Főoldal » EÜ Hírek

Ki fedezete fel a penicillint?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Semmi baj nincs a tervezettel, a kuruzslókat el kell végre zavarni. A PDSz meg tanuljon meg jogszab...''Egymillióan látták már A padlást,,Kedvenc musicalem,de zenéjét nem Tolcsvay Bródy írta??? Nekem a Katona József színház Kecskeméti el...''Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Már megi t valami esztelenséget talált ki a kormány,mikor lesz már ennek vége és béke a szívekben ,...''Csaknem 700 ezer ember ellátása kerülhet veszélybe,,Mi ezzel a probléma? A boltban sem kell fizetni?''Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat,,Semmi baj nincs a tervezettel, a kuruzslókat el kell végre zavarni. A PDSz meg tanuljon meg jogszab...''

EÜ Hírek

Betöltés...

A mumbai orvosokat aggasztja a leprás esetek szaporodása

Smita összeroskadva emlékszik vissza arra a napra, amikor megtudta, hogy leprás. „Szörnyen éreztem magam” – mondja a könnyeivel küszködve. „Azt sem tudtam, mi az.”

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: EÜ Hírek

Egyes koleszterinszint-csökkentők ronthatják a sclerosis multiplexben szenvedő betegek állapotát

A sztatinok gyakran felírt, világszerte milliók által szedett hatékony koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek, amelyek rossz hatással lehetnek a sclerosis multiplexben (SM) szenvedő páciensek állapotára.

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: EÜ Hírek

Együttes klinikai vizsgálatot indít a Bayer és a Roche

Közös klinikai vizsgálatba kezd a Bayer és a Roche. A két európai gyógyszeripari óriás egy-egy terméke kombinációjának hatékonyságát egy fázis-III vizsgálat keretében tanulmányozzák a közeljövőben.

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: EÜ Hírek

A Hospinvest tudomásul vette a szerződésbontást

Hatvan önkormányzata felbontotta a HospInvesttel kötött szerződését, miután a cég nem tudta megvalósítani a vállalt fejlesztéseket a kórházban. A cég „kényszerűen bár, de tudomásul vette a kialakult helyzetet.”

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: EÜ Hírek

Egy gyógyszer meghosszabíthatja az áttétes mellrákban szenvedők életét

Egy új tanulmány igazolta, hogy a taxánok csoportjába tartozó nab-paclitaxel nevű kemoterápiás szer hatékonyabb és kevesebb mellékhatással rendelkezik, mint az áttétes mellrák kezelésében jelenleg legtöbbet használt gyógyszer. Ezzel összehasonlítva a kiújulásig eltelt idő csaknem hét hónappal hosszabbodott meg, a túlélés gyakorlatilag duplájára emelkedett.

Feltöltve: 2009-06-02 | Kategória: EÜ Hírek

Bezártak egy iskolát Belgiumban az új influenzavírus miatt

Bezártak egy iskolát a belga hatóságok pénteken, mert az egyik diáknál a H1N1 influenzavírus jelenlétét azonosították.

Feltöltve: 2009-06-01 | Kategória: EÜ Hírek

Baktériumok garmadáját találták az emberi bőrön

Az egészséges emberi bőr sokkal változatosabb baktériumélet színtere, mint azt eddig gondolták - állapították meg amerikai kutatók a baktériumállomány eddigi legnagyobb számbavétele során.

Feltöltve: 2009-06-01 | Kategória: EÜ Hírek

Okostelefon nélkül már nehéz elképzelni az (amerikai) orvost

Steven Schwartz doktornak gyakran van dolga olyan beteggel, akinek fogalma sincs arról, hogy hívják az orvosságot, amelyet szed. Szerencsére, jegyzi meg a georgetowni egyetemi rendelőintézet családorvosa, általában el tudják mesélni, hogyan néz ki a szer: például hogy egy háromszögletű kék pirula, magas vérnyomás ellen. Ilyenkor iPhone-jával felfegyverkezve Schwartz doktor nyomozni kezd.

Feltöltve: 2009-05-29 | Kategória: EÜ Hírek

Az első hazai fertőzésgyanú Kínában

Első ízben észlelték Kínában az új influenza-fertőzés gyanúját olyan betegnél, aki nem külföldről tért haza, hanem a jelek szerint otthon kapta meg a kórt.

Feltöltve: 2009-05-29 | Kategória: EÜ Hírek

A betegek szeretik megszegni az orvos utasításait

A magyar felnőtt lakosság közel harminc százaléka szegi meg akut betegség során az orvosa utasításait, és a betegek kevesebb, mint fele megy vissza kontrollvizsgálatra orvosához - derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

Feltöltve: 2009-05-29 | Kategória: EÜ Hírek

Védőoltás nélkül újra terjed a szamárköhögés

Minden huszadik gyerek, akit szülei nem oltatnak be szamárköhögés ellen, megfertőződik az erősen ragályos vírussal - közölték amerikai kutatók egészségügyi adatok alapján készült felmérésük eredményét hétfőn.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: EÜ Hírek

Hajhullással kapcsolatba hozható gént azonosítottak

Japán kutatók azonosítottak egy gént, amely úgy tűnik, meghatározza az egerek periodikus szőrhullását, és úgy vélik, az embereknél tapasztalt foltos hajhullásért is felelős.

Feltöltve: 2009-05-28 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld