Főoldal » Szakterületek » Urológia-andrológia-uroonkológiaKép
Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,A jelenség ettől még igaz. Nekem is van diplomám, 2 szakvizsgám, egy licence-vizsgám, de magamon is...''Mi van, ha elfogy a létfontosságú szívgyógyszer Magyarországon?,,az ami hánycikk, az ami odaron...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Németországban minden rendelöintézeti szakorvosnak,függetlenül attól milyen szakorvos kötelező a há...''

Urológia-andrológia-uroonkológia

Tesztoszteron autoinjektor: adverz reakciók miatt nem hagyta jóvá az FDA

Az FDA elutasította tesztoszteron-enantát autoinjektor formájában történő új gyógyszeralkalmazását, mivel a szervezet részéről két kifogás is felmerült a betegek általi használatra szánt új gyógyszeralkalmazással szemben.

Feltöltve: 2018-01-17 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Az Egyesült Királyságban hamarosan recept nélkül is beszerezhető lesz az ismert potencianövelő

A készítményt csak gyógyszertárak forgalmazhatják és a gyógyszerész megítélésén múlik majd, hogy kiadja-e azt a vásárlóknak.

Feltöltve: 2018-01-09 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

4K teszttel elkerülhető a szükségtelen prosztatarák kezelés

A 4K teszt lehetőséget kínál a prosztatarákra gyanús férfiak biopsziás vizsgálatának elkerülésére és kezelésük költségeinek csökkentésére.

Feltöltve: 2017-12-06 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A nők vizelet inkontinenciája sokféleképpen kezelhető

A vizelet inkontinencia a felnőtt korú nők közel felénél előfordul, csak néhányuk kap diagnózist és kezelést annak ellenére, hogy a probléma kezelésére számos lehetőség áll rendelkezésre.

Feltöltve: 2017-12-04 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A férfiak súlytöbblete befolyásolja a spermiumszámot

Egy indiai kutatás eredménye szerint a derékkörfogat növekedésével csökkenthet a férfiak spermiumszáma, azonban fogyás hatására a spermiumok visszanyerhetik normál állapotukat.

Feltöltve: 2017-12-01 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A spermiumszám környezeti és életmódbeli tényezőkkel áll kapcsolatban

Egy szisztematikus metaanalízis eredménye szerint 1973-2011 között az észak-amerikai, európai, ausztrál és új-zélandi férfiak spermium koncentrációja (SC) több mint a felére csökkent.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Hamarosan jöhet egy gyorsabb teszt az UTI elleni antibiotikumok teszteléséhez

A húgyúti fertőzések (UTI) évente milliónyi ember életét keserítik meg. A Kaliforniai Technológiai Intézet kutatói azt állítják, hogy az általuk kidolgozott új teszt perceken belül képes azonosítani, hogy egy adott antibiotikum hatékonyan szünteti-e meg a problémát vagy sem.

Feltöltve: 2017-10-20 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Inkontinenciára hasznos az akupunktúra, bizonyos meddőségi problémákra viszont nem

Két kínai vizsgálat a 3000 éves gyógyászati technika, az akupunktúra hatékonyságát vizsgálta inkontinencia, illetve a meddőség egyik okának kezelésében. A két vizsgálat vegyes eredményeket hozott.

Feltöltve: 2017-10-19 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Egy új kutatás szerint mégis hasznos a PSA teszt

A prosztatarák szűrés hasznával kapcsolatos folytonos vita ellenére egy új áttekintés szerint a szűrővizsgálat valóban csökkenti a férfiak prosztatarák miatti halálozásának kockázatát.

Feltöltve: 2017-09-29 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Karcinogének az elektromos-cigarettákat használók vizeletében

Egy új pilot tanulmány eredményei szerint minden bizonnyal vágyálom lehet az a széles körben elterjedt nézet, miszerint az elektromos cigaretták nem járnak a daganatos betegségek veszélyével. A tanulmány kutatói elsősorban az elektromos cigaretták hólyagrákra gyakorolt hatását vizsgálták.

Feltöltve: 2017-08-15 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Urotheliális carcinoma kezelésére is engedélyezték a pembrolizumab alkalmazását

Az FDA urotheriális carcinoma kezelésére is jóváhagyta a pembrolizumab alkalmazását, így ez már az ötödik immunterápia, amelyet az ügynökség az elmúlt évben az említett indikációra engedélyezett.

Feltöltve: 2017-07-26 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A fiatalabb férfiaknál is javasolt a prosztatarák aktív felügyelete

Az Amerikai Urológiai Szövetség 2017-es értekezletén ismertetett új kohorsz vizsgálat eredménye alapján a prosztatarák aktív felügyelete a 60 évnél fiatalabb, alacsony kockázatú férfiaknál is biztonságos és hatékony, bár az ülésen tett megjegyzések alapján ezt az üzenetet még az egyetemi kórházak sem hajlandóak meghallani és elfogadni.

Feltöltve: 2017-07-17 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld