Főoldal » EÜ Hírek

Mit fedezett fel Alexander Fleming?

Kép
 
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

EÜ Hírek

Betöltés...

(Átmenetileg) bezárták az oltóközpontot

Éppen 60 éve alapították az ÁNTSZ Oltóközpontját, amelyet egy hónapja zártak be. A tisztifőorvos erről azt mondta, vizsgálják a további működtetés lehetőségét.

Feltöltve: 2019-01-07 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

1,3 millió oltóanyag áll a legveszélyeztetettebbek rendelkezésére. Mennyit költünk magánegészségügyre? Az év végi ünnepek növelik a koleszterinszintet. Minilabor rövidítheti le a betegek kivizsgálását. 2018 legképtelenebb egészségügyi botrányai. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.

Feltöltve: 2019-01-05 | Kategória: EÜ Hírek

2018 legképtelenebb egészségügyi botrányai

Mi volt rosszabb idén, egészségügyi dolgozónak lenni vagy betegnek? – nagyjából ez a kérdés vetődik fel, amikor átolvassuk 2018 egészségügyről szóló híreit.

Feltöltve: 2019-01-04 | Kategória: EÜ Hírek

Minilabor rövidítheti le a betegek kivizsgálását

Már kétszázat legyártottak abból a magyar fejlesztésű okos minilaborból, amelynek segítségével egy háziorvos, mentőorvos vagy sürgősségi orvos is képes helyben olyan vérvizsgálatokat végezni, amelyekhez korábban komplett laboratóriumi analízisre volt szükség - mondta Zettwitz Sándor, a fejlesztést végző cég ügyvezető-tulajdonosa.

Feltöltve: 2019-01-04 | Kategória: EÜ Hírek

Először szállítottak drónnal vakcinát egy távoli szigetre

Vanuatu egy kis szigetén élő kisbaba lett az első ember, aki drónnal szállított vakcinát kapott. A csendes-óceáni sziget nehezen elérhető pontjára az UNICEF küldött oltóanyagot a távirányított eszközzel - számolt be róla a BBC News.

Feltöltve: 2019-01-03 | Kategória: EÜ Hírek

Az év végi ünnepek növelik a koleszterinszintet

Sok embernek magas a koleszterinszintje közvetlenül a karácsony után, akár húsz százalékkal is.

Feltöltve: 2019-01-03 | Kategória: EÜ Hírek

Mennyit költünk magánegészségügyre?

A szektorban elköltött pénz nagysága folyamatosan nő az itt működő szolgáltatók bevételeivel együtt.

Feltöltve: 2019-01-02 | Kategória: EÜ Hírek

A világ legdrágább gyógyszerét csak négy ember kapta meg

A lipoprotein-lipázhiány egy ultraritka genetikai rendellenesség, egymillióból átlagosan 2-3 embert érint. Az ebben szenvedőknek egy génmutáció miatt nem termeli a szervezetük a lipáz nevű enzimet, ami a vérben levő zsír lebontásában játszik nagy szerepet.

Feltöltve: 2019-01-02 | Kategória: EÜ Hírek

A kormány 480 millió forinttal támogatja az ápolóképzésben résztvevő hallgatókat

Összesen 480 millió forintnyi ösztöndíjban részesül 750 felsőfokú, ápolói, védőnői, illetve mentőtiszti alapképzésben résztvevő hallgató a kormány döntése alapján - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Feltöltve: 2019-01-01 | Kategória: EÜ Hírek

1,3 millió oltóanyag áll a legveszélyeztetettebbek rendelkezésére

Az előző évhez hasonlóan idén is 1,3 millió térítésmentes oltóanyag áll rendelkezésre a rizikócsoportokba tartozók influenza elleni védőoltására - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán az MTI-vel.

Feltöltve: 2018-12-31 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Klinikai főorvosok pótszabadságáról döntött a Kúria. Nem költ többet gyógyszerre az állam. Fegyelmi indul a debreceni egyetem igazságügyi orvosszakértői ellen. Van olyan kórház, ahol adósság nélkül is járnak az adósságcsökkentő milliárdok. Az orvosok szerint teljesen be kellene szüntetni a szilveszteri tűzijátékozást. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.

Feltöltve: 2018-12-29 | Kategória: EÜ Hírek

Van olyan kórház, ahol adósság nélkül is járnak az adósságcsökkentő milliárdok

Az 55 milliárdos keret majdnem elég lett volna a kórházak tartozásaira, de a vitatott elosztás miatt jövőre megint mínuszból indul az ágazat.

Feltöltve: 2018-12-28 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld