Főoldal » Szakterületek » Urológia-andrológia-uroonkológia

Mit jegyez fel Hamurábi törvénykönyve egy nagyobb orvosi műtét áráról?

Kép
 
Csapdával buktatják majd le a hálapénzt elfogadó orvosokat,,Porhintés. ki az az elmebeteg,aki ha nem szűnik meg a szabad orvosválasztás, elhiszi hogy ingyen be...''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Nagyon helyes hogy a rendezvényeket szálláshelyeket csak oltott személyek látogat hassal aki nem ...''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Miért ? Ha az oltás megvédi a beoltottat, mitől fél ? Aki retteg, pánikol, oltassa be magát !! H...''Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert,,Orbán szokás szerint ködösít és hazudik.''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Már több mint kétszázezren átestek a betegségen. Ők nem kaptak semmi lehetőséget. Hiába várták őket...''

Urológia-andrológia-uroonkológia

Az ausztráliai HPV-átoltottság és a védőoltással kapcsolatos információellátottság

A humán papillómavírus (HPV) átoltottság Ausztráliában 80%-os a nők és 76%-os a férfiak esetében. Egyes attitűdök befolyásolhatják az átoltottságot, de az attitűdöket mérő kutatások erőforrásigényesek. Ezen vizsgálat célja annak meghatározása volt, hogy a Twitter vizsgálatából származtatott HPV elleni védőoltással kapcsolatos információellátottság összefüggésben állt-e az ausztrál régiók közötti átoltottságbeli különbségekkel.

Feltöltve: 2021-01-21 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Előrehaladott prosztata tumor ritka esete

Az előrehaladott de-novo metasztatikus hormonszenzitív prosztata tumoros betegek kezelése nagyon nehéz és az átlagos túlélésük 2 év alatti. Még 10 évvel ezelőtt is a lehetőségek nagyon korlátozottak voltak.

Feltöltve: 2020-12-22 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A papillómavírusok vérrel is terjedhetnek

A papillómavírust korábban szigorúan nemi úton terjedő betegségnek tekintették, azonban egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a nyúl és az egér papillómavírusai vérrel átvihetők voltak a megfelelő gazdaszervezetekre.

Feltöltve: 2020-12-15 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Hólyagdiverticulumban elhelyezkedő daganat diagnosztikus nehézsége

A hólyagdaganatok klasszikus tünete a véres vizelet, melyhez az esetek egy részében vizeletürítési panasz és alhasi fájdalom is társulhat. A haematuriával kapcsolatban az az általánosan elfogadott urológiai álláspont, hogy annak eredete minden esetben tisztázásra szorul, elsősorban azért, hogy a hátterében esetlegesen fennálló malignus elváltozás kizárása illetve igazolása megtörténjen.

Feltöltve: 2020-12-07 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A merevedési zavar komplex kivizsgálása – esetbemutatás

A merevedési zavar (más néven erektilis diszfunkció – ED) kivizsgálása és kezelése igen komplex folyamat. Számos lehetséges okot, társbetegséget kell figyelembe venni a kivizsgálás során.

Feltöltve: 2020-11-30 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A robotasszisztált prostatectomia előnyei. 2. rész

Az első kiterjedt, prospektív, randomizált vizsgálatban, ami a két műtéti megközelítés összehasonlítására irányult, magasabb kontinencia arányt tapasztaltak a robotasszisztált radikális prostatectomiát követően (RARP), mint a laparoszkópos radikális prostatectomia (LRP) után.

Feltöltve: 2020-11-25 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A robotasszisztált prostatectomia előnyei. 1. rész

Az első kiterjedt, prospektív, randomizált vizsgálatban, ami a két műtéti megközelítés összehasonlítására irányult, magasabb kontinencia arányt tapasztaltak a robotasszisztált radikális prostatectomiát követően (RARP), mint a laparoszkópos radikális prostatectomia (LRP) után.

Feltöltve: 2020-11-24 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Az erectilis diszfunkció hátterében álló kezeletlen betegségek

A 40-70 év közötti korosztályban az ED prevalenciája 52% (1) . Számos ok miatt kialakulhat a betegség, melyek kezelése szükségszerű. Az erectilis diszfunkció lehet az első tünete azoknak a betegségeknek, melyek később sokkal komolyabb egészségügyi problémákat okozhatnak a beteg részére

Feltöltve: 2020-11-03 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Hólyaghurut kezelése a koronavírus járvány idején

A hólyaghurut nagyon gyakori, igen kellemetlen tüneteket okozó megbetegedés. Az USA-ban végzett felmérések szerint a húgyúti fertőzések a leggyakoribb olyan állapotok, melyek miatt a betegek orvoshoz fordulnak. Ez 7 millió orvos-beteg találkozást jelent évente. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt, a betegek és az orvosok egészségének megőrzése érdekében, törekednünk kell a vizitek számának minimalizálására. Megoldható-e a hólyaghurut kezelése anélkül, hogy a beteg és az orvos személyesen találkozna?

Feltöltve: 2020-10-16 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Férfiak stressz vizeletinkontinencia kezelése

A férfi stressz vizeletinkontinencia kezelésére szolgáló rögzített és szabályozható férfi inkontinencia szalagok egyre népszerűbbé váltak az elmúlt évtized során. Habár a rögzített inkontinencia szalagok javallottak az enyhe, vagy közepes stressz vizeletinkontinencia kezelésére, még mindig nem állnak rendelkezésre bizonyítékok a szabályozható férfi inkontinencia szalagok pontos indikációját illetően. Ráadásul továbbra sincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az egyik típusú férfi inkontinencia szalag jobb lenne a másikhoz képest.

Feltöltve: 2020-09-24 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Fiatal betegben kialakult bal oldali vesetumor megoldása

Ezen esetismertetés folyóiratban korábban nem jelent meg és más helyre beküldésre nem került.

Feltöltve: 2020-09-14 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld