Főoldal » Szakterületek » Urológia-andrológia-uroonkológiaKép
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Urológia-andrológia-uroonkológia

A spermiumszám környezeti és életmódbeli tényezőkkel áll kapcsolatban

Egy szisztematikus metaanalízis eredménye szerint 1973-2011 között az észak-amerikai, európai, ausztrál és új-zélandi férfiak spermium koncentrációja (SC) több mint a felére csökkent.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Hamarosan jöhet egy gyorsabb teszt az UTI elleni antibiotikumok teszteléséhez

A húgyúti fertőzések (UTI) évente milliónyi ember életét keserítik meg. A Kaliforniai Technológiai Intézet kutatói azt állítják, hogy az általuk kidolgozott új teszt perceken belül képes azonosítani, hogy egy adott antibiotikum hatékonyan szünteti-e meg a problémát vagy sem.

Feltöltve: 2017-10-20 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Inkontinenciára hasznos az akupunktúra, bizonyos meddőségi problémákra viszont nem

Két kínai vizsgálat a 3000 éves gyógyászati technika, az akupunktúra hatékonyságát vizsgálta inkontinencia, illetve a meddőség egyik okának kezelésében. A két vizsgálat vegyes eredményeket hozott.

Feltöltve: 2017-10-19 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Egy új kutatás szerint mégis hasznos a PSA teszt

A prosztatarák szűrés hasznával kapcsolatos folytonos vita ellenére egy új áttekintés szerint a szűrővizsgálat valóban csökkenti a férfiak prosztatarák miatti halálozásának kockázatát.

Feltöltve: 2017-09-29 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Karcinogének az elektromos-cigarettákat használók vizeletében

Egy új pilot tanulmány eredményei szerint minden bizonnyal vágyálom lehet az a széles körben elterjedt nézet, miszerint az elektromos cigaretták nem járnak a daganatos betegségek veszélyével. A tanulmány kutatói elsősorban az elektromos cigaretták hólyagrákra gyakorolt hatását vizsgálták.

Feltöltve: 2017-08-15 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Urotheliális carcinoma kezelésére is engedélyezték a pembrolizumab alkalmazását

Az FDA urotheriális carcinoma kezelésére is jóváhagyta a pembrolizumab alkalmazását, így ez már az ötödik immunterápia, amelyet az ügynökség az elmúlt évben az említett indikációra engedélyezett.

Feltöltve: 2017-07-26 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A fiatalabb férfiaknál is javasolt a prosztatarák aktív felügyelete

Az Amerikai Urológiai Szövetség 2017-es értekezletén ismertetett új kohorsz vizsgálat eredménye alapján a prosztatarák aktív felügyelete a 60 évnél fiatalabb, alacsony kockázatú férfiaknál is biztonságos és hatékony, bár az ülésen tett megjegyzések alapján ezt az üzenetet még az egyetemi kórházak sem hajlandóak meghallani és elfogadni.

Feltöltve: 2017-07-17 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A 2-es típusú diabetesben szenvedők erektilis diszfunkciója összefügg a lipid szintekkel

Egy elemzés azt igazolta, hogy a derékkörfogat és a trigliceridek szintje közvetlenül összefügg az erektilis diszfunkció (ED) súlyosságával. Az ED súlyossága számos metabolikus és endokrin jellemzővel összefügg, melyeket a megfelelő diagnózis és terápiás terv érdekében figyelembe kell venni.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-06-23 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Mentális egészségügyi problémákat okozhatnak a BHP gyógyszerek

Egy új kanadai vizsgálat eredménye szerint a kopaszodás és a prosztata megnagyobbodás kezelésére használt finasteride és dutasteride kis mértékben növelik a depresszió és önveszélyes magatartás kockázatát, az öngyilkosságét viszont nem.

Feltöltve: 2017-04-28 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Alacsony kockázatú prosztatarák esetén biztonságos a rövidebb RT

Az Amerikai Radiológiai Onkológiai Társaság (American Society for Radiation Oncology, ASTRO) 2016-os ülésén elhangzott új kutatási beszámoló szerint alacsony kockázatú prosztatarákos betegeknél a hipofrakcionált sugárterápia (RT) a hagyományos RT-hez hasonló életminőség (QoL) mutatókat eredményezett, ám harmadannyival rövidebb idő alatt.

Feltöltve: 2017-02-01 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Az FDA figyelmeztetése a tesztoszteron tartalmú készítmények betegtájékoztatóiban

Az amerikai US Food and Drug Administration (FDA) döntése alapján minden tesztoszteron tartalmú készítmény betegtájékoztatóját további figyelmeztetésekkel kell kiegészíteni.

Feltöltve: 2017-01-06 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Magyar Urológus Társaság XXI. Kongresszusa és Továbbképző Tanfolyam

2016-ban új vezetéssel, vezetőséggel, de változatlan célokkal készülnek a szervezők a szokásos éves kongresszusra. Ezúttal Debrecen ad otthont a MUT XXI. Kongresszusának.

Feltöltve: 2016-10-18 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld