Főoldal » Szakterületek » Urológia-andrológia-uroonkológia
MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,A kormány folyamatosan hazudik.''MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,Országos Kórházi Főigazgatóság. Hazudtok.''Enyhe csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,Megoldom a rejtvenyt: 20 helyen emelkedett -tehat a szeptemberi iskola es ovoda kezdessel terjed a...''Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról,,Ez egy olyannrtegség, hogy antikoag. profilaxist kell! Addig amíg a DDimer nem normalizálódik.!!!!''Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk,,A 3. emlekeztető oltasról szeretnénk hallani/olvasni, amely a jelenleg elterjedt koronavírus-mutáns...''

Urológia-andrológia-uroonkológia

Vesekő és húgyúti fertőzés: mindig együtt?

A Current Urology Reports című szaklapban megjelent új áttekintés a vesekőbetegség és a húgyúti fertőzés együttes előfordulását dokumentálja. A bizonyítékok arra utalnak, hogy a vesekőbetegség húgyúti fertőzéshez vezethet, és hogy a húgyúti fertőzés veseköveket okozhat.

Feltöltve: 2022-09-27 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Antibiotikum-rezisztens baktériumok területi megjelenése

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) új tanulmánya szerint a karbapenem-rezisztens Enterobacterales (CRE) esetek meglepő hányada a közösségi környezetben élő betegek izolátumaiban található (CA-CRE). Korábban úgy gondolták, hogy ezek egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések (HCA-CRE).

Feltöltve: 2022-09-16 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Glomeruláris hematúria és a vizeletmikroszkópia

A hematúria értékelése és a vizeletüledék mikroszkópos vizsgálata a nefrológusok általánosan használt eszközei a glomeruláris betegségek felmérésében. A vizelet vörösvérsejtjeinek (RBC) mikroszkópos vizsgálatával kimutatható morfológiai eltérések segíthetnek a hematúria forrásának azonosításában, hogy az vajon glomeruláris vagy sem.

Feltöltve: 2022-08-09 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Pozitív sebészi szél a prosztatektómia után: számít a méret?

Amikor a radikális prosztatektómiát követő sebészi szélekről van szó feltehetjük a kérdést, számít a méret? Ha egy szóval kellene válaszolni, akkor igen. Erre a következtetésre jutottak ausztrál kutatók, akik szisztematikus áttekintést és meta-analízist végeztek.

Feltöltve: 2022-07-15 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Az utazók hasmenése és a húgyúti fertőzés? Van kapcsolat?

A húgyúti fertőzések (’urinary tract infection’; UTI) gyakrabban fordulnak elő az alacsony és közepes jövedelmű országokba utazóknál, és az utazók hasmenése jelentős kockázati tényező volt, - derült ki a ’Travel Medicine and Infectious Disease’ szaklapban megjelent vizsgálat eredményeiből.

Feltöltve: 2022-06-21 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Edukáció hatása az antibiotikum használatra sürgősségi osztályon

A húgyúti fertőzéseket (’urinary tract infection’, UTI) gyakran tévesen diagnosztizálják vagy túlzottan széles spektrumú antibiotikumokkal kezelik, ami negatív következményekkel járhat. A vizsgálat célja az volt, hogy a húgyúti fertőzések felírására irányuló antimikrobiális stewardship (AS) stratégiákat valósítson meg sürgősségi osztályon (SBO).

Feltöltve: 2022-05-03 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Posztoperatív opioidok használatának iránymutatásai urológiai betegekben

Az elmúlt két évtized alatt az orvosok az akut és krónikus fájdalom kezelését illetően - különösképp posztoperatív környezetben - az opioid gyógyszerekre támaszkodtak. Az opioid-járvány felszámolására tett erőfeszítések ellenére a legtöbb sebészeti szakterület esetében hiányoznak az opioidok felírására vonatkozó standardizált irányelvek.

Feltöltve: 2022-04-22 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Erektilis diszfunkciót okoz az e-cigaretta?

Az elektronikus cigaretta használata növelheti az erektilis diszfunkció (ED) előfordulásának kockázatát az életkortól, a cardiovascularis megbetegedéstől (CVD) és az egyéb rizikófaktoroktól függetlenül, - derül egy új vizsgálatból.

Feltöltve: 2022-02-18 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Impotencia és Covid-19? 2. rész

A Covid-19 előfordulása az újonnan diagnosztizált erektilis diszfunkció (ED) valamelyest megnövekedett kockázatával állt összefüggésben, - számolt be róla egy kutató.

Feltöltve: 2021-12-24 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Impotencia és Covid-19? 1. rész

A Covid-19 előfordulása az újonnan diagnosztizált erektilis diszfunkció (ED) valamelyest megnövekedett kockázatával állt összefüggésben, - számolt be róla egy kutató.

Feltöltve: 2021-12-23 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Indokolt-e a sebészeti beavatkozások előtti vizeletvizsgálat?

Egy amerikai vizsgálat arra enged következtetni, hogy a gyakori műtéti beavatkozások 25%-a esetében 30 napon belül vizeletvizsgálat elvégzésére kerül sor, és ez az esetek 89%-ában nem javallott.

Feltöltve: 2021-10-12 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld