Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat

Hány gyógyszerész volt az egyik legősibb magyar gyógyszerész dinasztiában?

Kép
 
A dohányfüstbe ment terv,,m''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,36 345-en már gyógyultak. Ők már veszély nélkül látogathatnák a betegeket. Se el nem kapnák, se ne...''Mitől lesz valaki vírus-szuperterjesztő?,,Ez ami itt leirasra kerult, nem adequat valasz a cimben feltett kerdesre. Egy szuperterjeszto a ler...''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,Elnézést a hülye viccért!...A katonák azért vannak, hogy a koronrvírust lelőjék!''Orbán Viktor: nyílt köztereken is jön a kötelező maszkviselés,,Az orvosi kamarát már nem is hívják az egyeztetésre! Szégyen, förtelmes, megalázó, sokatmondó. Ja h...''

Szülészet-nőgyógyászat

A szubklinikus hypothyreosis és a vetélés. 2. rész

Az elfogadott referencia tartományokat alkalmazva a kutatók diagnosztizáltaltan klinikailag nem diagnosztizálható hypothyreosist a résztvevők 0,2%-ánál, klinikailag nyilvánvaló hypothyreosist a résztvevők 0,3%-ánál, súlyos SCH-t (a TSH nagyobb, mint 10 mIU/L) a résztvevők 0,2%-ánál, és SCH-t (a TSH nagyobb, mint 4,5 mIU/L) a résztvevők 2,4%-ánál azonosítottak.

Feltöltve: 2020-11-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A szubklinikus hypothyreosis és a vetélés. 1. rész

Egy, a ’Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism’ szaklapban közzétett prospektív, megfigyeléses vizsgálat szerint azok a nők, akiknek a kórelőzményében előfordult vetélés vagy subfertilitás, a szubklinikus hypothyreosis prevalenciája 20% körül van, ha a TSH 2.5 mIU/L-es referenciaértékét alkalmazzuk.

Feltöltve: 2020-11-18 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Antibiotikumok és orális fogamzásgátlók: aggódnunk kellene?

Miután az orális fogamzásgátlók először elérhetővé váltak, aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az antibiotikumok befolyásolhatják azok hatékonyságát. A farmakokinetikai kimeneteleket és az ovulációgátlást vizsgáló tanulmányok áttekintése során azonban a CDC kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a gyakran alkalmazott nem enziminduktor antibiotikumok nem rontják az orális fogamzásgátlás hatékonyságát.

Feltöltve: 2020-10-26 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A fizikai aktivitás és az osteoporosis kapcsolata? 1. rész

Az ’Avon – szülők és gyermekek longitudinális vizsgálata’ elnevezésű felmérésben részt vevő betegek adatainak egy új értékelése arra enged következtetni, hogy a fokozott fizikai aktivitás kamaszkorban előnyös lehet abból a szempontból, hogy a kor előrehaladtával csökkenti az osteoporosis kockázatát.

Feltöltve: 2020-10-06 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Antidepresszánsok és születési rendellenességek

Az antidepresszánsok alkalmazása a terhesség alatt gyakori, azonban csak korlátozott mennyiségű információ áll rendelkezésre az egyes antidepresszánsok és a különböző születési rendellenességek kockázatait illetően.

Feltöltve: 2020-10-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A hypertonia új definíciója új preeclampsia kockázatokat tár fel. 1. rész

Egy nagyméretű retrospektív kohorsz vizsgálat eredményei alapján a hypertonia új klinikai definíciója szerint még azok a terhes nők is, akiknél csak enyhe vérnyomás (’blood pressure’, BP) emelkedés fordul elő, a preeclampsia megnövekedett kockázatának vannak kitéve.

Feltöltve: 2020-09-11 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új osteoporosis ajánlás. 1. rész

Az új, kettős hatású anabolikus hatóanyag, a romosozumab alkalmazására vonatkozó ajánlások és az osteoporosis hatóanyagok közötti biztonságos átváltás két olyan témakör, amelyekkel az Amerikai Klinikai Endokrinológusok Társasága (’American Association of Clinical Endocrinologists’, AACE) és az Amerikai Endokrinológiai Kollégium (’American College of Endocrinology’, ACE) postmenopausalis osteoporosis diganosztizálásával és kezelésével kapcsolatos legfrissebb klinikai gyakorlati irányelvei foglalkoznak.

Feltöltve: 2020-09-03 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új osteoporosis ajánlás. 2. rész

Az új, kettős hatású anabolikus hatóanyag, a romosozumab alkalmazására vonatkozó ajánlások és az osteoporosis hatóanyagok közötti biztonságos átváltás két olyan témakör, amelyekkel az Amerikai Klinikai Endokrinológusok Társasága (’American Association of Clinical Endocrinologists’, AACE) és az Amerikai Endokrinológiai Kollégium (’American College of Endocrinology’, ACE) postmenopausalis osteoporosis diganosztizálásával és kezelésével kapcsolatos legfrissebb klinikai gyakorlati irányelvei foglalkoznak.

Feltöltve: 2020-08-31 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

COVID-19 és terhesség: amit a szülész szakorvosoknak tudniuk kell

A 2019-es koronavírus megbetegedés egy újonnan megjelenő betegség; aminek esetszámai és halálozási számai gyorsan növekednek, mióta 2019 decemberében Kínában, Wuhan városában elsőként azonosították a betegséget.

Feltöltve: 2020-08-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Szülést követő pericarditis esete

Egy 20 éves nő, 4 nappal a szülést követően akut, éles retrosternalis, hátba sugárzó mellkasi fájdalommal jelentkezett sürgősségi osztályon. A fájdalom nyugalmi állapotban jelentkezett és mély lélegzetvételnél, valamint fekvő helyzetben súlyosbodott; javult, ha a beteg felült. Terhessége és a szülés eseménytelenül zajlott.

Feltöltve: 2020-08-14 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Fals negatív eredményt adó human chorio-gonadropin vizelet vizsgálat

A human chorio-gonadropin (hCG) vizsgálatokat a terhesség kimutatására alkalmazzák és a vizelet betegágy melletti laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatát gyakran használják a betegek triázsolására.

Feltöltve: 2020-07-27 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Telemedicina és opioid felhasználás terheseknél

Opioid használati zavarok esetén (’opioid use disorder’; OUD) magas a morbiditás és a mortalitás az anyák és az újszülöttek körében.

Feltöltve: 2020-07-06 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld