Főoldal » EÜ Hírek

Mire használtak először etanolt?

Kép
 
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''

EÜ Hírek

Betöltés...

Négylábú ápolók segítenek az egri kórházban

Az egri Markhot Ferenc Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs osztályán új kisegítő személyzet állt munkába. A terápiás kutyák jól érzik magukat új munkakörükben.

Feltöltve: 2019-08-09 | Kategória: EÜ Hírek

Egy nemzetközi kutatás szerint biztonságos az otthonszülés

Nem talált klinikailag fontos vagy statisztikailag eltérő kockázatot az otthon és a kórházban szülés között az alacsony kockázatú várandós nőknél egy nagy nemzetközi kutatás, amelyet a kanadai McMaster Egyetem kutatói vezetésével végeztek.

Feltöltve: 2019-08-08 | Kategória: EÜ Hírek

Megújul az egészségügyi szakfelügyeleti rendszer

A helyszíni vizsgálat során a szakfelügyelő megtekintheti az ellátási folyamatokat, a berendezéseket, a dolgozóktól és a betegektől írásban vagy szóban felvilágosítást kérhet.

Feltöltve: 2019-08-08 | Kategória: EÜ Hírek

Nincs szakorvos, készenlétet rendeltek a Szent Margit Kórházban

A főigazgató augusztus 1-jétől készenléti ügyeletet rendelt el, hogy az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket el tudják látni. Az orvoshiány és a nyári szabadságolások különösen nehéz helyzetet teremthetnek a kórházakban.

Feltöltve: 2019-08-08 | Kategória: EÜ Hírek

Több ezer orvosra és nővérre lenne szükség a szomszédban

Néhány száz külföldi orvossal és nővérrel próbálják meg pótolni Szlovákiában a több ezer hiányzó egészségügyi alkalmazottat – derül ki a Munka-, Szociális- és Családügyi Központ adataiból.

Feltöltve: 2019-08-07 | Kategória: EÜ Hírek

Ő képviseli az ápolókat a szakmák világbajnokságán

"Egy ápolónak az emberekhez kell a leginkább értenie." - Ezt vallja az Orosházi Kórház SBO-ján dolgozó fiatal ápoló, aki a munka és a tanulás mellett a szakmák világbajnokságára is készül, ahol Magyarországot képviseli majd.

Feltöltve: 2019-08-07 | Kategória: EÜ Hírek

Több mint 400 milliós eszközbeszerzés a kaposvári szülészeten

Korszerű orvosi műszerek és eszközök emelik az ellátás színvonalát a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán, a 442 millió forint kormányzati támogatásból a közelmúltban kezdődött eszközbeszerzés a részleg átfogó megújításának kezdetét jelenti - tájékoztatta Kaposvár polgármesteri hivatala hétfőn, közleményben az MTI-t.

Feltöltve: 2019-08-06 | Kategória: EÜ Hírek

Tesztelhetik a kórházak a szabályszerű működésüket

Kórházigazgatók, szociális-, oktatási- és kulturális intézmények vezetői is tesztelhetik az általuk vezetett szervezetek szabályszerű működését és gazdálkodását - tudatta közleményben az Állami Számvevőszék.

Feltöltve: 2019-08-06 | Kategória: EÜ Hírek

A gyógyítók, mint a betegség terjesztői

Az ebola megint pusztít Afrikában, a földrész középső részén kétezerhez közelít az áldozatok száma. Ez a halálos járvány 1976 óta tizedjére tért vissza a „szülőföldjére”. A WHO, az Egészségügyi Világszervezet az egész világra sürgősségi állapotot rendelt el.

Feltöltve: 2019-08-05 | Kategória: EÜ Hírek

Augusztus közepére már sehol sem lesz menekvés

Az Alföldön már tüneteket is okozhat a parlagfűpollen megnövekedett szintje a levegőben, fokozatosan elkezdődik a parlagfűszezon. Magyarországon évente mintegy 20 ezer új beteggel nő az allergiások száma, de ebbe nemcsak a parlagfű, hanem más allergiák is beletartoznak.

Feltöltve: 2019-08-05 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Sikeresen szétválasztották a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket. Már Magyarországon sem álom a személyre szabott orvoslás. Saját bevételüket forgatják bele az állami ellátásba. Félmillió forint kiváló rezidenseknek. Még több kórházi főigazgatót és igazgatót keresnek. Új fogászati elméleti tömböt hoz létre a PTE. Aki el akart menni, már külföldön dolgozik. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2019-08-03 | Kategória: EÜ Hírek

Sikeresen szétválasztották a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket

Sikeresen szétválasztotta a Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket - tudatta a szervezet közleményben.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-08-02 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld