Főoldal » Szakterületek » Urológia-andrológia-uroonkológia

Mi a PEHO syndroma?

Kép
 
Kincses Gyula: extra módon kellene felkészülni a koronavírus-járvány második hullámára,,Köszönjük. Az epifemiológus véleményét is vegyük figyelembe!!! Müller Cecilia (négy szakvizsgájával...''Operatív törzs: 29 Covid-kórházat jelöltek ki,,15 perc alatt visszahűltek a drukkerek a normál hőmérsékletre. Vagy talán meg is gyógyultak.''17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést,,Jelenleg nincs információnk a mintavételi pontok helyszíneiről.''Szakmai kollégium: a szeptemberi változások 63 tagozatot érintenek,,Égési és plasztikai sebészeti tagozat tehát nincs, ahogy Európában Magyarország (kisebb betűvel nem...''Képeken, ahogy a tüdő összeesik a koronavírustól,,Mindenkinek ajánlom a maszk viselését.közös lépcsőházban,társasházban lakunk,még a bejáratom előtti...''

Urológia-andrológia-uroonkológia

Férfiak stressz vizeletinkontinencia kezelése

A férfi stressz vizeletinkontinencia kezelésére szolgáló rögzített és szabályozható férfi inkontinencia szalagok egyre népszerűbbé váltak az elmúlt évtized során. Habár a rögzített inkontinencia szalagok javallottak az enyhe, vagy közepes stressz vizeletinkontinencia kezelésére, még mindig nem állnak rendelkezésre bizonyítékok a szabályozható férfi inkontinencia szalagok pontos indikációját illetően. Ráadásul továbbra sincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az egyik típusú férfi inkontinencia szalag jobb lenne a másikhoz képest.

Feltöltve: 2020-09-24 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Fiatal betegben kialakult bal oldali vesetumor megoldása

Ezen esetismertetés folyóiratban korábban nem jelent meg és más helyre beküldésre nem került.

Feltöltve: 2020-09-14 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Az ibuprofen és a húgyúti fertőzések

Az Ingvild Vik és kollégái (Osloi Egyetem, Norvégia) által készített új tanulmány szerint az ibuprofen - amit antibiotikumok helyett adnak a szövődménymentes húgyúti fertőzésben (cystitis) szenvedő nőknek - a tünetek hosszabb időtartamához, és az elsődleges fertőzés terjedésével összefüggő, sokkal súlyosabb nemkívánt eseményekhez vezet.

Feltöltve: 2020-08-17 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Ciprofloxacin rezisztencia szezonális mintázata húgyúti fertőzésben

Az Escherichia coli (E.coli) baktérium által okozott húgyúti fertőzések a leggyakrabban előforduló fertőzések közé tartoznak és az antibiotikum felírásának gyakori okai.

Feltöltve: 2020-07-16 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Egy ritka prostata tályog esete

A prosztatatályog ritka fertőzés, amire sok esetben a prosztata biopszia, gáttáji sérülés, rosszul beállított diabetes mellitus és immunhiányos betegek esetén kell gondolni.

Feltöltve: 2020-06-25 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Röviden a fosfomycinről

A DRportal.hu fosfomycinről szóló, ismertető cikksorozatának befejező része. (x)

Feltöltve: 2020-06-12 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Nem komplikált cystitis: ritkább patogének esetén mit válasszunk?

Az infektológia tudománya óriási változáson ment keresztül az elmúlt évtizedekben. A kórokozó-orientált gondolkodás és ennek megfelelő kezelés gyors felépülést jelent a betegnek és ezzel a rettegett multirezisztencia is kivédhető. Az ambuláns ellátásban ezért célszerű tisztában lenni a húgyúti fertőzések kórokozóival, hiszen ez az egyik alapja a kezelési stratégiának. A cikk felhívja a figyelmet az első vonalban választható antibiotikumok előnyeire és hátrányaira. (x)

Feltöltve: 2020-06-05 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A nem komplikált cystitis kezelése napjainkban

Napjainkban egyre nagyobb számban látunk multirezisztens kórokozók által okozott fertőzéseket, a terápiás fegyverek azonban kifogyóban. Átgondolt antibiotikum választással nemcsak a fertőzés szanálható megfelelően, de a további rezisztencia kialakulása is megelőzhető. A húgyúti fertőzések (UTI) kategorizálása azért elengedhetetlen, mert besorolásuk alapján kell dönteni a kezelésről. Az elkülönített rizikócsoportokba sorolt betegek kezelési eltéréseit elsősorban a fertőzés kórokozó spektruma határozza meg. A következő cikksorozat a fosfomycin kezelés megfelelő választását részletezi húgyúti infekciókban.(x)

Feltöltve: 2020-05-29 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Wellspect: egy innovatív új női katéter!

A Wellspect innovatív szerepet játszik a katéterezés területén mióta kifejlesztette a világ első hidrofil bevonatú katéterét. A svéd vállalat most azt reméli, hogy forradalmasíthatja azt a módszert, ahogyan a nők elsajátítják és végrehajtják az intermittáló önkatéterezést.

Feltöltve: 2020-05-22 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Vizelet inkontinencia ellátása a háziorvosi gyakorlatban 2.

A vizelet inkontinencia tág értelemben véve a vizelet akaratlan ürítését jelenti. A vizelet inkontinencia prevalenciája változó, 25-45% körüli lehet, és ezáltal jelentős terhet ró a háziorvosi praxisok számára. Két fő típusát különböztetjük meg: hiperaktív hólyag, vagy késztetéses inkontinencia és a gátizomzat és a húgycső záróizom gyengesége, vagy stressz-inkontinencia.

Feltöltve: 2020-04-02 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Vizelet inkontinencia ellátása a háziorvosi gyakorlatban 1.

A vizelet inkontinencia tág értelemben véve a vizelet akaratlan ürítését jelenti. A vizelet inkontinencia prevalenciája változó, 25-45% körüli lehet, és ezáltal jelentős terhet ró a háziorvosi praxisok számára. Két fő típusát különböztetjük meg: hiperaktív hólyag, vagy késztetéses inkontinencia és a gátizomzat és a húgycső záróizom gyengesége, vagy stressz-inkontinencia.

Feltöltve: 2020-04-01 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Mérgező anyagok LCD képernyőkből?

A Saskatchewan Egyetem (USask) toxikológusai háztartási pormintát vizsgálva az esetek felében olyan toxikus vegyületet mutattak ki, ami gyakran használt alapanyaga az okostelefonok, tévék, számítógépek képernyőjének.

Feltöltve: 2020-02-14 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld