Főoldal » EÜ Hírek

Mikor kezdődött az Aspirin története?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

A szexhiány 7 káros egészségügyi és lélektani hatása,,🤗''Alzheimer prevenció: mit tudunk ma?,,Ennél azért többet is tehetünk , napi 400mg szervesMg+1000mg Lecitin +100mg Q10 +1000mgvit C. Német...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A hálapénz kérdése sokkal bonyolultabb.Gyakorlatilag meg kell szüntetni a szabad orvosválasztást. I...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,Remek dolog , hogy a kamara ismét a hálapénzzel foglalkozik , talán azzal is kellene , hogy a magya...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A képlet egyszerű: EU-s fizetés és munkakörülmények. Ekkor a hálapénz megszűnik.''

EÜ Hírek

Betöltés...

Senki nem szorul ki az egészségügyi ellátásból a tb-törvény miatt

A törvény célja, hogy tiszta és átlátható rendszer jöjjön létre, amelyben nem fordulhat elő, hogy valaki hónapokig rendezetlen jogviszonnyal rendelkezzen.

Feltöltve: 2020-01-03 | Kategória: EÜ Hírek

Nő az állami fenntartású meddőségkezelési centrumok száma

Nő az állami fenntartású meddőségkezelési centrumok száma, ingyenessé válik a meddőségi diagnosztika és a meddőségkezelésben használt gyógyszerek is - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Feltöltve: 2020-01-03 | Kategória: EÜ Hírek

Vénnyel és felírási igazolással kapcsolatos változások 2020. január 1-től

Megjelentek a szükséges jogszabálymódosítások Az alábbiak összefoglalják a 2020. január 1-vel életbe lépő, gyógyszerrendeléssel kapcsolatos változásokat.

Feltöltve: 2020-01-02 | Kategória: EÜ Hírek

Hat ápoló jut ezer lakosra

Magyarországon csaknem 24-25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyi ellátás rendszeréből – mondta a Világgazdaságnak Balogh Zoltán, a MESZK elnöke.

Feltöltve: 2020-01-02 | Kategória: EÜ Hírek

Új laboratórium hálózat Szegeden és Debrecenben

A kutatást és oktatást egyaránt szolgáló, fejlett központi szolgáltató laboratórium hálózatot alakítottak ki uniós támogatással, csaknem egymilliárd forintból Szegeden és Debrecenben - tájékoztatott a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK).

Feltöltve: 2019-12-31 | Kategória: EÜ Hírek

Megkapták a plusz forrást a fogorvosok, traumatológiák

Megkapták a fogorvosokat és a traumatológusokat foglalkoztató intézmények azt az összeget, amelyet megígért a kormány - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

Feltöltve: 2019-12-30 | Kategória: EÜ Hírek

Meghirdették a letelepedési, praxisvásárlási pályázatokat

Pályázat a háziorvosi és fogorvosi praxisokat betöltő orvosok letelepedésének és a háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására.

Feltöltve: 2019-12-30 | Kategória: EÜ Hírek

Több pénzt kap a traumatológia és az érsebészet

Kihirdették a várva várt EMMMI rendeletet– 30/2019. (XII. 14.) – a traumatológiai és az érsebészeti ellátás finanszírozásának emelésére a december 14-én megjelent, 203. Magyar Közlönyben.

Feltöltve: 2019-12-24 | Kategória: EÜ Hírek

Hét sebészből hat felmondott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta felmondását. Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket.

Feltöltve: 2019-12-23 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Szóba jöhet a tüdőrák népességszintű szűrése. Altató- és lélegeztetőgépeket kaptak a szabolcsi kórházak. Az új tb-törvény visszavonását követelik a szakszervezetek. Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása. Lesz-e még orvos 2020-ban, akinek oda lehet adni a béremelést? - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2019-12-21 | Kategória: EÜ Hírek

Európai minimumra hajtanak

Nem tartja lehetetlen vállalkozásnak Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az egységes európai egészségügyi minimumszolgáltatások meghatározását és alkalmazását - írta a népszava.hu.

Feltöltve: 2019-12-20 | Kategória: EÜ Hírek

Már nem vizsgálgatni, hanem sürgősen fizetni kellene!

Meghaladja már a hetvenmilliárd forintot a kórházak lejárt, legalább két hónapon túli adóssága az Orvostechnikai Szövetség becslése szerint. Mint a hétfői sajtótájékoztatójukon Rásky László, a szövetség titkára jelezte: ez a nagyságrend nem csak az intézményeket ellátó, és az adósságot finanszírozó vállalkozásoknak okoz súlyos gondokat, de veszélyezteti a betegek ellátását is.

Feltöltve: 2019-12-20 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld