Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Szülészet-nőgyógyászat

Új ruhában a vashiány: amit napjainkban erről tudni illik 1. rész

Vashiány nemcsak anaemiával társulhat, jelentkezhet gyulladásos folyamatokban is, mint például a krónikus szívelégtelenség, krónikus vesebetegség, daganatos állapotok és a gyulladásos bélbetegségek. Egy szakértői munkacsoport új formába öntötte a vashiány fogalmát, mint: “ a vashiány egy olyan állapot, ahol a vas a szervezet szükségleteihez mérten nem megfelelően érhető el és megjelenhet anaemia nélkül vagy annak kíséretében”. Az új megközelítés azért is fontos, mert nemcsak az anaemiával járó állapotot kell kezelni, hanem az anaemia nélküli állapotot is.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Méhnyakrákszűrés önmintavétellel?

Egy új vizsgálat során kérdőíves felmérés elvégzésére került sor a nők méhnyakszűrés vonatkozásában várható preferenciáiról, ami az első ilyen jellegű vizsgálat az Egyesült Királyságban.

Feltöltve: 2022-05-12 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Összefügg-e a kognitív teljesítmény a menopauzával?

A menopauza természetes jelenség a középkorú nők életében, ami kedvezőtlen fizikai, fiziológiai és pszichológiai következményekkel párosul. Egy keresztmetszeti vizsgálat fő célja annak vizsgálata volt, hogy a nők kognitív teljesítményét érzékenyen érinti-e a menopauzális tünetek súlyossága.

Feltöltve: 2022-05-05 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Egy új diagnosztikai lehetőség endometriózisban!

Az endometriózis diagnosztizálása jelentős gazdasági terhet ró az egészségügyi rendszerre, mivel a diagnosztikai eszközök gyakran nem meggyőzőek és nem elég pontosak.

Feltöltve: 2022-04-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Magas a diabetes incidencia a terhesség alatt?

Azon nők esetében, akiknél fennállnak a gesztációs diabetes kockázati tényezői, valamint a terhesség során elvégzett orális glükóztolerancia teszt (OGTT) normális vagy határértéken lévő eredményt ad, a későbbiek során mégis háromszor nagyobb a diabetes prevalenciája, mint az általános népesség körében.

Feltöltve: 2022-04-20 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A D-vitamin-pótlás és a koleszterin?

A D-vitamin összefüggésben áll a glükóz-, és lipidanyagcserével. A csökkent gonadalis funkciójú férfiak esetében nagyobb a metabolikus szindróma és a mortalitás kockázata, és a D-vitamin státusznak reverzibilis modulátor szerepe lehet.

Feltöltve: 2022-04-04 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A Covid elleni védőoltások hatása a menstruációs ciklusra

Nem sokkal azt követően, hogy elérhetővé váltak a Covid-19 elleni védőoltások, anekdotikus jellegű beszámolók jelentek meg a menstruációs ciklusokban bekövetkezett változásokat illetően, amelyeket a közösségi média is felnagyított.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-03-11 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A SARS-CoV-2 delta variánsa és az anyai-perinatális kimenetelek. 2. rész

A súlyos akut légzőszervi szindrómát okozó koronavírus 2 (SARS-CoV-2) delta variánsával összefüggésben fokozott a kritikus lefolyású megbetegedések és kedvezőtlen perinatális kimenetelek előfordulása a várandósság során.

Feltöltve: 2022-02-14 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A SARS-CoV-2 delta variánsa és az anyai-perinatális kimenetelek. 1. rész

A súlyos akut légzőszervi szindrómát okozó koronavírus 2 (SARS-CoV-2) delta variánsával összefüggésben fokozott a kritikus lefolyású megbetegedések és kedvezőtlen perinatális kimenetelek előfordulása a várandósság során.

Feltöltve: 2022-02-11 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Lesz végre segítség a premenstrualis diszfóriára?

A premenstruációs diszfóriás zavar (PMDD) mentális tünetei javulnak egy progeszteronreceptor-modulátor alkalmazásával történő kezelést követően, - mutatott rá Erika Comasco, a SciLifeLab intézet kutatója és Inger Sundström-Poromaa professzor, az Uppsalai Egyetem munkatársa. A vizsgált gyógyszer hatásmechanizmusa révén megismerhetővé válnak ezen pszichiátriai rendellenesség és annak kezelése hátterében álló potenciális molekuláris mechanizmusok.

Feltöltve: 2021-12-30 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A koraszülés hypertoniát okoz?

A koraszülés és a magasvérnyomás-betegség kapcsolatáról szóló legnagyobb tanulmány Svédországból származik, ami 1973-ig visszamenőleg több mint 2,1 millió nőre, több mint 4 millió szülésre vonatkoztatva több mint 40 év nyomon követési időszakot ölelt fel.

Feltöltve: 2021-12-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új gyógyszer előrehaladott méhnyakrákban!

Az FDA gyorsított eljárás keretében engedélyezte a tisotumab vedotin-tftv (Tivdak, Seagen/Genmab) alkalmazását olyan rekurrens vagy metasztatikus méhnyakrákban szenvedő felnőtt betegek kezelésére, akik esetében a betegség a kemoterápia alatt vagy azt követően progrediál.

Feltöltve: 2021-12-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld