Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat
MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,A kormány folyamatosan hazudik.''MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,Országos Kórházi Főigazgatóság. Hazudtok.''Enyhe csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,Megoldom a rejtvenyt: 20 helyen emelkedett -tehat a szeptemberi iskola es ovoda kezdessel terjed a...''Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról,,Ez egy olyannrtegség, hogy antikoag. profilaxist kell! Addig amíg a DDimer nem normalizálódik.!!!!''Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk,,A 3. emlekeztető oltasról szeretnénk hallani/olvasni, amely a jelenleg elterjedt koronavírus-mutáns...''

Szülészet-nőgyógyászat

A szülés utáni pszichózis

Az elmúlt 15 év fokozott erőfeszítéseket hozott a szülés utáni pszichiátriai betegségek szűrésére. Ez rendkívül üdvözlendő, tekintettel a szülés utáni pszichiátriai rendellenességekkel kapcsolatos megbetegedésekre és potenciális halálozásra az egész országban.

Feltöltve: 2022-09-23 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Anyai D-vitamin-pótlás és az utódok

A prenatális anyai D-vitamin-pótlást az utódok atópiás ekcéma kockázatával összekötő bizonyítékok ellentmondásosak, a legtöbb adat megfigyeléses vizsgálatokból származik

Feltöltve: 2022-09-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Kutatás a nők ismereteiről és tapasztalatairól – mennyit tudunk az emlődaganatok szűréséről?

Bár az elmúlt években egyre többször hívják fel a figyelmet az emlődaganatok korai felismerésének kritikus fontosságára különböző lakossági edukációs kampányokban, a Szinapszis 2022. júniusában végzett kutatása szerint a 35-60 éves nők mindössze 31 százaléka jár rendszeresen emlőrák szűrésre és csak fele végez rendszeresen tapintásos önvizsgálatot saját emlőin.

Feltöltve: 2022-09-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az Észak-amerikai Menopauza Társaság ajánlása a menopauzában szenvedő nők hormonterápiájáról

Az Észak-Amerikai Menopauza Társaság (NAMS) új állásfoglalást tett közzé a hormonterápiával kapcsolatban. Az állásfoglalás hangsúlyozza a hormonterápia szerepét, mint a vazomotoros tünetek (VMS) és a menopauza genitourináris szindrómájának (GSM) leghatékonyabb kezelését.

Feltöltve: 2022-08-15 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A meddőség és a HPV fertőzés közti összefüggések nyomában

A HPV fertőzések termékenységre gyakorolt hatásai kevéssé ismertek. Egy átfogó szakirodalmi kutatás 1997 és 2021 között keletkezett orvosi bizonyítékok feldolgozásával kereste egyes meddőségi állapotok és a HPV közti lehetséges összefüggéseket. Apai oldalon nagyobb lehet a baj, mint gondolnánk.

Feltöltve: 2022-08-05 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Hormonterápia a menopauzában

A menopauza alatti hormonterápia hosszú távú hatása továbbra is megválaszolatlan a randomizált klinikai vizsgálatok megszűnése és a megfigyeléses vizsgálatok ellentmondásos eredményei miatt.

Feltöltve: 2022-07-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új kezelés az emlődaganatok esetében

Egy olyan antitest-gyógyszer konjugátum, ami egy, a legtöbb emlő- és hólyagdaganat esetében fellelhető sejtfelszíni antigént veszi célba, javította a progressziómentes túlélést (’progression-free survival’; PFS) endokrin-rezisztens hormonreceptor-pozitív/HER2-negatív metasztatikus emlőrákban szenvedő betegeknél a standard kemoterápiához képest.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-07-11 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Abortusz és koronavírus járvány

A Guttmacher Intézet új jelentése szerint az amerikai abortuszok száma és aránya 30 éves csökkenés után 2017-2020 között nőtt.

Feltöltve: 2022-07-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A Covid-19 elleni vakcina a terhesség alatt Kanadában

Országos keresztmetszeti vizsgálatot végeztek várandósok körében 2021. május 28. és június 7. között (n = 193) Kanadában.

Feltöltve: 2022-06-07 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új ruhában a vashiány: amit napjainkban erről tudni illik 1. rész

Vashiány nemcsak anaemiával társulhat, jelentkezhet gyulladásos folyamatokban is, mint például a krónikus szívelégtelenség, krónikus vesebetegség, daganatos állapotok és a gyulladásos bélbetegségek.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Méhnyakrákszűrés önmintavétellel?

Egy új vizsgálat során kérdőíves felmérés elvégzésére került sor a nők méhnyakszűrés vonatkozásában várható preferenciáiról, ami az első ilyen jellegű vizsgálat az Egyesült Királyságban.

Feltöltve: 2022-05-12 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Összefügg-e a kognitív teljesítmény a menopauzával?

A menopauza természetes jelenség a középkorú nők életében, ami kedvezőtlen fizikai, fiziológiai és pszichológiai következményekkel párosul. Egy keresztmetszeti vizsgálat fő célja annak vizsgálata volt, hogy a nők kognitív teljesítményét érzékenyen érinti-e a menopauzális tünetek súlyossága.

Feltöltve: 2022-05-05 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld