » Szakterületek » Reumatológia

Kinek a nevével hozható összefüggésbe a gyermekágyi láz?

Kép
 
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Reumatológia

A psoriasis fokozza az uveitis kockázatát

Egy tajvani kutatás eredménye szerint a psoriasisban szenvedőknél fokozódik az uveitis kialakulásának veszélye.

Feltöltve: 2017-10-26 | Kategória: Reumatológia

Növelik-e a biologikumok a daganatos megbetegedések kockázatát?

A biológógiai terápiával kezelt rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegeknél nem nagyobb a daganatos kockázat, mint azoknál akiket konvencionális szintetikus DMARD gyógyszerekkel kezelnek. - állapította meg egy 70 000 beteg bevonásával készült svéd prospektív tanulmány.

Feltöltve: 2017-10-19 | Kategória: Reumatológia

A térdízületi arthritisben alkalmazott intraarticularis szteroid injekció növeli a porckopás mértékét

A bostoni Tufts Medical Center randomizált kontrollált vizsgálatában térd osteoarthritis kezelésére két éves periódus során negyedévente beadott szteroid injekciók hatására fokozódott a porckopás, miközben a kezelés semmilyen klinikai előnnyel nem járt. A vizsgálat eredményeiről a JAMA szakfolyóirat májusi kiadása számolt be.

Feltöltve: 2017-09-30 | Kategória: Reumatológia

Terápiás ajánlás a diabetes és osteoporosis együttes előfordulására

Egy áttekintés alapján, amely azt vizsgálta, hogy a 2-es típusú diabetes kezelése milyen hatást gyakorol a csontokra, valamint azt, hogy az osteoporosis kezelése milyen hatással van a glikémiás kontrollra, görög kutatók kidolgoztak egy algoritmust azon betegek kezelésére, akik egyszerre mindkét betegségben szenvednek.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: Reumatológia

A rheumatoid arthritis kezelésére alkalmazott biologikumok összehasonlításának meglepő eredményei

Egy új tanulmány eredményei szerint a rheumatoid arthirtisben szenvedő, tumor nekrózis faktor (TNF-alpha) elleni kezelésre nem reagáló betegek esetében a tocilizumab alkalmazása hatékonyabb lehet, mint az abatacept terápia. Ugyanakkor a korábban TNF-gátlókkal nem kezelt betegeknél a három ágens látszólag hasonló hatékonysággal bír.

Feltöltve: 2017-08-30 | Kategória: Reumatológia

A baricitinib felülmúlja a metorexát hatékonyságát a rheumatoid artritis kezelésében

A napi rendszerességgel szedett JAK inhibitor a betegség legtöbb mutatóját javítja. Egy fázis III tanulmányban a vizsgálati szakaszban lévő baricitinib (orális JAK inhibitor) methorexát nélkül vagy azzal kombinálva javította az arthritist és a betegek produktivitását.

Feltöltve: 2017-08-17 | Kategória: Reumatológia

Röntgen vizsgálat előtt MRI?

A jelenlegi ajánlásokkal szemben sok vállproblémával jelentkező betegnél végeznek MRI vizsgálatot úgy, hogy előtte a betegek vállát nem röntgenezik meg.

Feltöltve: 2017-07-10 | Kategória: Reumatológia

Két antitest előre jelzi pulmonalis hypertonia kialakulását SLE-ben

Kínai kutatók meta-analízisének eredménye alapján szisztémás lupus erythematosus (SLE) esetén az anti-RNP és anti-Sm antitestek jelenléte előre jelzi a pulmonalis hypertonia (PAH) kialakulásának kockázatát.

Feltöltve: 2017-06-27 | Kategória: Reumatológia

Nazális kondrocita-alapú autológ porcszövet ízületi porcrendellenességek helyreállítására

A kutatók 10 beteg 24 hónapos követése során arra keresték a választ, hogy használható-e nazális porcsejtekből létrehozott porcszövet graft a térd porcfelszín sérüléseinek helyreállítására.

Feltöltve: 2017-06-09 | Kategória: Reumatológia

Az NSAID-k és a légúti fertőzés együttesen fokozzák a szívroham veszélyét

Akut légúti infekció (ALI) esetén a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID) oralis használata 3,4-szeresére, parenterális formája pedig 7,2-szeresére növeli az akut myocardialis infarctus (AMI) veszélyét a kiinduláskori ALI nélküli NSAID használat illetve ALI és NSAID használat nélküli állapot kockázatához képest.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-05-26 | Kategória: Reumatológia

A törések kockázata kapcsolatban áll a posztmenopauzális szteroid hormon szintekkel

A Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism szakmai folyóirat egy korábbi online kiadásában megjelent kutatás eredménye szerint a nemi hormonok szintje egyéb kockázati tényezőktől függetlenül befolyásolja a posztmenopauzális csonttörések kockázatát.

Feltöltve: 2017-05-23 | Kategória: Reumatológia

Nonszteroidok és szívelégtelenség. Mi a kockázat?

Számos, gyakorta használt nonszteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) fokozza a szívelégtelenség miatti hospitalizáció veszélyét – állítja egy európai egészségügyi-nyilvántartási adatbázisok alapján készült új, eset-kontrol tanulmány.

Feltöltve: 2017-02-22 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld