Főoldal » EÜ Hírek

Mire használtak először etanolt?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

A szexhiány 7 káros egészségügyi és lélektani hatása,,🤗''Alzheimer prevenció: mit tudunk ma?,,Ennél azért többet is tehetünk , napi 400mg szervesMg+1000mg Lecitin +100mg Q10 +1000mgvit C. Német...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A hálapénz kérdése sokkal bonyolultabb.Gyakorlatilag meg kell szüntetni a szabad orvosválasztást. I...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,Remek dolog , hogy a kamara ismét a hálapénzzel foglalkozik , talán azzal is kellene , hogy a magya...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A képlet egyszerű: EU-s fizetés és munkakörülmények. Ekkor a hálapénz megszűnik.''

EÜ Hírek

Betöltés...

Rövidebb lesz a várólista Miskolcon

2020. január 13-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház gasztroenterológiai szakrendelései 21. századi technológiával felszerelt épületbe költözhetnek - írta a drinfo.hu.

Feltöltve: 2020-01-13 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen. Újabb okostankönyv segíti az orvostanhallgatók tanulását. Életbe lépett az 1-es típusú diabétesszel élők támogatása. Megkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása. Közleményben reagált az Emmi a szakápolóhiányra. Mesterséges intelligenciával javítják a stroke betegek ellátását. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2020-01-11 | Kategória: EÜ Hírek

Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás

Nemzetközi lapszemle-összeállításunkat a vezető orvosi portálok anyagaiból válogattuk. A cikkeket teljes terjedelmükben angolul olvashatják.

Feltöltve: 2020-01-10 | Kategória: EÜ Hírek

Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen

Az Orvosi Kamara új vezetői azonnal változtatnának a hálapénzzel kapcsolatos etikai normákon, amennyiben az egészségügyi kormányzat megemelné a béreket, és véghezvinné a szerkezeti változtatásokat is - ezt a Kamara alelnöke közölte az ATV Hiradóval.

3 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-01-09 | Kategória: EÜ Hírek

Újabb okostankönyv segíti az orvostanhallgatók tanulását

A második olyan tankönyvet jelentette meg a Debreceni Egyetem, amely az innovatív librAR technológia alkalmazásával multimédiás eszközzé alakítható. Az orvostanhallgatók a legújabb kiadványból mindent megtudhatnak a szív és a verőerek betegségeinek korszerű ellátásáról.

Feltöltve: 2020-01-09 | Kategória: EÜ Hírek

Életbe lépett az 1-es típusú diabétesszel élők támogatása

Az év elején életbe lépett az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket nevelő családoknak és a felnőtteknek nyújtott támogatás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szombaton.

Feltöltve: 2020-01-08 | Kategória: EÜ Hírek

Megkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása

Az ellátórendszer korszerűsítésével, a hozzáférhetőség javításával és az ezeket lekövető finanszírozás bevezetésével elkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Feltöltve: 2020-01-08 | Kategória: EÜ Hírek

Közleményben reagált az Emmi a szakápolóhiányra

A kormány béremeléssel, ösztöndíjakkal segíti az ápolói létszám növekedését - reagált a sajtóhírekre közleményben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Feltöltve: 2020-01-07 | Kategória: EÜ Hírek

Mesterséges intelligenciával javítják a stroke betegek ellátását

Mérhetően gyorsult az agyi érkatasztrófán átesett betegek ellátásának folyamata, és a betegek nagyobb hányada részesült kezelésben annak a mesterséges intelligenciára épülő szoftvernek köszönhetően, amit bő fél évig használtak ingyenesen a Neurológiai Klinikán.

Feltöltve: 2020-01-07 | Kategória: EÜ Hírek

A mesterséges intelligencia jobban felismeri a mellrákot

Az algoritmus a mammográfiai felvételek olvasásában hat orvost múlt felül, és olyan jó, mint két orvos együttvéve, ráadásul fáradhatatlan.

Feltöltve: 2020-01-06 | Kategória: EÜ Hírek

Kirúgták a bukaresti kórház főorvosát

A műtőasztalon lángra lobbant, majd elhunyt 66 éves nő ügyében menesztették tisztségéből Mircea Beurant, a bukaresti Floreasca kórház sebészeti részlegének osztályvezető főorvosát. Emellett az orvosokat, ápolókat, valamint a kórházat összesen 30 ezer lejre bírságolták - számolt be az ügy fejleményeiről a Maszol.ro hírportál.

Feltöltve: 2020-01-06 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Megkapták a plusz forrást a fogorvosok, traumatológiák. Meghirdették a letelepedési, praxisvásárlási pályázatokat. Új laboratórium hálózat Szegeden és Debrecenben. Vénnyel és felírási igazolással kapcsolatos változások 2020. január 1-től. Hat ápoló jut ezer lakosra. Senki nem szorul ki az egészségügyi ellátásból a tb-törvény miatt. Nő az állami fenntartású meddőségkezelési centrumok száma. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2020-01-04 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld