Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat
Mihez köthető Magyarországon az első gyógyítói munka?
Kép
 
Ezekről a tünetekről ismerhető fel az omikron variáns,,A befektetett energia kamatozik.''Most úgy tűnik, már csak a természetes fertőződés állíthatja meg a vírust,,"Október 10-én vettük át a vezetést a lengyelektől, s november eleje óta nemhogy javult volna a hel...''Orosz orvosok ismert oltásellenzőket hívtak meg az intenzív osztályra,,"Egy gondolat bánt engemet Leszedálva, lélegeztető gépen-halni meg..." biztos, hogy ez a legjob...''Koronavírus: Szlávik János szerint Rusvai Miklós meglátása nem helyes,,Szlávik:A koronavírus nem ilyen [mint a feketehimlő], ez egy folyamatosan változó ...''Közzé tették, hogy milyen és mennyi oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon,,De jó!''

Szülészet-nőgyógyászat

Demenciát okoz a hormonterápia menopauzában?

Két eset-kontroll vizsgálatban összesen 118 501 fő 55 éves, vagy ennél idősebb nő - akiknél 1998-2020 között elsődlegesen demenciát diagnosztizáltak- adatait életkor, háziorvosi praxis és indexdátum alapján 497 416 fő kontroll-alany nő adataihoz illesztették.

Feltöltve: 2021-11-30 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A nemzeti HPV elleni oltóprogram hatásai Angliában a méhnyakrák és a rákmegelőző állapot gyakoriságára

Az Egyesült Királyságban több, mint 10 éve zajlik a nemzeti oltóprogram a méhnyakrákot és egyéb megbetegedéseket is okozó HPV-fertőzés ellen. Egy friss publikáció a kampányoltás korai hatásait vizsgálta a méhnyakrák és a cervikális diszplázia súlyos formájának (CIN3) incidenciája alapján. A kohorszvizsgálatban három különböző oltottsági státuszú csoport és az oltatlan csoport eredményeit hasonlították össze. A vizsgálati modell összesen 13,7 millió évnyi utánkövetés adatait foglalta magába.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Védi a babát a terhesség során beadott Covid-19 elleni védőoltás?

Azok a nők, akik a várandósságuk alatt megkapják a Covid-19 elleni védőoltást, antitesteket adnak át gyermekeiknek, ami megvédheti az újszülötteket a betegségtől, - derült ki egy kutatásból.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Szoptatás és COVID-oltás? Be merjem vállalni?

2020 decemberében két új mRNS alapú vakcina kapott sürgősségi használatra vonatkozó engedélyt az Amerikai Egyesült Államok FDA hivatalától a SARS-CoV-2 vírus elleni, 16 éves kor feletti személyek körében történő alkalmazásra; azonban a védőoltások sürgősségi engedélyezéséhez felhasznált, klinikai vizsgálatokból származó adatokból kizárásra kerültek a szoptató nők.

Feltöltve: 2021-11-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Egy enzim váltaná ki a veszélyes terhességi szövődményt? 2. rész

További kísérletek kimutatták, hogy azon vemhes egerek esetében, akikbe antifoszfolipid antitesteket injektáltak a PP2A fokozott aktivitása növelte azon fehérjék trophoblast termelését, amelyekről ismeretes, hogy szerepet játszanak a preeclampsia kialakulásában.

Feltöltve: 2021-11-15 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Egy enzim váltaná ki a veszélyes terhességi szövődményt? 1. rész

A UT Southwestern Egészségügyi Központ kutatói által elvégzett új vizsgálat azt mutatja, hogy a protein-foszfatáz 2 (PP2A) elnevezésű enzim lehet a fő kiváltó tényező a preeclampsia – egy veszélyes terhességi szövődmény – esetében, amit magas vérnyomás kialakulása és a vizeletben kialakuló túlzott mennyiségű fehérje jellemez.

Feltöltve: 2021-11-12 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Újabb adatok: terhesség és COVID-19. 2. rész

A CDC sürgetőileg hívta fel a figyelmet a terhesek koronavírus elleni védőoltására. 2021. szeptemberig az USA-ban 125000 terhesnél igazolódott a COVID-19, akik közül 22000 fertőzött került kórházba és 161 terhes hunyt el. A kórházba került terhesek 97%-a nem volt beoltva.

Feltöltve: 2021-11-10 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az orális fogamzásgátlók és a hirtelen halál rizikója? 2. rész

A vizsgálat rámutat továbbá a maximálisan tolerálható béta-blokkolók jelentőségére minden LQTS-ben szenvedő felnőtt nő esetében, - tette hozzá Dr. Link. „Soha többé nem fogok olyan 18 év feletti hosszú QT-ben szenvedő nővel beszélni, akinek ne ajánlanék béta-blokkolót”.

Feltöltve: 2021-10-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az orális fogamzásgátlók és a hirtelen halál rizikója? 1. rész

Úgy tűnik, hogy a jelenleg használatos orális fogamzásgátlók (OC) általánosságban nem rontják a hirtelen szívhalál (’sudden cardiac death’; SCD) kockázatát a kongenitalis hosszú QT-szindrómában (’long-QT syndrome’; LQTS) szenvedő nők esetében, azonban a potenciális kockázat OC típusonként változik, mivel azok különböző hormonokat különböző dózisokban tartalmaznak. Az sem ismeretes teljes egészében, hogy vajon a béta-blokkolók, amiket sok LQTS-ben szenvedő nő szed, csökkenthetik-e ezt a fajta kockázatot.

Feltöltve: 2021-10-27 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Nanotechnológia alkalmazása terhességben

Egy, a ’NanoVelcro’ chip technológián alapuló új vérvizsgálat már az első trimeszterben képes detektálni a placenta accreta-t, - állítják a kutatók.

Feltöltve: 2021-10-26 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Újabb adatok: terhesség és COVID-19. 1. rész

A CDC sürgetőileg hívta fel a figyelmet a terhesek koronavírus elleni védőoltására. 2021. szeptemberig az USA-ban 125000 terhesnél igazolódott a COVID-19, akik közül 22000 fertőzött került kórházba és 161 terhes hunyt el. A kórházba került terhesek 97%-a nem volt beoltva.

Feltöltve: 2021-10-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az USPSTF támogatja a gesztációs diabetes rutinszerű vizsgálatát. 1. rész

Az USA-ban egy központi prevenciós testület (’US Preventive Services Task Force’; USPSTF) frissített ajánlása szerint a tünetmentes várandós nők esetében, akiknél korábban nem diagnosztizáltak 1-es vagy 2-es típusú diabetes-t, szűrővizsgálatot kell végezni a gesztációs diabetes irányában a 24. terhességi héten vagy ezt követően.

Feltöltve: 2021-10-05 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld