Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat
Itt a felmérés, többe kerül a sok beteg, mint a jó egészségügy,,Igen. Ezért kellene a prevencióra, azaz az egészségre nevelésre koncentrálni. Talán megérne befekte...''6,42 millió a beoltottak, 4098 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 61 beteg,,bíztató, hogy egyre többen ébrednek...''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Nem a semmit díjazták, Nem hiába virít mellette a fősmasszer gyűrőtt zakóban. Jegyezze meg minden...''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Úgy látszik a semmit is jól lehet dijjazni. Remélem önmagába néz,s lepattan a színről végleg.''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Bravó!''

Szülészet-nőgyógyászat

Terhesség alatti alkoholfogyasztás és agyfejlődés

Egy új MRI-vizsgálat kimutatta, hogy a terhesség alatti alkoholfogyasztás még alacsony vagy mérsékelt mennyiségben is megváltoztathatja a baba agyszerkezetét és késleltetheti az agy fejlődését.

Feltöltve: 2022-12-06 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

10 éves a vizsgálat, ami megváltoztatta a kismamák életét

Tíz évvel ezelőtt vehették először igénybe a kismamák a kockázatmentes, non-invazív magzati genetikai tesztet a fogantatáskor kialakuló genetikai rendellenességek kimutatására. 2012-ben még csak a Down-szindróma kimutatására volt alkalmas a prenatális genetikai teszt, ma már a vizsgálatok köre kiterjed a leggyakoribb kromoszóma-rendellenességekre és a magzat teljes kromoszóma-állományának vizsgálatára is.

Feltöltve: 2022-11-18 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új konszenzus a terhesség alatti hányinger és hányás kezelésében

Bár a terhességgel járó hányinger és hányás általában enyhe, a nők körülbelül egyharmadánál súlyosabb (hyperemesis gravidarum), és az első trimeszterben a nők 0,3-3,6%-ánál kórházi kezelést igényel Franciaországban.

Feltöltve: 2022-11-09 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Új konszenzus a terhesség alatti hányinger és hányás kezelésében

Bár a terhességgel járó hányinger és hányás általában enyhe, a nők körülbelül egyharmadánál súlyosabb (hyperemesis gravidarum), és az első trimeszterben a nők 0,3-3,6%-ánál kórházi kezelést igényel Franciaországban. Tekintettel a gyakorlati ellátás sokféleségére, a Francia Nőgyógyászok és Szülészorvosok Nemzeti Kollégiumának (CNGOF) munkacsoportja konszenzust hozott létre e tünetek meghatározására és kezelésére vonatkozóan.

Feltöltve: 2022-11-07 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Emlőrák statisztikák: 2022

Ez a cikk az Amerikai Rákellenes Társaság frissítése a női emlőrák statisztikáiról az Egyesült Államokban, beleértve az incidenciára, a mortalitásra, a túlélésre és a mammográfiás szűrésre vonatkozó lakossági adatokat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-10-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Humán papillomavírus-fertőzés a HIV-vel élő terhes nők körében: egy metaanalízis adatai

Az általános populációban a humán papillomavírus fertőzés (HPV) gyakorisága a jelentések szerint megnövekedett a terhesség alatt, és a felmerülő bizonyítékok arra utalnak, hogy ez összefüggésbe hozható a terhesség kedvezőtlen kimenetelével.

Feltöltve: 2022-10-24 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Tumor nekrózis faktor ellenes kezelés terhességben

A gyulladásos megbetegedések biológiai kezelésének folytatása a terhesség alatt még mindig nehéz döntés. Sok gyulladásos bélbetegségben (IBD) szenvedő nő a 24. hét után abbahagyja a tumor nekrózis faktor-ellenes (TNF-alfa gátló) kezelést.

Feltöltve: 2022-10-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A szülés utáni pszichózis

Az elmúlt 15 év fokozott erőfeszítéseket hozott a szülés utáni pszichiátriai betegségek szűrésére. Ez rendkívül üdvözlendő, tekintettel a szülés utáni pszichiátriai rendellenességekkel kapcsolatos megbetegedésekre és potenciális halálozásra az egész országban.

Feltöltve: 2022-09-23 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Anyai D-vitamin-pótlás és az utódok

A prenatális anyai D-vitamin-pótlást az utódok atópiás ekcéma kockázatával összekötő bizonyítékok ellentmondásosak, a legtöbb adat megfigyeléses vizsgálatokból származik

Feltöltve: 2022-09-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Kutatás a nők ismereteiről és tapasztalatairól – mennyit tudunk az emlődaganatok szűréséről?

Bár az elmúlt években egyre többször hívják fel a figyelmet az emlődaganatok korai felismerésének kritikus fontosságára különböző lakossági edukációs kampányokban, a Szinapszis 2022. júniusában végzett kutatása szerint a 35-60 éves nők mindössze 31 százaléka jár rendszeresen emlőrák szűrésre és csak fele végez rendszeresen tapintásos önvizsgálatot saját emlőin.

Feltöltve: 2022-09-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az Észak-amerikai Menopauza Társaság ajánlása a menopauzában szenvedő nők hormonterápiájáról

Az Észak-Amerikai Menopauza Társaság (NAMS) új állásfoglalást tett közzé a hormonterápiával kapcsolatban. Az állásfoglalás hangsúlyozza a hormonterápia szerepét, mint a vazomotoros tünetek (VMS) és a menopauza genitourináris szindrómájának (GSM) leghatékonyabb kezelését.

Feltöltve: 2022-08-15 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Hormonterápia a menopauzában

A menopauza alatti hormonterápia hosszú távú hatása továbbra is megválaszolatlan a randomizált klinikai vizsgálatok megszűnése és a megfigyeléses vizsgálatok ellentmondásos eredményei miatt.

Feltöltve: 2022-07-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld