Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést,,Ennyit fejlődhettünk volna vissza 100+ év alatt?''Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés,,Valakiknek csak el kell temetni a sok oltottat. A nem "oltakozottak" meg tesznek mindent Istenhitü...''A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk,,PELENKA OSZTÁST INGYEN MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!! ez lenne a megoldás????? 100 éve mind t megoldód...''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''

Szülészet-nőgyógyászat

SARS-CoV-2 ellenes antitestek méhlepényen keresztüli átvitele

Az anyai eredetű antitestek kulcsfontosságú szerepet töltenek be az újszülöttek immunitásában. Ha megértjük a súlyos akut respiratorikus szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) fertőzésre adott anyai antitest-válaszok dinamikáját a terhesség alatt és az ezt követő, méhlepényen keresztüli ellenanyag-átvitelt, az tájékoztatást adhat az újszülöttek kezeléséről, valamint az anyát érintő oltási stratégiákról.

Feltöltve: 2021-04-13 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

SARS-CoV-2 a terhesség első trimeszterében

Hatással van-e az anya súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) fertőzése a terhesség első trimeszterében a magzati fejlődésre a tarkóredő vastagság (NT) és a vetélés alapján mérve?

Feltöltve: 2021-03-31 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Frissített ajánlás a várandós és szoptató nők Covid-19 elleni vakcinázásáról. 3. rész

Bill Walton az RCM igazgatója a következőket mondta el...

Feltöltve: 2021-03-23 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Frissített ajánlás a várandós és szoptató nők Covid-19 elleni vakcinázásáról. 2. rész

A JCVI arról is tájékoztat, hogy nem áll fenn ismert kockázat azt illetően, ha ezeket az oltásokat szoptató nőknek adják be. Következésképpen a szoptató nők számára ajánlani kell a védőoltás beadását, ha egyébiránt megfelelnek a feltételeknek, például, ha frontvonalban dolgozó egészségügyi szakemberek vagy szociális gondozók, beleértve a bentlakásos otthonban dolgozó gondozókat is. Fel kell hívni a nők figyelmét arra, hogy az ezen specifikus védőoltásokkal kapcsolatos biztonságosságra vonatkozó adatok hiányosak a szoptatást illetően.

Feltöltve: 2021-03-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Frissített ajánlás a várandós és szoptató nők Covid-19 elleni vakcinázásáról. 1. rész

Az Egyesült Királyság kormánya december 30-án elfogadta a Gyógyszereket és Egészségügyi Termékeket Szabályozó Ügynökség (MHRA) ajánlását az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca Covid-19 elleni vakcinájának engedélyezésre vonatkozóan.

Feltöltve: 2021-03-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A preeclampsia és a metformin

A metformin csaknem egy héttel hosszabbította meg a várandósság időtartamát a korai preeclampsiában szenvedő nők esetében, és összefüggésben állt az újszülöttek rövidebb kórházi tartózkodásával is, - derül ki egy vizsgálat eredményeiből, amit január 28-án mutattak be az Anyai - Magzati Orvostudományi Társaság (’Society for Maternal-Fetal Medicine’; SMFM) 2021. évi, terhességgel kapcsolatos virtuális éves találkozóján.

Feltöltve: 2021-03-16 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Szubklinikus pajzsmirigy diszfunkció a terhesség első trimeszterében

Nincs általános konszenzus a TSH határértékeit illetően a várandósság során, így 2,5 vagy 4,0 mIU/L TSH koncentráció ajánlott az első trimeszter alatt (az Endokrin Társaság [2012-es], valamint az ATA (Amerikai Pajzsmirigy Szövetség, 2017-es irányelvei alapján). Ezidáig a TSH-szekréció fiziológiai eltéréseinek hatása még nem került értékelésre.

Feltöltve: 2021-03-03 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Szerelemhormon az Alzheimer-kórra? 2. rész

Prof. Saitoh és csapata elsőként béta amiloidokat áramoltatott át az egerek hippocampusának szeletein, hogy igazolják, hogy a béta amiloidok okozzák az ezeken a szeleteken található neuronok jelátviteli képességének csökkenését, vagy – más szóval – gátolják azok szinaptikus plaszticitását. Ezt követően oxitocinnal történő további perfúzióval a jelátviteli képesség növekedett, ami arra enged következtetni, hogy az oxitocin képes visszafordítani a szinaptikus plaszticitás károsodását, amit a béta amiloidok kiváltottak.

Feltöltve: 2021-02-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Szerelemhormon az Alzheimer-kórra? 1. rész

Az Alzheimer-kór (AK) fokozatosan károsítja a beteg memóriáját és kognitív képességeit demenciát eredményezve. A betegség új kezeléseinek kutatására tett erőfeszítések közepette egy nemrégiben, japán tudósok által készített áttörő vizsgálat kimutatta, hogy az oxitocin – a hormon, ami köztudottan felelős a szerelem és a jóérzet kiváltásáért – hatékonyan képes volt visszafordítani az amiloid plakkok által okozott károsodások egy részét állatkísérletes modellben.

Feltöltve: 2021-02-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

COVID-19 a várandós nők körében

A várandós nők a súlyos lefolyású 2019-es koronavírus megbetegedés (Covid-19) fokozott kockázatának lehetnek kitéve, ami valószínűleg az immunrendszerüket és légzésfiziológiájukat érintő változásokkal állhat összefüggésben. Kedvezőtlen terhességi kimenetelek, úgy, mint a koraszülés és a halva születés, gyakrabban fordulhatnak elő a Covid-19 megbetegedést okozó SARS-CoV-2 vírussal fertőzött várandós nők körében.

Feltöltve: 2021-01-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az ausztráliai HPV-átoltottság és a védőoltással kapcsolatos információellátottság

A humán papillómavírus (HPV) átoltottság Ausztráliában 80%-os a nők és 76%-os a férfiak esetében. Egyes attitűdök befolyásolhatják az átoltottságot, de az attitűdöket mérő kutatások erőforrásigényesek. Ezen vizsgálat célja annak meghatározása volt, hogy a Twitter vizsgálatából származtatott HPV elleni védőoltással kapcsolatos információellátottság összefüggésben állt-e az ausztrál régiók közötti átoltottságbeli különbségekkel.

Feltöltve: 2021-01-21 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A méhen kívüli terhesség és a következő terhesség

Ha egy nőnél ectopiás terhesség fordul elő, mi kockázata annak, hogy ez újra előforduljon nála? Befolyásolja-e a méhen kívüli terhesség, mint kórelőzmény a jövőbeni, méhen belüli terhességek kimeneteleit?

Feltöltve: 2021-01-14 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld