Főoldal » EÜ Hírek
Mire lehet elsősorban jellemző a következő tünet együttes: nyelészavar, mellkasi fájdalom, testsúlycsökkenés, gyomorégés?
Kép
 
Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál,,Aki ez év februárjában kapta a 4.Pfizer oltását az kaphat e ősszel újabbat?''Elvesztette a munkáját a fóti verekedő orvos,,Tele vagyunk orvosokkal! Csak éppen a körzetekből, a gyermekorvosi és a felnőtt rendelőkből hiányoz...''Megdöbbentő kutatás: már az ember előtt élhettek fejlett lények a Földön,,Az örök csel hangzatos félrevezető cim után ellenkező tartalom''Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál,,Választ szeretnénk az Országos Tisztifőorvostól, vagy a kormány más illetékes szervétől, hogy veszü...''Dolgozóhiány miatt szünetel az urológiai ellátás a Szegedi Tudományegyetemen,,Egyetemen hogy lehet szakorvos hiány? Az egyetemisták kitől tanulhatják meg a szükséges alapokat és...''

EÜ Hírek

Banánpapucs, homárcipő és olajfoltos - ezeket tényleg árulják a boltokban

A netezők lefotózták, milyen bizarr ruhadarabokkal, cipőkkel találkoztak az üzletekben.

Feltöltve: 2022-08-08 | Kategória: EÜ Hírek

Megfertőznek baktériumokat, hogy elpusztuljon a többi baktérium

Egyre nagyobb problémát jelentenek a globális egészségügyben a gyógyszereknek ellenálló baktériumtörzsek. Indiai kutatók módszere érdekes megoldást ígér erre a gondra.

Feltöltve: 2022-08-08 | Kategória: EÜ Hírek

Főleg Budapesten terjed a majomhimlő

Az elmúlt egy hétben kilenc újabb majomhimlővel fertőzött férfinél igazolták a betegséget, többségük életvitelszerűen a fővárosban él. Magyarországon már 42-re nőtt a betegek száma.

Feltöltve: 2022-08-08 | Kategória: EÜ Hírek

Agydaganat elleni szerrel kísérleteznek

Egyes agresszív agydaganatok kezelésére szolgáló hatóanyagból szeretnének gyógyszert készíteni a Debreceni Egyetem és egy lyoni egyetem munkatársai egy évek óta tartó kutatói együttműködésben.

Feltöltve: 2022-08-05 | Kategória: EÜ Hírek

NNK: 42-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb kilenc, 23-50 éves férfinél igazolták a majomhimlő-fertőzést Magyarországon, ezzel 42-re nőtt a fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

Feltöltve: 2022-08-05 | Kategória: EÜ Hírek

A háziorvoshiányra van magyarázat, de nem a fizetés a gond

Az Országos Kórházi Főigazgatóság legfrissebb adatai szerint 687 háziorvosi és 251 fogorvosi körzet betöltetlen Magyarországon.

Feltöltve: 2022-08-04 | Kategória: EÜ Hírek

NNK: már tüneteket okozhat a parlagfű virágpora

A parlagfű pollenkoncentrációja a Dunántúl déli területein már helyenként elérheti a tüneteket okozó, közepes szintet - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

Feltöltve: 2022-08-03 | Kategória: EÜ Hírek

Ötödével több praxisban van szükség helyettesítésre

Már a Központi Statisztikai Hivatal 2021-es adatai szerint is nagy baj van az alapellátásban. A helyettesítésben ellátott praxisok száma az utóbbi öt évben több mint másfélszeresére emelkedett.

Feltöltve: 2022-08-02 | Kategória: EÜ Hírek

Óváry Csaba lett a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója

Hétfőtől Óváry Csaba neurológus a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója.

Feltöltve: 2022-08-02 | Kategória: EÜ Hírek

Oktatóvideókkal segíti a szoptató édesanyákat a Semmelweis Egyetem (VIDEÓVAL)

Az első gyermek megszületésekor a sikeres szoptatás nem mindig egy magától értetődő folyamat, sok édesanya megküzd azért, hogy babáját minél tovább táplálhassa anyatejjel. A Semmelweis Egyetem oktatóvideói gyakorlati segítséget nyújtanak a helyes mellre helyezés és mellre tapadás elsajátításában, illetve felkészítik az édesanyákat az anyatej megfelelő tárolása és eltarthatósága, valamint a felhasználhatósága kapcsán felmerülő helyzetekre is.

Feltöltve: 2022-08-01 | Kategória: EÜ Hírek

A kormány rendeletet módosított, nagy szükség van a nyugdíjas dolgozókra

A kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva módosította a nyugdíjkorhatárt betöltött személyek továbbfoglalkoztatására vonatkozó szabályokat is. A közszférában, az egészségügyben, az oktatásban és a szociális területen a kormány engedélye nélkül foglalkoztathatók nyugdíjasok, 2022 szeptemberétől jövő év augusztusáig. A nyugdíjfolyósítás nem szünetel ez idő alatt.

Feltöltve: 2022-08-01 | Kategória: EÜ Hírek

Az egészségben eltöltött életévek növelésére elindult a Nemzeti Kardiovaszkuláris Laboratórium projekt

A Semmelweis Egyetem vezetésével megalakult a Nemzeti Kardiovaszkuláris Laboratórium, amelynek célja, hogy az öregedéssel összefüggő kardiovaszkuláris betegségek hátterében álló kórélettani mechanizmusokat kutatva, annak eredményeire építve új, innovatív prevenciós, diagnosztikai és terápiás eljárásokat fejlesszen.

Feltöltve: 2022-07-29 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld