Főoldal » EÜ Hírek

Ki használt először sztetoszkópot?

Kép
 

EÜ Hírek

Betöltés...

Kiképezik az angol és walesi tanárokat a mentális betegségek felismerésére

Theresa May miniszterelnöksége utolsó heteiben igyekszik a Brexiten kívül más témákhoz is hozzányúlni: Angliában és Walesben kötelezővé teszik a tanárok felkészítését a mentális betegségek felismerésére.

Feltöltve: 2019-06-17 | Kategória: EÜ Hírek

Az öregedés talán egy betegség, és megvan a kórokozója is

Maus Máté genetikusként doktorált az ELTE-n, később a gyógyszeriparban is kipróbálta magát, de a szíve visszahúzta a tudományhoz. New Yorkban, most pedig Barcelonában kutat, az öregedés alapvető mechanizmusait vizsgálja. Sorsában számtalan fiatal magyar tudós a saját dilemmáira ismerhet.

Feltöltve: 2019-06-17 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést. Bővítik a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát. Hamisítás Elleni Nemzeti Testület: továbbra is a patikákban bízik a gyógyszervásárlók többsége. Tiltakozik a gyerekorvos szakma. Kollektíven robogunk a kiégés felé? Ismét szervezett lesz a védőnői méhnyakszűrés. Nőtt idén a szexuális fertőzések száma. Új egészségkultúra a jövő kórházaiban. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-06-15 | Kategória: EÜ Hírek

Nőtt idén a szexuális fertőzések száma

A főváros mellett Hevesben regisztráltak kiugróan sok kankós és klamídiás esetet. Úgy tűnik Magyarország sem kivétel: ahogy a világon a legtöbb országban, úgy nálunk is egyre több a nemi beteg.

Feltöltve: 2019-06-14 | Kategória: EÜ Hírek

Ismét szervezett lesz a védőnői méhnyakszűrés

Júliusban ismét kézhez kapják a védőnők azokat a listákat, amelyeken azoknak az ellátási területükön élő nőknek a neve szerepel, akik a megelőző három évben nem vettek részt méhnyakszűrésen közfinanszírozott ellátónál.

Feltöltve: 2019-06-14 | Kategória: EÜ Hírek

Új egészségkultúra a jövő kórházaiban

Az Egészséges Budapest Program most ért el abba a fázisba, amely gyakorlatiasabb, gyorsabb, hatékonyabb megvalósítást, menedzserszemléletet kíván - mondta Tóvízi Attila, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese.

Feltöltve: 2019-06-14 | Kategória: EÜ Hírek

Emberi szervet a nyomtatóból!

Már nem kérdés, hogy a háromdimenziós nyomtatás forradalmasíthatja az orvostudományt, hiszen élő szöveteket, szerveket is létre lehet vele hozni. Bár csak kis méretben, de idén már szívet is elő tudtak állítani ezzel a megoldással.

Feltöltve: 2019-06-13 | Kategória: EÜ Hírek

Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést

Az amputációk megelőzése érdekében jelent meg ingyenes telefonos alkalmazás egy magyar fejlesztés révén. Az új applikáció célja, hogy a veszélyeztetett embereknek segítsen elkerülni a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek okozta szövődmények miatti esetleges végtag-amputációt.

Feltöltve: 2019-06-13 | Kategória: EÜ Hírek

Véletlenül derült ki: a kávé jó egy gyógyíthatatlannak hitt betegség ellen

Napi két eszpresszó hatásosságát sikerült egy véletlen teszttel alátámasztani: egy 11 éves francia kisfiú ritka, örökletes, gyógyíthatatlan betegségének, a diszkinéziának a tüneteit szüntette meg a kávé.

Feltöltve: 2019-06-13 | Kategória: EÜ Hírek

Bővítik a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát

Több mint egymilliárd forintos kormányzati támogatással kétszeresére bővítik a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát, az új épületszárny alapkövét kedden tették le a Tisza-parti városban.

Feltöltve: 2019-06-12 | Kategória: EÜ Hírek

Szív- és érrendszeri halálozások millióit okozhatja az alacsony gyümölcs- és zöldségbevitel

Évente milliók halálát okozhatják a világon olyan szív- és érrendszeri betegségek, amelyek hátterében a zöldségek és gyümölcsök nem elengedő bevitele állhat.

Feltöltve: 2019-06-12 | Kategória: EÜ Hírek

Hamisítás Elleni Nemzeti Testület: továbbra is a patikákban bízik a gyógyszervásárlók többsége

Továbbra is a patikákban bízik a vásárlók túlnyomó többsége, az internetes rendeléssel szemben a gyógyszerhamisítás veszélye a leggyakoribb kifogás - derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) csütörtöki közleményből.

Feltöltve: 2019-06-12 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld