Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat

Kinek a nevéhez köthető hazánkban az elsőként forgalomba hozott ampullázott gyógyszer?

Kép
 
Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,...''Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,amerikában a legjobban az orvosok keresnek a foglalkoztatottak körében ...........''Kollektíven robogunk a kiégés felé?,,Adjál rendes fizetést az embereknek és nincs kiégés''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''

Szülészet-nőgyógyászat

A fogamzásgátlás új korszaka - úton a természetes egyensúly felé

A fogamzásgátló tabletta a legnépszerűbb fogamzásgátló módszerek egyike, melyet a világon nők milliói használnak. Megjelenése forradalmasította a születésszabályozást, elsősorban magas hatékonysága és megbízhatósága miatt.

Feltöltve: 2014-02-13 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Hüvelyi gyógyszerbevitel - A gyógyszerbevitel hatékony és egyszerű formája

Napjainkban egyre nagyobb figyelem terelődik a gyógyszerbevitel hüvelyi formájára, mivel a hepaticus first-pass metabolizmus a terület gazdag vérellátásának köszönhetően elkerülhető és permeabilitást biztosít olyan nagy molekulasúlyú gyógyszerek számára, mint a peptidek és proteinek.

Feltöltve: 2014-02-11 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A kombinált hormonális fogamzásgátló módszerek használatát befolyásoló tényezők

A becslések szerint Európában 4,7 millió fertilis korú nő van kitéve a nemkívánt terhességnek. Egy spanyol felmérésben a nőknek kb. kétharmada használt valamilyen fogamzásgátló módszert, melyeknek körülbelül 5%-a bizonyul elégtelennek.

Feltöltve: 2014-01-15 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Nők a neten

Az MSD Women’s Health üzletága által áprilisban megrendezett „Praxis határok nélkül” szakmai rendezvény az orvosi hibák megelőzésének és kezelésének a lehetőségeit vette górcső alá.

Feltöltve: 2013-10-15 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Kártérítési perek a szülészet-nőgyógyászat területén

Az MSD Women’s Health üzletága által áprilisban megrendezett első „Praxis határok nélkül” szakmai rendezvény az orvosi hibák megelőzésének és kezelésének a lehetőségeit vette górcső alá.

Feltöltve: 2013-10-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Igazságügyi orvosszakértés szülészet-nőgyógyászatban

Az MSD Women’s Health üzletága által áprilisban megrendezett „Praxis határok nélkül” szakmai rendezvényen Dr. Tóth Zsuzsanna, igazságügyi orvosszakértő előadásában az orvosok szakmai- és kártérítési felelősségét, a kártérítés formáit, valamint a lehetséges megoldásokat járta körül néhány, a szülészet-nőgyógyászat területéről hozott esetismertetés és szakértői vélemény bemutatásával.

Feltöltve: 2013-07-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

"Praxis határok nélkül"

Az MSD Women’s Health üzletága által áprilisban megrendezett „Praxis határok nélkül” szakmai rendezvény az orvosi hibák megelőzésének és kezelésének a lehetőségeit vette górcső alá.

Feltöltve: 2013-06-24 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A nomegesztrol acetátot és 17ß-ösztradiolt (NOMAC/E2) tartalmazó monofázisos fogamzásgátló adagolási lehetőségei

Számos farmakokinetikai vizsgálat bizonyította, hogy a természetes ösztradiolt (17ß-ösztradiol) egy potens gesztagénnel, a nomegesztrol acetáttal (NOMAC) kombinálva igen hatékony fogamzásgátló hatást tudunk kiváltani. Az adagolást jelentősen megkönnyíti a monofázisos alkalmazás lehetősége.

Feltöltve: 2013-06-12 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A nomegesztrol-acetátot és 17ß-ösztradiolt tartalmazó monofázisos fogamzásgátló tabletta hatása a csontsűrűségre

A kombinált fogamzásgátló tabletták bevezetése óta eltelt több mint ötven év során számos előnye és hátránya igazolódott a hormonális készítményeknek. A nem kívánt mellékhatások kivédésére és a további ún. non-kontraceptív előnyök fokozására újabb és újabb hatóanyagú és adagolási sémájú készítmények kerülnek a világpiacra.

Feltöltve: 2013-04-30 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A 17ß ösztradiolt és nomegesztrol-acetátot tartalmazó fogamzásgátló tabletta farmakokinetikai jellemzői egészséges nőkben

Az orális fogamzásgátlás szerte a világon a hormonális módszerek közül a legelterjedtebbnek számít. Elsődleges céljai a nem kívánt terhesség elleni védelem, a biztonság és a jó cikluskontroll.

Feltöltve: 2013-04-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Tíz éves a NuvaRing – a fogamzásgátló hüvelygyűrű első évtizede

A kombinált orális fogamzásgátló készítmények (COC) megjelenése a legnagyobb és talán legfontosabb farmakológiai innováció volt a szülészet-nőgyógyászatban. A fogamzásgátló tabletták világszerte a legelterjedtebb hormonális fogamzásgátló módszernek számítanak, melyek hatalmas változáson mentek keresztül az elmúlt ötven év során.

Feltöltve: 2013-04-16 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Közlemény összefoglaló
Multicentrikus, keresztmetszeti vizsgálat a spanyol nők új, természetes ösztradiolt tartalmazó, szájon át szedhető fogamzásgátlókkal kapcsolatos meggyőződéséről és beállítottságáról: a Creación tanulmány

Amikor egy nő fogamzásgátló tablettát választ, főként a hatékonyságra és a mellékhatásokra koncentrál. Az alacsonyabb használati arány okai között elsősorban a mellékhatásoktól, a hormonoktól vagy a krónikus betegségektől való túlzott félelem áll. Ebben a tanulmányban azt vizsgáljuk meg, hogy milyenek jelenleg a fogyasztók fogamzásgátló tablettákkal, illetve az újabban elérhető lehetőségekkel kapcsolatos attitűdjei.

Feltöltve: 2013-03-12 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld