Főoldal » EÜ Hírek

Hány százalékos mortalitású volt a régmúltban a császármetszés?

Kép
 
Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,A jelenség ettől még igaz. Nekem is van diplomám, 2 szakvizsgám, egy licence-vizsgám, de magamon is...''Mi van, ha elfogy a létfontosságú szívgyógyszer Magyarországon?,,az ami hánycikk, az ami odaron...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Németországban minden rendelöintézeti szakorvosnak,függetlenül attól milyen szakorvos kötelező a há...''

EÜ Hírek

Betöltés...

A macskák idegrendszere képes helyreállítani saját magát

A macskák titokzatos idegrendszerét tanulmányozó tudósok felfedezték azt a meglepő képességüket, hogy a központi idegrendszer képes helyreállítani saját magát és a működését.

Feltöltve: 2009-04-03 | Kategória: EÜ Hírek

Afrikába mennek a magyar orvosok

Ismét magyar orvosok fognak segíteni 1 hónapon keresztül a polgárháború áldozatainak ellátásában. Dr. Pezderka Gyöngyvér és Dr. Csák Enikő fogják folytatni kollégáik februárban megkezdett gyógyító munkáját, együttműködésben az ENSZ helyi katonai parancsnokságával.

Feltöltve: 2009-04-02 | Kategória: EÜ Hírek

Betegjogok: a dán páciensek jogosítványai a legerősebbek Európában

A dán páciensek állnak a betegjogosítványi lista élén, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra Brüsszelben.

Feltöltve: 2009-04-02 | Kategória: EÜ Hírek

Folytatódik a Szent Imre kórház korszerűsítése

Aláírták a Szent Imre Kórház és Rendelőintézet rekonstrukciójának második üteméről szóló uniós támogatási szerződést szerdán Budapesten - tájékoztatta Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes az MTI-t.

Feltöltve: 2009-04-01 | Kategória: EÜ Hírek

Félmilliárdos fejlesztés a Nógrád megyei kórházban

Jövőre már korszerűsített sürgősségi osztály működhet a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház kórházban, az intézmény a fejlesztésre közel félmilliárd forintot nyert - mondta a Nógrád megyei intézmény főigazgatója sajtótájékoztatón szerdán.

Feltöltve: 2009-04-01 | Kategória: EÜ Hírek

Fejlesztheti sürgősségi ellátását két Veszprém megyei kórház

Az ajkai Magyar Imre Kórház több mint 424 millió, a veszprémi Csolnoky Ferenc Megyei Kórház pedig 441,7 millió forintos támogatással fejlesztheti a sürgősségi betegellátást - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI-vel.

Feltöltve: 2009-04-01 | Kategória: EÜ Hírek

Újabb rákgéneket azonosítottak

A számítógépek egyre nagyobb kapacitását a genetikai kód elemzésével kombinálva újabb rákgénről, valamint a mell és a bőr tumorjában szerepet játszó hibás génváltozatokról születtek tanulmányok, melyeket a Nature Genetics című szaklap vasárnapi számában tettek közzé a kutatók.

Feltöltve: 2009-03-30 | Kategória: EÜ Hírek

Terhességi hormon segíthet a szívelégtelenségen

Az érfalakat ellazító hatású, terhességnél alkalmazott hormon csökkentheti az akut szívelégtelenség tüneteit és javíthatja a túlélést - állítják amerikai kutatók a Lancet című orvosi folyóirat vasárnapi számában megjelent tanulmányukban.

Feltöltve: 2009-03-30 | Kategória: EÜ Hírek

Sólyom László Bakonyszücsön

Sólyom László, köztársasági elnök a daganatos gyermekek bakonyszücsi rehabilitációs intézetébe látogatott vasárnap; az intézményben évente mintegy 800 gyermekkel foglalkoznak.

Feltöltve: 2009-03-30 | Kategória: EÜ Hírek

Sikeres volt a SZÉP-program Borsodban és Szabolcsban

Kétezernél is többen vettek részt a Szűréssel az Életért Program (SZÉP) ingyenes szűrővizsgálatain Ibrányban, Demecseren, Cigándon és Záhonyban, a szabolcsi és borsodi településeken csaknem 7500 vizsgálatot végeztek el a szakorvosok és a szakdolgozók a hétvégén - tájékoztatta az egészségügyi tárca vasárnap az MTI-t.

Feltöltve: 2009-03-29 | Kategória: EÜ Hírek

Még fiatalabbaknak is javasolják az aszpirint

Infarktust követően, vagy a koszorúérbetegség szempontjából fokozott kockázatú embereknek bizonyos életkor után már eddig is javasolták kis adagban aszpirin szedését. A szívbetegségek megelőzésének amerikai szakbizottsága új vizsgálati eredmények alapján még fiatalabb korban ajánlja a folyamatos aszpirinkezelést mind a nőknek, mind a férfiaknak.

Feltöltve: 2009-03-29 | Kategória: EÜ Hírek

Nyelőcsőrákot okozhat a tűzforró tea

Ha legközelebb forró teával kínálják, várjon néhány percet, mielőtt meginná, mert a forró italok fogyasztása nagy mértékben növeli a nyelőcsőrák kockázatát - javasolják a Teheráni Orvostudomnyi Egyetem kutatói a British Medical Journalban megjelent tanulmányukban.

Feltöltve: 2009-03-28 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld