Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat

Mire használtak először etanolt?

Kép
 

Szülészet-nőgyógyászat

Csodagyógyszer a metformin? 2.rész

Tanulmányok bizonyítják, hogy a metformin csökkenti a máj glükóz termelését, a glükóz bélrendszeri felszívódását és a perifériás glükóz felvétel és felhasználás csökkentésével javítja az inzulin szenzitivitást.

Feltöltve: 2019-06-26 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Zsírtömeg változása menopausában

Az életkor előrehaladtával a nők zsírtömege bizonyítottan növekszik, azonban továbbra sem tisztázott, hogy a menopauza milyen mértékben mediálja ezeket a változásokat.

Feltöltve: 2019-06-25 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Csodagyógyszer a metformin? 1.rész

Az elmúlt két évtizedben a metformin vált a 2-es típusú diabetes kezelésének gerincévé, és ma már az egész világon ezt ajánlják a betegség kezelésének első vonalbeli gyógyszereként.

Feltöltve: 2019-06-24 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az endometriosis szisztémás megközelítése

Az Amerikai Szülész-nőgyógyász Kollégium éves tudományos ülésén újraértékelték az endometriosist. A kismedencében látható elváltozások csak a betegség egy részét képezik, mert az endometriosis valójában egy szisztémás betegség - mondta Dr. Hugh Taylor, a Yale Orvostudományi Karának szülész-nőgyógyász professzora.

Feltöltve: 2019-06-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Enterobius vermicularis: egy ritka klinikai diagnózis

Zouari és munkatársai egy kohorsz vizsgálatot végeztek az akut appendicitist imitáló Enterobius vermicularis (EV) fertőzés kapcsán, melyben a szerzők 540 gyermeknél végzett appendectomiát (36.5% nő, átlagéletkor 9.28 ± 2.77 év) vizsgáltak.

Feltöltve: 2019-05-31 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

X-kromoszómához kötött agammaglobulinémia ellátási nehézségei

Az X-kromoszómához kötött agammaglobulinémia (XLA) 1952 óta ismert örökletes immunhiányos kórkép, ám a hét évtizedes tapasztalat ellenére továbbra is keveset tudunk a megjelenés és szövődmények regionális eltéréseiről.

Feltöltve: 2019-05-30 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Terhességi colitis ulcerosa megacolonnal és magzati dekompenzációval

A terhesség során fellépő akut UC diagnosztikai és klinikai témakörei vitatottak. Egy 34 éves, 33/0 gestatios hétben lévő primipara beteget napi 10 székletürítéssel járó véres hasmenés és görcsös alhasi fájdalom miatt vettek fel a kórházba.

Feltöltve: 2019-05-27 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A denoszumab és a risedronát hatékonyságának és biztonságosságának összehasonlítása

A vizsgálat korábbi beszámolója szerint a glükokortikoid kezelésben részesült alanyoknál a fél évente subcutan alkalmazott 60 mg-os denosumab egy éves kezelés után jóval nagyobb mértékben növelte a gerinc és a csípőcsont ásványi anyag sűrűségét (BMD), mint a napi egyszeri 5 mg orális risedronát.

Feltöltve: 2019-05-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Uterus fibroidok és a menstruáció kapcsolata 2.

A heves menstruációs vérzés szokásos gyógyszeres kezelései (pl. orális kontraceptívumok) fibroidok okozta erős vérzés esetén nem hatékonyak, mivel a fibroidok hormon-érzékenyek.

Feltöltve: 2019-05-21 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Uterus fibroidok és a menstruáció kapcsolata 1.

A normál menstruáció általában 21-35 naponta jelentkezik és 2-7 napig tart. A túlságosan heves vagy a hét napnál tovább tartó vérzés anaemiát okozhat, befolyásolhatja az életminőséget és morbiditáshoz vezethet, ezért az erős menstruációs vérzés megfelelő értékelést és kezelést kíván.

Feltöltve: 2019-05-16 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Kell-e antibiotikum?

A méhnyak elégtelenség a középső trimeszterben előforduló spontán vetélés vagy koraszülés egyik kockázati tényezője. A méhnyak elégtelenségben szenvedő betegek 8-52%-ánál intra-amniotikus fertőzésről, 81%-uknál intra-amniotikus gyulladásról számoltak be.

Feltöltve: 2019-05-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A kalprotektin szerepe graviditasban

Az akut és krónikus gyulladást jelző kalprotektin szerepet játszhat a graviditas-asszociált megbetegedésekben. A tanulmány célja a terhességi kalprotektin koncentrációval kapcsolatban rendelkezésre álló adatok összegzése valamint a terhesség alatti kalprotektin szint normál értékének meghatározása volt.

Feltöltve: 2019-04-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld