Főoldal » EÜ Hírek

Mi az Usher szindróma?

Kép
 

EÜ Hírek

Betöltés...

Bárányhimlő oltás - Tiltakozik a gyerekorvos szakma

A bárányhimlőoltás kötelezővé tételét minden orvos üdvözölte, az oltási időpontok megválasztását kevésbé. Miért bolydult föl a szakma, és létezhet-e közös nevező? - erre keresi a választ a medicaloonline.hu cikke.

Feltöltve: 2019-06-11 | Kategória: EÜ Hírek

Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás

Nemzetközi lapszemle-összeállításunkat a vezető orvosi portálok anyagaiból válogattuk. A cikkeket teljes terjedelmükben angolul olvashatják.

Feltöltve: 2019-06-11 | Kategória: EÜ Hírek

Kollektíven robogunk a kiégés felé?

Frusztráltak, elégedetlenek, túlterheltek, de a stresszkezelésben nem jeleskednek a hazai munkavállalók, ami egyenes út lehet az úgynevezett munkahelyi kiégés felé – derül ki a Workania online kutatásából.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-06-10 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Segítsük betegeinket az onkológia útvesztőjében. Stratégiai megállapodást kötött a Richter és a Semmelweis. Sikerült az első hibrid műbillentyű beültetés Szegeden. Átszervezik a sürgősségi gyermekellátást. Kutatás a hiányszakmák területén - ott van az egészségügy is. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben

Feltöltve: 2019-06-08 | Kategória: EÜ Hírek

Stratégiai megállapodást kötött a Richter és a Semmelweis

A magas szintű kutatás-fejlesztési, innovációs és képzési együttműködés biztosítása érdekében stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Richter Gedeon Nyrt.-vel a Semmelweis Egyetem.

Feltöltve: 2019-06-07 | Kategória: EÜ Hírek

Segítsük betegeinket az onkológia útvesztőjében

A magyar betegek a fő problémát nem a kezelések minőségében látják, hanem abban, hogy elvesznek a kezelések útvesztőjében, és nem tudják pontosan értelmezni a szóban, stresszhelyzetben kapott információkat – derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) megbízásából készített, betegoldali tapasztalatokra épülő tanulmányból*. (X)

Feltöltve: 2019-06-07 | Kategória: EÜ Hírek

Egy kutató szerint a vérből is kimutatható a rák

A rák korai felismerésére alkalmas olcsó módszert fejlesztene ki és terjesztene el egy befektetői csoport. A módszer a lehető legkevésbé invazív, és lehetővé teszi, hogy a rákot már azelőtt kimutassák a vérből, hogy tüneteket okozna.

Feltöltve: 2019-06-05 | Kategória: EÜ Hírek

Sikerült az első hibrid műbillentyű beültetés Szegeden

Sikeresen végezték el nemrégiben az első hibrid transzkatéteres aorta műbillentyű beültetést az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Invazív Kardiológiai Részlegében.

Feltöltve: 2019-06-05 | Kategória: EÜ Hírek

Átszervezik a sürgősségi gyermekellátást

Hét centrumba szervezi a kormányzat a gyerekek sürgősségi és baleseti ellátását, az átalakítást már el is kezdték – írja a nepszava.hu. A mintegy 14 milliárdos program célja, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, legfeljebb 90 percen belül hozzájussanak a legkorszerűbb ellátáshoz a gyerekek.

Feltöltve: 2019-06-04 | Kategória: EÜ Hírek

Robotsebészet: túl drága és kevés a haszna

Egyre gyakrabban alkalmaznak robotokat műtétek során, ezek a költséges műtéti módszerek azonban csak kevés előnnyel járnak. A bécsi Ludwig Boltzmann Intézet 28 klinikai tanulmányt elemző jelentése a robotok segítségével végzett mellkasi és hasi műtéteket vizsgálták - írta az informed.hu.

Feltöltve: 2019-06-04 | Kategória: EÜ Hírek

Kutatás a hiányszakmák területén - ott van az egészségügy is

A munkaerőhiány a versenyszférában a mérnöki tevékenységnél, az ipari ágazaton belül a fizikai munkát igénylő állásokban, a közszférában pedig az orvos, a szakápoló és a közegészségügyi szakértői pozícióban jelentkezik leginkább - derül ki a Szent István Egyetem kutatásából, amelyet a BDO Magyarország támogatott.

Feltöltve: 2019-06-03 | Kategória: EÜ Hírek

Zenével segítik a koraszülöttek agyának fejlődését

Újszülöttek számára írt zenével serkentik a koraszülöttek agyának fejlődését svájci kutatók, akik az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közzétett tanulmányukban bemutatták, hogy jobban fejlődnek az ilyen zenét hallgató koraszülöttek neurális hálózatai, különösen az a hálózat, amely az érzékelésben és észlelésben játszik szerepet.

Feltöltve: 2019-06-03 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld