Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat
Melyik -Magyarországon is alkalmazott- koronavírus elleni vakcinák készülnek mRNS technológiával?
Kép
 
Orbán: "készenléti oltás lesz", nem maradnak tehát az oltópontok,,"Járok a világban, elmegyek nyugat-európai országokba, mert a munkámnak ez része, és látom, hogy ot...''Jönnek a minisürgősségik,,Nem kellene már az ügyeletet működtető egészségügyi szolgáltatókat és az ügyeletben részt vevő orvo...''Drasztikusan rossz halálozási adatokat közölt a magyar kormányzat a Sinopharmról,,A biztos csak az, hogy sokat, sokan beszélnek róla, de nem tudjuk''Tucatnyi gyógyszer, amely hatásos lehet a koronavírus-betegség ellen,,Amikor ennyi gyógyszer hatásos, akkor mindig van egy bizonytalanság, hogy van e egyáltalán hatékony...''Jönnek a minisürgősségik,,Bólyban már 2020 augusztus elején nem működött a központi ügyelet. Nem tudom, hogy a lakosságot ért...''

Szülészet-nőgyógyászat

A PCOS megfelelője férfiaknál

Azt az elképzelést, hogy létezik a policisztás ovárium szindróma (PCOS) férfi megfelelője, több, mint 15 évvel ezelőtt írták le először; egy új vizsgálat pedig tovább igazolta az elv helytállóságát egy poligénes kockázati pontszám segítségével.

Feltöltve: 2021-06-15 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Terhesség és Covid-19: hipertónia és preeclampsia?

A várandósság alatti Covid-19 megbetegedés a terhesség alatti hipertónia és a preeclampsia szignifikánsan megnövekedett kockázatával járt együtt szemben azzal, ha valaki nem kapta el várandóssága alatt a Covid-19 megbetegedést, - derült ki egy retrospektív vizsgálat megállapításaiból.

Feltöltve: 2021-06-09 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Változik a leggyakrabban előforduló daganatok rangsora a következő 20 évben

A következő 20 évben nagy változásokat fogunk tapasztalni a daganattípusok rangsorában, - vetítik előre a kutatók. Jelenleg az Egyesült Államokban a leggyakrabban előforduló daganatok az emlőrák, a tüdőrák, a prosztatadaganat, a kolorektális daganat és a melanoma.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-06-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

COVID-19 vakcináció terhességben: milyen adataink vannak? 2. rész

A COVID-19 fertőzésben szenvedő terhes esetében magasabb a rizikó a koraszülésre, mint a nem fertőzött terheseknél – igazolta ezt két regiszter is (USA, Anglia), melyek több mint 4000 koronavírus fertőzött terhes adatait tartalmazzák.

Feltöltve: 2021-05-27 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

COVID-19 vakcináció terhességben: milyen adataink vannak? 1. rész

Egy 2020. októberben megjelent összefoglaló feltárta, hogy a COVID-19 fertőzött terhesek 3%-ban alakulhat ki súlyos vagy kritikus fokú fertőzés. A súlyos állapot, illetve halálozásra vonatkozó rizikók közül az elhízás, a cukorbetegség és a 40 éven felüli életkor emelhetők ki. A harmadik trimeszterben lévő terhesek fokozottan veszélyeztetettek az intenzív osztályos felvétel és mechanikus lélegeztetés szempontjából.

Feltöltve: 2021-05-26 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Meddig van jelen a marihuána THC hatóanyaga az anyatejben?

Egy, a ’JAMA Pediatrics’ szaklapban közzétett új vizsgálatban a Coloradoi Gyermekkórház kutatói megállapították, hogy a tetrahidrokannabinol (THC), ami a marihuána pszichoaktív komponense, akár hat hétig is jelen marad az anyatejben, ami még inkább alátámasztja az azon ajánlásokat, melyekben javasolják, hogy t nők kerüljék a marihuána fogyasztást a várandósság és szoptatás időszaka alatt.

Feltöltve: 2021-05-04 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A várandósok Covid-19 rizikófaktorai

Néhány vizsgálatból arra lehet következtetni, hogy a várandós nők Covid-19 megbetegedéssell összefüggő súlyos szövődményeinek nagyobb kockázatának vannak kitéve, mint azok, akik nem várnak gyermeket.

Feltöltve: 2021-05-03 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A psoriasis regiszter alapú vizsgálata normál terhességi kimeneteleket állapított meg

A psoriasisban szenvedő nők egészséges terhességi kimenetelekre számíthatnak az általános népességéhez hasonló arányban, - derül ki a kérdést tanulmányozó eddigi egyik legnagyobb vizsgálatából.

Feltöltve: 2021-04-21 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

SARS-CoV-2 ellenes antitestek méhlepényen keresztüli átvitele

Az anyai eredetű antitestek kulcsfontosságú szerepet töltenek be az újszülöttek immunitásában. Ha megértjük a súlyos akut respiratorikus szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) fertőzésre adott anyai antitest-válaszok dinamikáját a terhesség alatt és az ezt követő, méhlepényen keresztüli ellenanyag-átvitelt, az tájékoztatást adhat az újszülöttek kezeléséről, valamint az anyát érintő oltási stratégiákról.

Feltöltve: 2021-04-13 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

SARS-CoV-2 a terhesség első trimeszterében

Hatással van-e az anya súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) fertőzése a terhesség első trimeszterében a magzati fejlődésre a tarkóredő vastagság (NT) és a vetélés alapján mérve?

Feltöltve: 2021-03-31 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Frissített ajánlás a várandós és szoptató nők Covid-19 elleni vakcinázásáról. 3. rész

Bill Walton az RCM igazgatója a következőket mondta el...

Feltöltve: 2021-03-23 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Frissített ajánlás a várandós és szoptató nők Covid-19 elleni vakcinázásáról. 2. rész

A JCVI arról is tájékoztat, hogy nem áll fenn ismert kockázat azt illetően, ha ezeket az oltásokat szoptató nőknek adják be. Következésképpen a szoptató nők számára ajánlani kell a védőoltás beadását, ha egyébiránt megfelelnek a feltételeknek, például, ha frontvonalban dolgozó egészségügyi szakemberek vagy szociális gondozók, beleértve a bentlakásos otthonban dolgozó gondozókat is. Fel kell hívni a nők figyelmét arra, hogy az ezen specifikus védőoltásokkal kapcsolatos biztonságosságra vonatkozó adatok hiányosak a szoptatást illetően.

Feltöltve: 2021-03-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld