Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat

Mi a Courvoisier-tünet?

 
Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''Közlemény: orvosi felelősségünket vállaljuk,,Ezzel csak egyetem lehet érteni!''

Szülészet-nőgyógyászat

Méhnyakrák szűrés

A Humán Papillomavírus évente 640 000 daganatos megbetegedést okoz, amelyek zömét (89%) nőknél diagnosztizálják, és ezek 84%-a a méhnyakat érinti.

Feltöltve: 2018-02-23 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Hepatitis B oltás

Az American College of Physicians and Centers for Disease Control and Prevention 2017-es iránymutatása a HBV elleni védőoltásról.

Feltöltve: 2018-02-21 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Női egészség: az elmúlt év legjobb kutatásai

Menopauzális hormonterápia és hosszú távú, bármely okból bekövetkező mortalitás: Women's Health Initiative randomizált vizsgálat.

Feltöltve: 2018-02-21 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A koraszülöttek posztnatális CMV fertőzése nem jár adverz neurológiai következményekkel

A holland Utrecht Egyetem Pediatrics szakfolyóirat kiadásában megjelent beszámoló szerint nem valószínű, hogy kisgyermek korukra neurológiai problémák alakulnak ki azoknál a koraszülötteknél, akik szoptatás során az anyatejen keresztül cytomegalovírussal fertőződtek.

Feltöltve: 2018-02-09 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A mozgásszegény életmód súlyosbíthatja a menopauzális tüneteket

A Menopause szakfolyóirat online kiadásában megjelent beszámoló szerint a mozgásszegény életet élő középkorú nők súlyosabb menopauzális tüneteket tapasztalnak, mint a fizikailag aktívabb életet élő nők.

Feltöltve: 2018-02-07 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A gravidáknak gyakran írnak fel nem megfelelő antibiotikumokat

Annak ellenére, hogy a szulfonamid antibiotikumok és nitrofurantoin koraterhességben történő alkalmazása ellenjavallt, mindkét gyógyszert gyakran írják fel első trimeszterben lévő gravidák húgyúti fertőzéseinek (UTI) kezelésére.

Feltöltve: 2018-02-05 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A D-vitamin kulcsfontosságú lehet a meddőség kezelésében

A brit Birmingham Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint az asszisztált reproduktív technológiai eljárásokon (ART) átesett, alacsony D-vitamin szintű nők kisebb valószínűséggel szülnek gyermeket, mint a normál D-vitamin szintű társaik.

Feltöltve: 2018-01-31 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A postpartum depresszió az újabb terhességekkel valószínűleg visszatér

A PLOS Medicine szakfolyóirat kiadásában megjelent dán vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy a postpartum depresszió az újabb terhességek után minden bizonnyal visszatér.

Feltöltve: 2018-01-30 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Ön olvasta már? - 2017 legolvasottabb szülészet-nőgyógyászat cikkei

Megelőzhető a terhességi preeclampsia aspirinnel? A menopauzális genitourinális szindróma leghatékonyabb kezelése. Megelőzhető a terhességi preeclampsia aspirinnel? Javítja-e az ösztrogén tapasz a nők szexuális életét menopauza után? HPV oltás méhnyakrák megelőzésére: első globális iránymutatás. A TOP 5 legnépszerűbb cikk szülészet-nőgyógyászat témában.

Feltöltve: 2017-12-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A terhességi magas vérnyomás növelheti a gyermek elhízásának veszélyét

Egy új vizsgálat eredménye arra utal, hogy az anya terhesség alatti magas vérnyomása miatt a gyermek hajlamosabb lehet az elhízásra.

Feltöltve: 2017-12-15 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az esetek többségében genetikai ok állhat az autizmus hátterében

Egy új tanulmány eredményei arra utalnak, hogy az öröklődés körülbelül 83%-ban járul hozzá az autizmus kialakulásának kockázatához.

Feltöltve: 2017-12-14 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A nők vizelet inkontinenciája sokféleképpen kezelhető

A vizelet inkontinencia a felnőtt korú nők közel felénél előfordul, csak néhányuk kap diagnózist és kezelést annak ellenére, hogy a probléma kezelésére számos lehetőség áll rendelkezésre.

Feltöltve: 2017-12-04 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld