Főoldal » EÜ Hírek

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Érdekes adatok a koronavírus-oltás utáni megbetegedésekről és halálesetekről,,Sántit a statisztika!!!''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Az én praxisomban is követjük a 60 év felettiek ellenanyagszint változásást a második Sinopharm olt...''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Merkely Béla hiteltelen! A virológusok szerint szükség lehet a Kínai vakcina 3, oltására és a nemze...''Két 5 éves kisfiú homokozólapátokkal megszökött egy óvodából majd megpróbáltak venni egy Jaguart,,Hm, jó ízlésük van a nebulóknak. Bíztató, hogy nem Teslát vagy egyéb villanyost szemeltek ki''Kommunikációs útmutató a koronavírus-tévhitekről és cáfolatukról,,Háát.... a helyesírás hagy némi kívánni valót maga után....''

EÜ Hírek

Betöltés...

Új főigazgató és orvosigazgató a mosonmagyaróvári kórházban

Hétfő óta új főigazgató és orvosigazgató irányítja a mosonmagyaróvári kórházat. Dr. Takler Ágnes és dr. Rumi Márk váltja dr. Bertalan Istvánt és dr. Pécsi Gyulát.

Feltöltve: 2021-04-23 | Kategória: EÜ Hírek

Megfejtették a jóllakottságért felelős agyi „főkapcsoló” működését

Arra is magyarázatot találtak a kutatók, mi okozza a soha el nem múló éhséget.

Feltöltve: 2021-04-23 | Kategória: EÜ Hírek

Változik az egyes egészségügyi ellátások menete

A beutaló már csak elektronikus formátumban érvényes. Bővült a háziorvosok beutalási jogköre. Habilitációs kezelésre a háziorvos, házi gyermekorvos is beutalhatja a 3 év alatti gyermeket. Videóhívással történő orvosi kezelés során kérhetik a személyi igazolvány bemutatását is. Az alábbiakban néhány, a közelmúltban hatályba lépett, egészségügyet érintő változásra hívjuk fel a figyelmet.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-04-21 | Kategória: EÜ Hírek

Az MRI vizsgálatok mágneses térereje biztonságos, nem terheli a szervezetet!

Bár sokan tartanak az MRI vizsgálatoktól, a szűk csőalagút és az erős zaj miatt, jó tudni, hogy a mágneses erőtér nincs negatív hatással a szervezetre és ma már számos kényelmi funkció segít a páciensek komfortérzetének növelésében.

Feltöltve: 2021-04-19 | Kategória: EÜ Hírek

Állami támogatással is elérhető lesz az SMA-s gyerekek terápiája

Idén áprilistól ugyanis egyedi méltányosság alapján elérhetővé válik hazánkban a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer.

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: EÜ Hírek

Rendkívül alacsony a gyógyszerszennyezettség koncentrációja a Budapest környéki csapvízben

Az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) vezette azt a kutatócsoportot, amely az ELKH Ökológiai Kutatóközpont és az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet részvételével vizsgálta a parti szűrésű kutakból származó csapvizek összetételét Budapesten és környékén. Tanulmányuk szerint a csapvizekben kimutatható rendkívül alacsony gyógyszer-koncentrációnak nincs humánegészségügyi kockázata, a vegyületek jelenléte a közép- és hosszú távú vízbázisvédelem szempontjából ugyanakkor figyelmeztető jel a szakemberek számára.

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: EÜ Hírek

Nagy a gond az egészségügyi dolgozóknál: 10 ezrekkel csökkenhetett a fizetés

Március 1-vel megszűnt az egészségügyi szakdolgozók közalkalmazotti jogviszonya és hatályon kívül helyezték a kollektív szerződésüket. Azok, akik aláírták az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést április elején kapták meg ennek hatálya alatt az első fizetésüket. Nagyon sokan most szembesülnek azzal, hogy a korábbi bérük 20-30 ezer forinttal, vagy akár ennél is nagyobb mértékben csökkent. A szakszervezet szerint nem egységes a kép: bizonyos kórházakban elkezdték megvágni az ügyeleti díjak, pótlékok mértékét, másutt viszont megtartják a korábbi juttatásokat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-04-08 | Kategória: EÜ Hírek

Illegális gyógyszergyárat számolt fel a rendőrség Zsámbékon

Illegális gyógyszergyárat számolt fel a rendőrség; a zsámbéki családi házban kialakított laborban hamis, vényköteles és orvosi ellenőrzés mellett adható altató-nyugtató készítményeket készítettek, amelyeket elsősorban skandináv országokba vittek - számoltak be rendőri vezetők hétfői online sajtótájékoztatójukon.

Feltöltve: 2021-03-30 | Kategória: EÜ Hírek

Több kórházban kaphat irodát a hálapénz-kommandó

Mostantól a hálapénz-kommandóként emlegetett akciócsoport tagjainak, vagyis a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak is lesz irodájuk egyes kórházakban, valahol már el is kezdték kialakítani azokat.

Feltöltve: 2021-03-29 | Kategória: EÜ Hírek

A veszélyhelyzet idejére a kórházak irányítása alá kerülnek az önkormányzati szakrendelők

A hatékonyabb egészségügyi védekezés, a betegellátás és az egészségügyi dolgozók kiegyensúlyozottabb terhelése, és a védőoltási program végrehajtásának biztosítása érdekében a területileg illetékes kórházak szakmai irányítása alá kerülnek az önkormányzati szakrendelők a veszélyhelyzet idejére - tájékoztatott a Koronavírus Sajtóközpont.

Feltöltve: 2021-03-24 | Kategória: EÜ Hírek

Háromlépcsős béremelésben gondolkodnak az egészségügyi szakdolgozók

Olyan kritikus a szakdolgozói létszámhelyzet az egészségügyben, hogy bérügyi okok miatt már egy kollégát sem veszíthet el az ágazat.

Feltöltve: 2021-03-23 | Kategória: EÜ Hírek

Orvosszakszervezet: előrelépés van az önként vállalt túlmunkát illetően

A fizetési besorolások egységesítése, az ügyeleti díjazás és az önként vállalt túlmunka részletszabályozása is szóba került az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) és a Magyar Orvosok Szakszervezetének (MOSZ) találkozóján. A tárgyalás résztvevői az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény utóhatásait is érintették.

Feltöltve: 2021-03-19 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld