Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat

Melyik kórképben látható Kayser-Fleischer gyűrű és hol?

Kép
 
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''

Szülészet-nőgyógyászat

Antibiotikum és a kongenitális malformációk

Terhességben gyakran javasolnak antibiotikumokat. Bár a legtöbb penicillin biztonságossága jól megalapozott, más, gyakran felírt antibiotikumok használata kapcsán akad némi ellentmondás és bizonytalanság.

Feltöltve: 2019-08-16 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Szexológiai tanácsadás emlőtumor műtét után

Az emlőtumor miatti műtéti kezelés hatással van a nők szexualitására, ezért szükséges a kezelés utáni szexuális konzultáció hatékony indikációinak kutatása. A vizsgálat célja az emlőtumor miatti műtéti beavatkozás utáni szexológiai tanácsadás indikációinak meghatározása volt.

Feltöltve: 2019-08-08 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

FDA ajánlás a halfogyasztásra

Az FDA a tengeri ételek jótékony egészségügyi hatásának hangsúlyozása érdekében frissítette a terhes vagy terhességet tervező és szoptató nők valamint a kisgyermekek halfogyasztására vonatkozó ajánlásait.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-08-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új fogamzásgátló a piacon!

2019. májusban az FDA 45 év óta először hagyott jóvá csak progesztint tartalmazó fogamzásgátló tablettát (POP), ami a jelenleg kapható noretindron készítménynél hatékonyabb lehet.

Feltöltve: 2019-08-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A Varicella zoster immunglobulinról

2013-2014-ben az Egyesült Államokban a vakcinálás ellenére évente több mint 100 000 varicella eset fordult elő. A súlyos vagy szövődményes varicella kialakulása leginkább az immunkompromittált betegeket, csecsemőket, koraszülött csecsemőket és a gravidákat veszélyezteti.

Feltöltve: 2019-07-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A Behcet-szindróma klinikai entitásai

A Behçet-szindróma klinikai manifesztációiban különböző aspektusú betegség. A vizsgálat célja a szájnyálkahártya és szemészeti laesiok egyidejű jelenlétének értékelése volt Bechet-szindrómában szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2019-07-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A 60 év felettiek szexualitás életének jellemzői

A szexualitás fontos szerepet játszik az életünkben, ennek ellenére reprezentatív mintákkal ebben a témában kevés kutatást végeztek. A kutatás célja a 60 év felettiek szexuális funkciónak jellemzőivel kapcsolatos ismeretek elemzése volt.

Feltöltve: 2019-07-18 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új libidónövelő nőknek. 2. rész

Az amerikai FDA jóváhagyta az osztályában első melanocortin 4 receptor agonista bremelanotide (Vyleesi, AMAG Pharmaceuticals) alkalmazását hypoaktív szexuális vágy zavarban (HSDD) szenvedő premenopauzális állapotban lévő nők számára.

Feltöltve: 2019-07-12 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új libidónövelő nőknek. 1. rész

Az amerikai FDA jóváhagyta az osztályában első melanocortin 4 receptor agonista bremelanotide (Vyleesi, AMAG Pharmaceuticals) alkalmazását hypoaktív szexuális vágy zavarban (HSDD) szenvedő premenopauzális állapotban lévő nők számára.

Feltöltve: 2019-07-10 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A gyermekek első 1000 napja

Mik a legjobb játékok, mit tegyen az anya, ha fájdalmas a szoptatás, milyen hatással van a kicsik agyára a bababeszéd – ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is válaszokat kínál az UNICEF Magyarország által indított, kisgyerekes szülőknek szóló online mesterkurzus.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-07-09 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Húgyúti fertőzés: 2019-es gyakorlati irányelvek

Az Amerikai Urológus Szövetség (AUA), a Kanadai Urológus Szövetség (CUA), valamint az Urodinamikai, Női Kismedence-gyógyászati és Urogenitális Rekonstrukciós Szövetség (SUFU) 2019 májusban közölték a nők húgyúti fertőzéseivel kapcsolatos klinikai gyakorlatra vonatkozó iránymutatásaikat.

Feltöltve: 2019-07-04 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Újdonságok a hyperemesis gravidarumról. 2.rész

Bár a reggeli émelygés és a hányás a terhesség velejárója, a súlyos rosszullétek sokkal komolyabb bajt jelezhetnek, ami akár nyelőcsőszivárgáshoz, máj és veseműködési zavarhoz, posztpartum depresszióhoz, poszttraumás stresszhez, sőt szélsőséges esetekben akár halálhoz is vezethet.

Feltöltve: 2019-07-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld