Főoldal » Szakterületek » Urológia-andrológia-uroonkológia

Mit fedezett fel Alexander Fleming?

Kép
 
Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,A jelenség ettől még igaz. Nekem is van diplomám, 2 szakvizsgám, egy licence-vizsgám, de magamon is...''Mi van, ha elfogy a létfontosságú szívgyógyszer Magyarországon?,,az ami hánycikk, az ami odaron...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Németországban minden rendelöintézeti szakorvosnak,függetlenül attól milyen szakorvos kötelező a há...''

Urológia-andrológia-uroonkológia

A HP-vírus okozza a péniszrákos esetek felét

A szexuális úton terjedő, méhnyakrákot okozó humán papillómavírus a felelős a hímvessző daganatos megbetegedéseinek feléért is - jelentették be kedden spanyol kutatók.

Feltöltve: 2009-08-27 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A legfrissebb álláspont a prosztatarák szűrésével és prevenciójával kapcsolatban

A prosztatarák rendkívül gyakori kórkép, de csak kis százalékban fatális a kimenetele. Két nagy vizsgálat született a PSA hatékonyságát illetően, egymásnak ellentmondó eredménnyel.

Feltöltve: 2009-08-14 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Új reménysugár a terméketlen pároknak

Angol és amerikai kutatók felfedeztek egy "kulcs a zárba" jellegű mechanizmust, amelynek révén a petesejt megvizsgálja a hímivarsejt genetikai állományát. Ennek segítségével a terméketlen párok egy része számára elkerülhetővé válnak a hosszadalmas és kellemetlen, de eredménytelen megtermékenyítő beavatkozások.

Feltöltve: 2009-08-13 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A férfiak merevedési zavaráról I.

A merevedési zavar, potenciazavar, erektilis diszfunkció /ED/ egyre nagyobb gyakorisággal előforduló, főként a civilizált társadalmakat érintő kórkép, férfiak szexuális életének leggyakoribb zavara.

Feltöltve: 2009-08-13 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Visszavonták a mesterséges spermium előállításáról szóló tanulmányt

Visszavonta egy tudományos folyóirat szerkesztője azt a vitatott tanulmányt arról, hogy elsőként hoztak létre embrionális őssejtekből mesterséges emberi spermiumot.

Feltöltve: 2009-08-03 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Magyar Urológusok Társaságának 2009. évi Kongresszusa

Napjainkban, az egészségügyi rendszer szerkezet átalakítása idején különösen nagy jelentőségű a szakma egységének megőrzése, a kollektív tevékenység.

Feltöltve: 2009-08-03 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Chlamydia gyorsteszt férfiaknak

Egy vizeletből végezhető gyorsteszt 84 százalékban azonosította férfiaknál a chlamydiafertőzést - közölték brit kutatók.

Feltöltve: 2009-07-30 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Az AUA 2009-es ajánlása szerint 40 éves kortól fel kell ajánlani a PSA-szűrést

2009 áprilisában az AUA (American Urological Association) új irányelvet adott ki a 104. alkalommal tartott ülésén. Az új ajánlás szerint a PSA-szűrést érdemes elkezdeni már 40 éves kortól azoknál az egészséges férfiaknál, akik szeretnék elvégeztetni a vizsgálatot.

Feltöltve: 2009-07-08 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Felfedezték az első, hererákért felelős gént

Brit kutatók bejelentették, hogy felfedezték az első géneket, melyek összefüggésben állnak a hererák kialakulásával, azzal a rákbetegséggel, amely a 15-45 év közötti férfiak körében a leggyakrabban előfordul.

Feltöltve: 2009-06-27 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A hosszabb hormonkezelés javíthatja a prosztatarákban szenvedők kilátásait

Egy európai tanulmány szerint jobb eredmény érhető el azoknál a mérsékelten előrehaladott prosztatarákban szenvedő férfiaknál, akik a sugárkezelés után az előírt hat hónap helyett két évig kapják a hormonkezelést. Ez a prosztatarákos férfiak mintegy egynegyedét érinti, azokat, akiknél a daganat nem terjedt tovább a prosztatán.

Feltöltve: 2009-06-15 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Legelső Előző 21 22 23 24 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld