Főoldal » Szakterületek » Urológia-andrológia-uroonkológia
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Urológia-andrológia-uroonkológia

Edukáció hatása az antibiotikum használatra sürgősségi osztályon

A húgyúti fertőzéseket (’urinary tract infection’, UTI) gyakran tévesen diagnosztizálják vagy túlzottan széles spektrumú antibiotikumokkal kezelik, ami negatív következményekkel járhat. A vizsgálat célja az volt, hogy a húgyúti fertőzések felírására irányuló antimikrobiális stewardship (AS) stratégiákat valósítson meg sürgősségi osztályon (SBO).

Feltöltve: 2022-05-03 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Posztoperatív opioidok használatának iránymutatásai urológiai betegekben

Az elmúlt két évtized alatt az orvosok az akut és krónikus fájdalom kezelését illetően - különösképp posztoperatív környezetben - az opioid gyógyszerekre támaszkodtak. Az opioid-járvány felszámolására tett erőfeszítések ellenére a legtöbb sebészeti szakterület esetében hiányoznak az opioidok felírására vonatkozó standardizált irányelvek.

Feltöltve: 2022-04-22 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Erektilis diszfunkciót okoz az e-cigaretta?

Az elektronikus cigaretta használata növelheti az erektilis diszfunkció (ED) előfordulásának kockázatát az életkortól, a cardiovascularis megbetegedéstől (CVD) és az egyéb rizikófaktoroktól függetlenül, - derül egy új vizsgálatból.

Feltöltve: 2022-02-18 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Impotencia és Covid-19? 2. rész

A Covid-19 előfordulása az újonnan diagnosztizált erektilis diszfunkció (ED) valamelyest megnövekedett kockázatával állt összefüggésben, - számolt be róla egy kutató.

Feltöltve: 2021-12-24 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Impotencia és Covid-19? 1. rész

A Covid-19 előfordulása az újonnan diagnosztizált erektilis diszfunkció (ED) valamelyest megnövekedett kockázatával állt összefüggésben, - számolt be róla egy kutató.

Feltöltve: 2021-12-23 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Indokolt-e a sebészeti beavatkozások előtti vizeletvizsgálat?

Egy amerikai vizsgálat arra enged következtetni, hogy a gyakori műtéti beavatkozások 25%-a esetében 30 napon belül vizeletvizsgálat elvégzésére kerül sor, és ez az esetek 89%-ában nem javallott.

Feltöltve: 2021-10-12 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Új STI kezelési irányelvek

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) 2021. július 22-én frissített kezelési irányelveket tett közzé a szexuális úton terjedő fertőzések (’sexually transmitted infection’; STI) kezelésére vonatkozóan. Az iránymutatások frissítésére legutoljára 2015-ben került sor.

Feltöltve: 2021-09-15 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A SARS-CoV-2 elleni antitest válasz dializáltakban

Az ’Annals of Internal Medicine’ szaklapban közzétett új vizsgálat megállapításai szerint a legtöbb dialízisben részesülő beteg esetében a legyengült immunrendszer ellenére legalább 6 hónapig fennmaradnak a SARS-CoV-2 elleni antitest szintek a fertőzést követően.

Feltöltve: 2021-07-01 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A PCOS megfelelője férfiaknál

Azt az elképzelést, hogy létezik a policisztás ovárium szindróma (PCOS) férfi megfelelője, több, mint 15 évvel ezelőtt írták le először; egy új vizsgálat pedig tovább igazolta az elv helytállóságát egy poligénes kockázati pontszám segítségével.

Feltöltve: 2021-06-15 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Változik a leggyakrabban előforduló daganatok rangsora a következő 20 évben

A következő 20 évben nagy változásokat fogunk tapasztalni a daganattípusok rangsorában, - vetítik előre a kutatók. Jelenleg az Egyesült Államokban a leggyakrabban előforduló daganatok az emlőrák, a tüdőrák, a prosztatadaganat, a kolorektális daganat és a melanoma.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-06-01 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Cinkhiány és krónikus vesebetegség

Egy új vizsgálat arra enged következtetni, hogy azok az előrehaladott krónikus vesebetegségben (’chronic kidney disease’; CKD) szenvedő betegek, akiknek nagyon alacsony a cinkszintjük a szérumban, a fertőzéssel összefüggő kórházi kezelés nagyobb kockázatának vannak kitéve azokhoz a betegekhez képest, akiknek magasabb a cinkszintjük, különös tekintettel azokra, akik protonpumpa-gátlók (PPI) gyógyszereket használnak.

Feltöltve: 2021-05-05 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld