Főoldal » EÜ Hírek

Mi a PEHO syndroma?

Kép
 
Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Az eredeti cikk végén azt is feltüntetik, hogy a két gyógyszercég, amik a HPV vaccinát gyártja, a s...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Ha 10 éve oltanak, akkor a legidősebb oltott 23 éves, a legfiatalabb 14 éves. Ezt a korosztály nézt...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Csatlakozva dr.Sebő Zsuzsannához, ez több, mint sánta, ez félrevezetés, szándékos torzítás, a legke...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,mai napig is mély döbbenettel tapasztalom,hallom és látom ,hogy egyes anyukák ők a nagy okosak most...''Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után,,Mindenki figyelmébe ajánlom ezt a magyarra fordított cikket, ami pont az ellenkezőjét bizonyítja an...''

EÜ Hírek

Betöltés...

Terjedőben a gyógyszerrezisztens tuberkulózis

Egy csütörtökön közétett nemzetközi helyzetértékelés szerint a multirezisztens tuberkulózis (MDR-TB) járványos méreteket öltött számos volt szovjet tagállamban, és Kína több tartományában is széles körben elterjedt.

Feltöltve: 2009-04-17 | Kategória: EÜ Hírek

A melatonin hatásos az autista gyermekek alvászavaraira

Egy új tanulmány megállapította, hogy a vény nélkül kapható melatoninos gyógyszer megrövidítheti az autisztikus viselkedészavarban, a fragilis X-szindrómában ill. mindkét betegségben szenvedő gyermekek elalvási idejét.

Feltöltve: 2009-04-17 | Kategória: EÜ Hírek

Nyugtalan láb szindrómát okozhat az elhízás?

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint, mind a nagy has, mind az elhízottság növeli annak esélyét, hogy az adott egyén esetében kialakul a nyugtalan láb szindróma (RLS), ami egy közismert alvászavar, melyet a láb mozgatásának leküzdhetetlen kényszere jellemez.

Feltöltve: 2009-04-15 | Kategória: EÜ Hírek

Tudósok bemutatják, miként nyeri el alakját egy idegsejt

Tegyen fel egy egyszerű kérdést, és egyszerű választ fog kapni: amikor Abraham Lincolntól megkérdezték, milyen hosszúnak kell lennie egy ember lábának, a következő abszurd választ adta, "Elég hosszúnak, hogy leérjen a földre." Most egy új mikroszkópos technika lehetővé tette, egy fonalféreg a Caenorhabditis elegans egyes idegsejtjeinek növekedésének nyomon követését.

Feltöltve: 2009-04-15 | Kategória: EÜ Hírek

A kórbonctantól a patológiáig

Időszaki kiállítást rendeznek a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumában, amelyet minden érdeklődő megtekinthet egészen május 31-ig.

Feltöltve: 2009-04-15 | Kategória: EÜ Hírek

Magyar kutatók felfedezése áttörést hozhat a reuma gyógyításában

Azonosították a reuma kialakulásában kulcsszerepet játszó fehérjét a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetének kutatói. Az új felfedezés segítségével a későbbiekben új gyulladásgátló szerek kifejlesztésére nyílik lehetőség. A kutatócsoport nagy jelentőségű eredményeiről az immunológiai kutatás egyik legrangosabb nemzetközi folyóirata, a Journal of Experimental Medicine is beszámolt.

Feltöltve: 2009-04-08 | Kategória: EÜ Hírek

Felszámolási eljárás a HospInvest három cége ellen

Több beszállító cég felszámolási eljárást kezdeményezett a HospInvest Zrt. és két leányvállalata ellen, még mielőtt az egészségügyi társaságok csődvédelemért fordultak volna a bírósághoz - írja a Magyar Nemzet szerdán.

Feltöltve: 2009-04-08 | Kategória: EÜ Hírek

A visszatérő mellrákból vett biopszia megváltoztathatja a kezelési tervet

A visszatérő mellrákban szenvedő nők esetében az orvos által választott terápia általában az eredeti betegség jellemzőin alapul.

Feltöltve: 2009-04-08 | Kategória: EÜ Hírek

Május 1-től változik a vényellátás

Az orvosi vények beszerzési periódusa 2009. első negyedévének végén lejár, ami új beszerzés szükségszerűségét hozza magával. Az új beszerzés lehetőséget ad több olyan vénnyel kapcsolatos probléma kezelésére, amire az elmúlt időszakban derült fény.

Feltöltve: 2009-04-07 | Kategória: EÜ Hírek

Spray a korai magömlés ellen

Nemzetközi urológuscsoport olyan sprayt fejlesztett ki korai magömléssel küszködő férfiak számára, amely öt perccel az aktus előtt alkalmazva hatszorosára nyújtja az orgazmus bekövetkeztének idejét; a szer klinikai próbája egyebek közt Magyarországon folyt - írja a British Journal of Urology orvosi szaklap.

Feltöltve: 2009-04-07 | Kategória: EÜ Hírek

NET: át kell gondolni a rehabilitációs rendszert

A Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) egy olyan kerettörvény megalkotására tesz javaslatot, amelyben a rehabilitáció rendszerével kapcsolatban "kikényszeríti" a különböző minisztériumok együttműködését - mondta a tanács keddi ülése után sajtótájékoztatón Gara Imre, a NET alelnöke.

Feltöltve: 2009-04-07 | Kategória: EÜ Hírek

Trombózissal végződő diéta

A Lancet c. neves orvosi szaklap egy olyan hölgy esetét ismerteti, aki kis híján elvesztette a lábát - pedig csupán annyi rossz szokása volt, hogy mindennap megevett egy grépfrútot.

Feltöltve: 2009-04-03 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld