Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat

Ön mikor olvas leggyakrabban híreket?

Kép
 
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Szülészet-nőgyógyászat

A menopauza hormonpótló kezelése miatt nem kell aggódni

Az Észak-Amerikai Menopauza Társaság (NAMS) a menopauzális és posztmenopauzális nők hormonpótló terápiájával (HRT) kapcsolatban nemrégiben új állásfoglalást és garanciákat tett közzé arra vonatkozóan, hogy az orvosok és betegeik aggodalmak nélkül használhassák a HRT-t az életminőség javítására.

Feltöltve: 2017-11-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A szoptatás csökkenti az endometriosis veszélyét

A BMJ szakfolyóiratban megjelent új vizsgálat eredménye arra utal, hogy kisebb az endometriosis veszélye azoknál a nőknél, akik életük során legalább egy gyermeket szoptattak.

Feltöltve: 2017-11-10 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Megelőzhető a terhességi preeclampsia aspirinnel?

Egy új vizsgálat eredménye arra utal, hogy a naponta kis dózisban adagolt aspirin terápiával megelőzhető a kismamák és magzataik életét veszélyeztető terhességi szövődmény, a preeclampsia.

Feltöltve: 2017-10-27 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A korábbi influenzaoltás miatt nem hagyható el a terhesség alatti vakcinálás

A vizsgálat cáfolja az egymás után rövid időközzel beadott oltások hatékonyságával kapcsolatos aggodalmakat. A tanulmányt a Vaccine folyóirat közölte.

Feltöltve: 2017-10-24 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A prenatális multivitaminok csökkenthetik a gyermek autizmusának veszélyét

Egy új tanulmány szerint a terhesség alatt szedett multivitaminok csökkenthetik a születendő gyermek autizmusának veszélyét.

Feltöltve: 2017-10-20 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Nem D2, hanem D3-vitaminnal érdemes kezelni a D-vitaminhiányt

„A szérum D-vitamin koncentrációjának növelésében a mindennapi táplálkozással standard dózisban bevitt D3 vitamin a D2-nél jóval hatékonyabb” – állítják brit kutatók, akiknek eredményei nemcsak a jelenlegi irányelvekre, de a táplálékkiegészítők piacára is nagy hatással lehetnek.

Feltöltve: 2017-10-18 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Javítja-e az ösztrogén tapasz a nők szexuális életét menopauza után?

Egy új kutatás szerint korai menopauza esetén, amikor a hölgyek szexuális vágya vagy szexuális funkciója csökken, nagy segítséget nyújthat az ösztrogén tapasz használata.

Feltöltve: 2017-10-06 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A korai menopauza fokozza a 2-es típusú diabetes veszélyét

Egy holland vizsgálat eredménye szerint minél korábban kezdődik a menopauza, annál nagyobb a diabetes kialakulásának veszélye. A vizsgálat eredményeit a Diabetologia szaklap közölte.

Feltöltve: 2017-09-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Amoxicillin és ceftriaxone alkalmazása a maternális syphilis penicillin terápiájának alternatívájaként

A maternális syphilis penicillin kezelésének jelenleg nincs bizonyított alternatívája. Az összefoglaló két maternális syphilis esetét ismerteti, melyekben a fertőzést penicillin nélkül is sikeresen kezelték. Az első betegnél amoxicillin és probenecid kezelést, míg a másodiknál amoxicillin, probenecid és ceftriaxone kombinációt alkalmaztak.

Feltöltve: 2017-09-27 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Vetélést okozhat a terhesség alatti antibiotikum használat

A Montreali Egyetem új kutatási eredményei szerint bizonyos antibiotikumok koraterhességben történő használata fokozza a spontán abortusz veszélyét.

Feltöltve: 2017-09-15 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az emlőtumor utáni terhesség nem jár a kiújulás veszélyével

Az Amerikai Klinikai Onkológus Társaság (ASCO) 2017-es értekezletén belga kutatók arról számoltak be, hogy az emlőtumor kezelése után vállalható és biztonságosnak tekinthető a terhesség, mivel az nem befolyásolja a betegségmentes túlélést. Ez rendkívül megnyugtató és szívmelengető hír az emlőtumorral kezelt fiatal nők számára, akiket eddig lebeszéltek a terhességről.

Feltöltve: 2017-08-23 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A hőmérséklet növekedésével párhuzamosan nő a gestatios diabetes mellitus veszélye

Kanadai kutatók szerint minél magasabbra szökik a kinti hőmérő higanyszála, annál nagyobb a gestatios diabetes veszélye. A kutatók megállapították, hogy a harminc napos átlaghőmérséklet minden 10 Celsius fokos emelkedése a gestatios diabetes mellitus 6-9%-os relatív kockázatnövekedésével járt.

Feltöltve: 2017-08-14 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld