Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat
Ki fedezte fel és írta le először a malária kórokozóját? 
Kép
 
Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A közvetlen link a cikk alján található.''Varázslatos tanösvény hazánkban, amit télen is érdemes megnézni,,+''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A NEAK oldala nagy. Őrülnék egy közvetlen linknek.''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,drgulyasnak: jelentem a kórházi főparancsnoknak : parancsmegtagadás miatt felkoncolás. Gyenge kifog...''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,Mi van, ha a beteg nem váltja ki a gyógyszert?''

Szülészet-nőgyógyászat

Hatékony kommunikáció a HPV-ről, az orális szexről és a daganatról

Egyetlen tudományos hatóság sem ad egyértelmű útmutatást arra vonatkozóan, hogy az orvosnak hogyan kell felvetnie a témát, ezért az egyénre hárul a tanácsadás etikai következményeinek mérlegelése.

Feltöltve: 2023-01-17 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Szedhető terhességben az új COVID szer?

A JAMA Network Open című szaklapban közzétett Johns Hopkins Medicine kutatási tanulmány eredményei fontos bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a SARS-CoV-2-vel fertőzött terhesek biztonságosan szedhetik a Paxlovid vírusellenes gyógyszert a súlyos megbetegedés lehetőségének csökkentése érdekében.

Feltöltve: 2022-12-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Biztonságos a foszfomicin alkalmazása terhesség alatt?

A húgyúti fertőzést (UTI) olyan gyakori bakteriális fertőzésként határozzák meg, amely jelentős morbiditáshoz vezethet, mint például szűkület, fisztula, tályogképződés, vérmérgezés, szepszis, pyelonephritis és vesediszfunkció. A férfiaknál 1%-os, nőknél 3%-os halálozási arányt jelentettek a pyelonephritis kialakulása miatt. A húgyúti fertőzések gyakrabban fordulnak elő nőknél, és 33%-uk 24 éves koráig legalább egy eset miatt antimikrobiális kezelésre szorul.

Feltöltve: 2022-12-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Terhesség alatti alkoholfogyasztás és agyfejlődés

Egy új MRI-vizsgálat kimutatta, hogy a terhesség alatti alkoholfogyasztás még alacsony vagy mérsékelt mennyiségben is megváltoztathatja a baba agyszerkezetét és késleltetheti az agy fejlődését.

Feltöltve: 2022-12-06 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

10 éves a vizsgálat, ami megváltoztatta a kismamák életét

Tíz évvel ezelőtt vehették először igénybe a kismamák a kockázatmentes, non-invazív magzati genetikai tesztet a fogantatáskor kialakuló genetikai rendellenességek kimutatására. 2012-ben még csak a Down-szindróma kimutatására volt alkalmas a prenatális genetikai teszt, ma már a vizsgálatok köre kiterjed a leggyakoribb kromoszóma-rendellenességekre és a magzat teljes kromoszóma-állományának vizsgálatára is.

Feltöltve: 2022-11-18 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új konszenzus a terhesség alatti hányinger és hányás kezelésében

Bár a terhességgel járó hányinger és hányás általában enyhe, a nők körülbelül egyharmadánál súlyosabb (hyperemesis gravidarum), és az első trimeszterben a nők 0,3-3,6%-ánál kórházi kezelést igényel Franciaországban.

Feltöltve: 2022-11-09 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új konszenzus a terhesség alatti hányinger és hányás kezelésében

Bár a terhességgel járó hányinger és hányás általában enyhe, a nők körülbelül egyharmadánál súlyosabb (hyperemesis gravidarum), és az első trimeszterben a nők 0,3-3,6%-ánál kórházi kezelést igényel Franciaországban. Tekintettel a gyakorlati ellátás sokféleségére, a Francia Nőgyógyászok és Szülészorvosok Nemzeti Kollégiumának (CNGOF) munkacsoportja konszenzust hozott létre e tünetek meghatározására és kezelésére vonatkozóan.

Feltöltve: 2022-11-07 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Emlőrák statisztikák: 2022

Ez a cikk az Amerikai Rákellenes Társaság frissítése a női emlőrák statisztikáiról az Egyesült Államokban, beleértve az incidenciára, a mortalitásra, a túlélésre és a mammográfiás szűrésre vonatkozó lakossági adatokat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-10-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Humán papillomavírus-fertőzés a HIV-vel élő terhes nők körében: egy metaanalízis adatai

Az általános populációban a humán papillomavírus fertőzés (HPV) gyakorisága a jelentések szerint megnövekedett a terhesség alatt, és a felmerülő bizonyítékok arra utalnak, hogy ez összefüggésbe hozható a terhesség kedvezőtlen kimenetelével.

Feltöltve: 2022-10-24 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Tumor nekrózis faktor ellenes kezelés terhességben

A gyulladásos megbetegedések biológiai kezelésének folytatása a terhesség alatt még mindig nehéz döntés. Sok gyulladásos bélbetegségben (IBD) szenvedő nő a 24. hét után abbahagyja a tumor nekrózis faktor-ellenes (TNF-alfa gátló) kezelést.

Feltöltve: 2022-10-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A szülés utáni pszichózis

Az elmúlt 15 év fokozott erőfeszítéseket hozott a szülés utáni pszichiátriai betegségek szűrésére. Ez rendkívül üdvözlendő, tekintettel a szülés utáni pszichiátriai rendellenességekkel kapcsolatos megbetegedésekre és potenciális halálozásra az egész országban.

Feltöltve: 2022-09-23 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Anyai D-vitamin-pótlás és az utódok

A prenatális anyai D-vitamin-pótlást az utódok atópiás ekcéma kockázatával összekötő bizonyítékok ellentmondásosak, a legtöbb adat megfigyeléses vizsgálatokból származik

Feltöltve: 2022-09-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld