Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat

Mit lát a felvételen?

Kép
 
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Szülészet-nőgyógyászat

Vetélést okozhat a terhesség alatti antibiotikum használat

A Montreali Egyetem új kutatási eredményei szerint bizonyos antibiotikumok koraterhességben történő használata fokozza a spontán abortusz veszélyét.

Feltöltve: 2017-09-15 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az emlőtumor utáni terhesség nem jár a kiújulás veszélyével

Az Amerikai Klinikai Onkológus Társaság (ASCO) 2017-es értekezletén belga kutatók arról számoltak be, hogy az emlőtumor kezelése után vállalható és biztonságosnak tekinthető a terhesség, mivel az nem befolyásolja a betegségmentes túlélést. Ez rendkívül megnyugtató és szívmelengető hír az emlőtumorral kezelt fiatal nők számára, akiket eddig lebeszéltek a terhességről.

Feltöltve: 2017-08-23 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A hőmérséklet növekedésével párhuzamosan nő a gestatios diabetes mellitus veszélye

Kanadai kutatók szerint minél magasabbra szökik a kinti hőmérő higanyszála, annál nagyobb a gestatios diabetes veszélye. A kutatók megállapították, hogy a harminc napos átlaghőmérséklet minden 10 Celsius fokos emelkedése a gestatios diabetes mellitus 6-9%-os relatív kockázatnövekedésével járt.

Feltöltve: 2017-08-14 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Rövid időn belül hat a menopauzás tüneteket enyhítő új gyógyszerosztály

Két fázis II vizsgálat adatai arra utalnak, hogy a neurokinin 3 (NK3) receptor antagonisták a menopauzás hőhullámok nem hormonális orális kezelési lehetőségére alkalmas új gyógyszerosztályát képviselhetik.

Feltöltve: 2017-07-20 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Lehet-e antitestekkel diagnosztizálni a PCOS-t?

Az Oklahoma Egyetem kutatóinak forradalmian új kutatási eredménye azt jelzi, hogy a gonadotropin-felszabadító hormon receptor (GnRH) peptid elleni autoantitest kimutatása a policisztás ovárium szindróma (PCOS) diagnosztikai tesztjeként szolgálhat.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-07-17 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A császármetszésnél biztonságosabb a hüvelyi úton történő ikerszülés

Egy nagy esetszámú populáció alapú vizsgálat eredménye szerint a hüvelyi úton született ikreknél ritkábban fordul elő neonatális morbiditás és mortalitás, mint a császármetszéssel születetteknél, ezért ha az első magzat fejfekvésű, a hüvelyi szülés mellett kell dönteni.

Feltöltve: 2017-07-14 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Kismedencei gyulladások a reproduktív korú nőknél

A kismedencei gyulladás (pelvic inflammatory disease, PID) a női reproduktív traktus olyan klinikai megbetegedése, amelyet az endometrium, a petevezeték vagy a peritoneum gyulladása jellemez.

Feltöltve: 2017-06-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A menopauzális genitourinális szindróma leghatékonyabb kezelése

A tüszőérés megszűnése jelentős hormonális változásokkal jár: csökken az ösztradiol szintézis, és az urogenitális szövetekben csökken az ösztrogén receptorok száma, ami ösztrogénhiányt eredményez.

Feltöltve: 2017-06-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A törések kockázata kapcsolatban áll a posztmenopauzális szteroid hormon szintekkel

A Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism szakmai folyóirat egy korábbi online kiadásában megjelent kutatás eredménye szerint a nemi hormonok szintje egyéb kockázati tényezőktől függetlenül befolyásolja a posztmenopauzális csonttörések kockázatát.

Feltöltve: 2017-05-23 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Megérkezett az ingyenes Babanapló alkalmazás

A gyermekvállalás témakörét rengeteg tévhit és bizonytalanság lengi körül. Ilyenkor bizonyul hasznos segítőtársnak az új Babanapló alkalmazás, ami ingyenesen elérhető Android és Apple készülékekre egyarán.

Feltöltve: 2017-05-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Nem okoznak magzati szívrendellenességeket a terhesség során használt béta-blokkolók

Egy gravidákkal végzett nagy esetszámú kohorsz vizsgálat eredménye arra utal, hogy a béta-blokkolók, főként a hypertonia kezelésére alkalmazott labetalol használata nem jár az újszülött kongenitális szívrendellenességének kockázatnövekedésével.

Feltöltve: 2017-05-10 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

HPV oltás méhnyakrák megelőzésére: első globális iránymutatás

Az új globális iránymutatás célja, hogy bizonyíték alapú javaslatokkal szolgáljon a humán papillomavírus oltás méhnyakrák megelőzésére történő használata kapcsán.

Feltöltve: 2017-05-05 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld