Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Rövidebb karanténidő szigorúbb oltási igazolványos szabályok,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Fontos részlet az oltási igazolványról,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Átmenetileg meghosszabbítja a menstruációt a koronavírus elleni oltás egy amerikai kutatás szerint,,És mi ennek az oka? Arról miért nem írmak?..''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,"A honlapon azt írták: a díjazás egy teljes napra 80 ezer, fél napra pedig 40 ezer forint. Ha az ad...''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,Nem lehetne a külön díjazást egyből a háziorvosoknak küldeni? Így előfordulhat, hogy a "sok bába...''

Szülészet-nőgyógyászat

Lesz végre segítség a premenstrualis diszfóriára?

A premenstruációs diszfóriás zavar (PMDD) mentális tünetei javulnak egy progeszteronreceptor-modulátor alkalmazásával történő kezelést követően, - mutatott rá Erika Comasco, a SciLifeLab intézet kutatója és Inger Sundström-Poromaa professzor, az Uppsalai Egyetem munkatársa. A vizsgált gyógyszer hatásmechanizmusa révén megismerhetővé válnak ezen pszichiátriai rendellenesség és annak kezelése hátterében álló potenciális molekuláris mechanizmusok.

Feltöltve: 2021-12-30 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A koraszülés hypertoniát okoz?

A koraszülés és a magasvérnyomás-betegség kapcsolatáról szóló legnagyobb tanulmány Svédországból származik, ami 1973-ig visszamenőleg több mint 2,1 millió nőre, több mint 4 millió szülésre vonatkoztatva több mint 40 év nyomon követési időszakot ölelt fel.

Feltöltve: 2021-12-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új gyógyszer előrehaladott méhnyakrákban!

Az FDA gyorsított eljárás keretében engedélyezte a tisotumab vedotin-tftv (Tivdak, Seagen/Genmab) alkalmazását olyan rekurrens vagy metasztatikus méhnyakrákban szenvedő felnőtt betegek kezelésére, akik esetében a betegség a kemoterápia alatt vagy azt követően progrediál.

Feltöltve: 2021-12-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Demenciát okoz a hormonterápia menopauzában?

Két eset-kontroll vizsgálatban összesen 118 501 fő 55 éves, vagy ennél idősebb nő - akiknél 1998-2020 között elsődlegesen demenciát diagnosztizáltak- adatait életkor, háziorvosi praxis és indexdátum alapján 497 416 fő kontroll-alany nő adataihoz illesztették.

Feltöltve: 2021-11-30 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Védi a babát a terhesség során beadott Covid-19 elleni védőoltás?

Azok a nők, akik a várandósságuk alatt megkapják a Covid-19 elleni védőoltást, antitesteket adnak át gyermekeiknek, ami megvédheti az újszülötteket a betegségtől, - derült ki egy kutatásból.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Szoptatás és COVID-oltás? Be merjem vállalni?

2020 decemberében két új mRNS alapú vakcina kapott sürgősségi használatra vonatkozó engedélyt az Amerikai Egyesült Államok FDA hivatalától a SARS-CoV-2 vírus elleni, 16 éves kor feletti személyek körében történő alkalmazásra; azonban a védőoltások sürgősségi engedélyezéséhez felhasznált, klinikai vizsgálatokból származó adatokból kizárásra kerültek a szoptató nők.

Feltöltve: 2021-11-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Egy enzim váltaná ki a veszélyes terhességi szövődményt? 2. rész

További kísérletek kimutatták, hogy azon vemhes egerek esetében, akikbe antifoszfolipid antitesteket injektáltak a PP2A fokozott aktivitása növelte azon fehérjék trophoblast termelését, amelyekről ismeretes, hogy szerepet játszanak a preeclampsia kialakulásában.

Feltöltve: 2021-11-15 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Egy enzim váltaná ki a veszélyes terhességi szövődményt? 1. rész

A UT Southwestern Egészségügyi Központ kutatói által elvégzett új vizsgálat azt mutatja, hogy a protein-foszfatáz 2 (PP2A) elnevezésű enzim lehet a fő kiváltó tényező a preeclampsia – egy veszélyes terhességi szövődmény – esetében, amit magas vérnyomás kialakulása és a vizeletben kialakuló túlzott mennyiségű fehérje jellemez.

Feltöltve: 2021-11-12 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Újabb adatok: terhesség és COVID-19. 2. rész

A CDC sürgetőileg hívta fel a figyelmet a terhesek koronavírus elleni védőoltására. 2021. szeptemberig az USA-ban 125000 terhesnél igazolódott a COVID-19, akik közül 22000 fertőzött került kórházba és 161 terhes hunyt el. A kórházba került terhesek 97%-a nem volt beoltva.

Feltöltve: 2021-11-10 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az orális fogamzásgátlók és a hirtelen halál rizikója? 2. rész

A vizsgálat rámutat továbbá a maximálisan tolerálható béta-blokkolók jelentőségére minden LQTS-ben szenvedő felnőtt nő esetében, - tette hozzá Dr. Link. „Soha többé nem fogok olyan 18 év feletti hosszú QT-ben szenvedő nővel beszélni, akinek ne ajánlanék béta-blokkolót”.

Feltöltve: 2021-10-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az orális fogamzásgátlók és a hirtelen halál rizikója? 1. rész

Úgy tűnik, hogy a jelenleg használatos orális fogamzásgátlók (OC) általánosságban nem rontják a hirtelen szívhalál (’sudden cardiac death’; SCD) kockázatát a kongenitalis hosszú QT-szindrómában (’long-QT syndrome’; LQTS) szenvedő nők esetében, azonban a potenciális kockázat OC típusonként változik, mivel azok különböző hormonokat különböző dózisokban tartalmaznak. Az sem ismeretes teljes egészében, hogy vajon a béta-blokkolók, amiket sok LQTS-ben szenvedő nő szed, csökkenthetik-e ezt a fajta kockázatot.

Feltöltve: 2021-10-27 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Nanotechnológia alkalmazása terhességben

Egy, a ’NanoVelcro’ chip technológián alapuló új vérvizsgálat már az első trimeszterben képes detektálni a placenta accreta-t, - állítják a kutatók.

Feltöltve: 2021-10-26 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld