Főoldal » EÜ Hírek

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Érdekes adatok a koronavírus-oltás utáni megbetegedésekről és halálesetekről,,Sántit a statisztika!!!''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Az én praxisomban is követjük a 60 év felettiek ellenanyagszint változásást a második Sinopharm olt...''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Merkely Béla hiteltelen! A virológusok szerint szükség lehet a Kínai vakcina 3, oltására és a nemze...''Két 5 éves kisfiú homokozólapátokkal megszökött egy óvodából majd megpróbáltak venni egy Jaguart,,Hm, jó ízlésük van a nebulóknak. Bíztató, hogy nem Teslát vagy egyéb villanyost szemeltek ki''Kommunikációs útmutató a koronavírus-tévhitekről és cáfolatukról,,Háát.... a helyesírás hagy némi kívánni valót maga után....''

EÜ Hírek

Betöltés...

SMS-ben kapott utasítások alapján amputált a brit orvos

Egy önkéntesként a Kongói Demokratikus Köztársaságban dolgozó brit sebész SMS-ben kapott utasítások alapján hajtott végre egy életmentő karamputációt.

Feltöltve: 2009-01-13 | Kategória: EÜ Hírek

Hordozható CT: a túlélés kulcsa?

A legújabb kutatások szerint a sürgősségi osztályokon található hordozható CT (komputer tomográf) berendezések jelentősen növelhetik az agyvérzésen átesett betegek túlélési esélyeit.

Feltöltve: 2009-01-08 | Kategória: EÜ Hírek

Az egészségügy következő lépése: telegyógyászat

Képzeljünk el egy olyan jelenetet, ahol különböző kórházak orvosai együtt dolgoznak egy műtéten anélkül, hogy valójában jelen lennének a műtőben. Mi lenne, ha az egymástól távol levő orvosok a legjobb specialistáktól kaphatnának azonnali támogatást a világ bármely tájáról?

Feltöltve: 2009-01-08 | Kategória: EÜ Hírek

A boldogság ragályos lehet

A San Diegói Harvard Egyetem kutatói bizonyították, hogy a boldogság könnyedén terjed a családtagok, barátok és szomszédok között. Egy ismerősünk boldogságérzete, 15,3 százalékkal növeli annak esélyét, hogy mi is boldognak érezzük magunkat.

Feltöltve: 2008-12-11 | Kategória: EÜ Hírek

Gyakori a depresszió az egészségügyi hallgatók körében

Az egészségügyi hallgatók gyakran szenvednek depressziós tünetektől, különösen a szakmai gyakorlatuk alatt. Egy most elkészült kutatási anyag segít feltárni a probléma gyökerét és komplex analízist ad a tünetekről, valamint a betegségről magáról.

Feltöltve: 2008-12-11 | Kategória: EÜ Hírek

Elhunyt a brit sziámi ikerpár egyik tagja

Elhunyt egy egyhetes sziámi iker, miután egy kockázatos műtéttel elválasztották lánytestvérétől, jelentette be szerdán egy londoni kórház.

Feltöltve: 2008-12-05 | Kategória: EÜ Hírek

Mozgással a metabolikus szindróma ellen

A rendszeres testmozgás és a kalciumban gazdag étrend több szempontból is rendkívül egészséges, például csökkenti az esélyét a metabolikus szindróma kialakulásának.

Feltöltve: 2008-12-03 | Kategória: EÜ Hírek

Az AIDS világnapja: vissza az alapokhoz

Az ENSZ arra szólította fel tagországait, hogy koncentráljanak az AIDS-járvány eredetére és vessenek be minden kipróbált és jól bevált eszközt annak érdekében, hogy megelőzzék az AIDS terjedését a leginkább veszélyeztetett csoportokban.

Feltöltve: 2008-12-03 | Kategória: EÜ Hírek

A kezelés sikere függ a beteg vallási nézeteitől

A vallásos szemlélet, és a hittel kapcsolatos kulturális tabuk befolyásolhatják az emberek egészségükhöz való hozzáállását, például azt, hogy milyen kezelési formát választanak, és mennyire működnek együtt az alkalmazott kezelések során az orvosokkal.

Feltöltve: 2008-12-02 | Kategória: EÜ Hírek

A betegeknek csak fele reagál az interferon terápiára

A legújabb kutatási eredmények szerint a sclerosis multiplexes (SM) betegeknek csupán fele reagál az interferon kezelésre.

Feltöltve: 2008-11-30 | Kategória: EÜ Hírek

Pontosabb a 24 órás vérnyomásmérés

Jobban előrejelzi a szív és keringési rendszer megbetegedéseinek bekövetkeztét a 24 órás vérnyomásmérés, mint az alkalmankénti mérések a rendelőben, különösen a nehezen kezelhető magas vérnyomásos betegek esetében, állítják brazil kutatók.

Feltöltve: 2008-11-28 | Kategória: EÜ Hírek

A vörösbor véd az Alzheimer-kór ellen

Francia paradoxonnak hívják azt a jelenséget, amikor egy társadalomban a magas koleszerin- és telített zsírsav tartalmú ételek gyakori fogyasztása ellenére alacsony a szív- és érrendszeri betegségek halálozási aránya.

Feltöltve: 2008-11-28 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1100 1101 1102 1103 1104 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld