Főoldal » Szakterületek » Urológia-andrológia-uroonkológia

Mit lát a felvételen?

Kép
 
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Urológia-andrológia-uroonkológia

Karcinogének az elektromos-cigarettákat használók vizeletében

Egy új pilot tanulmány eredményei szerint minden bizonnyal vágyálom lehet az a széles körben elterjedt nézet, miszerint az elektromos cigaretták nem járnak a daganatos betegségek veszélyével. A tanulmány kutatói elsősorban az elektromos cigaretták hólyagrákra gyakorolt hatását vizsgálták.

Feltöltve: 2017-08-15 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Urotheliális carcinoma kezelésére is engedélyezték a pembrolizumab alkalmazását

Az FDA urotheriális carcinoma kezelésére is jóváhagyta a pembrolizumab alkalmazását, így ez már az ötödik immunterápia, amelyet az ügynökség az elmúlt évben az említett indikációra engedélyezett.

Feltöltve: 2017-07-26 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A fiatalabb férfiaknál is javasolt a prosztatarák aktív felügyelete

Az Amerikai Urológiai Szövetség 2017-es értekezletén ismertetett új kohorsz vizsgálat eredménye alapján a prosztatarák aktív felügyelete a 60 évnél fiatalabb, alacsony kockázatú férfiaknál is biztonságos és hatékony, bár az ülésen tett megjegyzések alapján ezt az üzenetet még az egyetemi kórházak sem hajlandóak meghallani és elfogadni.

Feltöltve: 2017-07-17 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A 2-es típusú diabetesben szenvedők erektilis diszfunkciója összefügg a lipid szintekkel

Egy elemzés azt igazolta, hogy a derékkörfogat és a trigliceridek szintje közvetlenül összefügg az erektilis diszfunkció (ED) súlyosságával. Az ED súlyossága számos metabolikus és endokrin jellemzővel összefügg, melyeket a megfelelő diagnózis és terápiás terv érdekében figyelembe kell venni.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-06-23 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Mentális egészségügyi problémákat okozhatnak a BHP gyógyszerek

Egy új kanadai vizsgálat eredménye szerint a kopaszodás és a prosztata megnagyobbodás kezelésére használt finasteride és dutasteride kis mértékben növelik a depresszió és önveszélyes magatartás kockázatát, az öngyilkosságét viszont nem.

Feltöltve: 2017-04-28 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Alacsony kockázatú prosztatarák esetén biztonságos a rövidebb RT

Az Amerikai Radiológiai Onkológiai Társaság (American Society for Radiation Oncology, ASTRO) 2016-os ülésén elhangzott új kutatási beszámoló szerint alacsony kockázatú prosztatarákos betegeknél a hipofrakcionált sugárterápia (RT) a hagyományos RT-hez hasonló életminőség (QoL) mutatókat eredményezett, ám harmadannyival rövidebb idő alatt.

Feltöltve: 2017-02-01 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Az FDA figyelmeztetése a tesztoszteron tartalmú készítmények betegtájékoztatóiban

Az amerikai US Food and Drug Administration (FDA) döntése alapján minden tesztoszteron tartalmú készítmény betegtájékoztatóját további figyelmeztetésekkel kell kiegészíteni.

Feltöltve: 2017-01-06 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Magyar Urológus Társaság XXI. Kongresszusa és Továbbképző Tanfolyam

2016-ban új vezetéssel, vezetőséggel, de változatlan célokkal készülnek a szervezők a szokásos éves kongresszusra. Ezúttal Debrecen ad otthont a MUT XXI. Kongresszusának.

Feltöltve: 2016-10-18 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Kontrasztanyag kiváltotta túlérzékenység: iododerma - a hét képe

Az 57 éves férfi páciens 12 órája észlelt haematuriával jelentkezett a sürgősségi osztályon. Urográfia történt jódtartalmú kontrasztanyag felhasználásával. A vizsgálatot követően néhány órával generalizált, göbös bőrkiütések, összefolyó, gennyes hólyagok jelentkeztek a beteg arcán, fülén, és fülében, a törzsén, a karokon és a lábakon.

Feltöltve: 2016-07-06 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A tőzegáfonya kapszula, és nem a tőzegáfonyalé fogyasztása segíti elő a húgyúti fertőzések gyógyulását

Az American Journal of Obstetrics and Gynecology című szakfolyóiratban megjelent kutatási eredménye arra utal, hogy húgyúti fertőzés esetén hiábavaló a tőzegáfonyalé fogyasztása, mert annak gyógyhatása csupán egy elavult mendemonda.

Feltöltve: 2016-05-13 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A neonatális circumcisió nem csökkenti a pénisz érzékenységét

A Journal of Urology című szakmai folyóirat online kiadásában közölt tanulmány eredménye szerint a körülmetélt és körülmetéletlen férfiak pénisze ugyanolyan érzékenyen reagál a hasonló jellegű ingerlésre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2016-05-07 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A HPV vírusok urológiai vonatkozásai

A humán papillómavírusok nemcsak a méhnyakrákkal és a fej-nyaki daganatok kialakulásával hozhatóak összefüggésbe, hanem a péniszen jelentkező különféle léziók kialakulásával is, mint amilyenek a nemi szervi szemölcsök (kondilóma akuminátum) és a pénisz laphámrákjának egyik típusa, a szemölcsös (verrukózus) rák. Mindez viszonylag régóta ismert volt, arra azonban csak később derült fény, hogy a HPV oki tényezőnek tekinthető az előbbieknél súlyosabb neopláziák, a péniszrák és más anogenitális laphámrákok kialakulásában is.

Feltöltve: 2016-04-19 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld