Főoldal » Szakterületek » Reumatológia

Ki igazolta először az erekben áramló vér nyomását?

Kép
 
Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,...''Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,amerikában a legjobban az orvosok keresnek a foglalkoztatottak körében ...........''Kollektíven robogunk a kiégés felé?,,Adjál rendes fizetést az embereknek és nincs kiégés''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''

Reumatológia

A hét képe

Milyen sérülés látható az angiogramon? Forrás: Figure1.

Feltöltve: 2016-03-15 | Kategória: Reumatológia

A hét képe

Komplex regionális fájdalom-szindróma. Forrás: Figure 1.

Feltöltve: 2015-03-20 | Kategória: Reumatológia

Az időjárás nem okoz deréktáji fájdalmakat

Egy ausztrál kutatás eredménye szerint a közhiedelemmel ellentétben a deréktáji fájdalmak miatt az időjárás nem tehető felelőssé.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2014-07-24 | Kategória: Reumatológia

Ritka kórképek: csont Paget-kór

A csont Paget-kór krónikus csontmegbetegedés. A betegség igen ritka, az USA populációjának mindössze 1%-át érinti. A férfiaknál valamivel gyakrabban fordul elő (3:2). A betegeknél gyors, izolált csont felépülés tapasztalható, ami különböző csontszerkezeti eltéréseket, lágyabb és megnagyobbodott csontokat eredményez.

Feltöltve: 2014-01-12 | Kategória: Reumatológia

A mofetta kezelésről

A mofetta geológiai szakkifejezés, amely sok széndioxidot tartalmazó viszonylag alacsony hőfokú vulkáni kigőzölgést jelent. A széndioxid gázfürdő javallatai, ellenjavallatai és mátraderecskei gyógygázfürdőről olvashat cikkünkben. (x)

Feltöltve: 2013-04-05 | Kategória: Reumatológia

Antidepresszánsok enyhíthetik az osteoarthritis okozta fájdalmat

Egy, az International Journal of Clinical Practice-ben megjelent tanulmány szerint az antidepresszánsok enyhíthetik az olyan fájdalmakat, amiket például az osteoarthritis (OA) okoz, és kevesebb a mellékhatásuk, mint a megszokott gyógyszereknek, a gyulladásgátlóknak és az opioidoknak.

Feltöltve: 2012-05-07 | Kategória: Reumatológia

Önnek mi a véleménye?
"Drakula-terápia" tendinitisre

Mint az NIH munkatársa, láttam Lupust, nephritist és néhány rheumatoid arthritist. Nagyjából ennyi volt. Szóval, amikor elkezdtem praktizálni, nagyon sokat kellett képeznem magam kurzusokon, olvasgatással, tapasztalatokkal és kőkemény munkával. (Higgyék el, megtanulni artroszkópiát csinálni, amikor az ortopédusok nem akarják hagyni, hogy egy reumatológus csinálja, nem egyszerű.)

Feltöltve: 2012-04-20 | Kategória: Reumatológia

Az esésektől és törésektől is védi az időseket a D-vitamin

Fokozottan ügyelniük kell az időseknek a D-vitaminpótlásra, mivel ez a vitamin nagyon fontos az izmok és a csontsűrűség szempontjából, védelmet nyújthat az esések és a csonttörés ellen.

Feltöltve: 2010-05-17 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 1 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld