Főoldal » EÜ Hírek
Melyik -Magyarországon is alkalmazott- koronavírus elleni vakcinák készülnek mRNS technológiával?
Kép
 
Orbán: "készenléti oltás lesz", nem maradnak tehát az oltópontok,,"Járok a világban, elmegyek nyugat-európai országokba, mert a munkámnak ez része, és látom, hogy ot...''Jönnek a minisürgősségik,,Nem kellene már az ügyeletet működtető egészségügyi szolgáltatókat és az ügyeletben részt vevő orvo...''Drasztikusan rossz halálozási adatokat közölt a magyar kormányzat a Sinopharmról,,A biztos csak az, hogy sokat, sokan beszélnek róla, de nem tudjuk''Tucatnyi gyógyszer, amely hatásos lehet a koronavírus-betegség ellen,,Amikor ennyi gyógyszer hatásos, akkor mindig van egy bizonytalanság, hogy van e egyáltalán hatékony...''Jönnek a minisürgősségik,,Bólyban már 2020 augusztus elején nem működött a központi ügyelet. Nem tudom, hogy a lakosságot ért...''

EÜ Hírek

Egy új gyógyszer hatékony lehet az örökletes mellrák elleni küzdelemben

Az örökletes mellrák ellen tűnik ígéretesnek egy gyógyszer, amelynek tíz évre tervezett tesztelését a hatékonysága beigazolódása miatt két és fél év után leállították.

Feltöltve: 2021-06-07 | Kategória: EÜ Hírek

Online egészségügyi szakmai konferenciasorozat indult

Online egészségügyi szakmai konferenciasorozat indult Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére, aki felkérte az Országos Intézetek főigazgatóit és szakmai vezetőit, hogy osszák meg tapasztalataikat az ország összes kórházával és azokkal az orvosokkal, akik a koronavírussal fertőzött betegeket gyógyítják.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-06-04 | Kategória: EÜ Hírek

Azonosították a Parkinson-kór egyik fő okát

A dege­neratív idegrendszeri betegségek, köztük a Parkinson-kór egyik fő okát sikerült azonosítaniuk az izraeli Ben Gurion Egyetem (BGU) kutatóinak.

Feltöltve: 2021-06-01 | Kategória: EÜ Hírek

A gyógyszerfejlesztésben nyit új lehetőségeket a magyar kutatók vezetésével kifejlesztett SpotXplorer technológia

Az ELKH Természettudományi Kutatóközpont (TTK) Gyógyszerkémiai Kutatócsoportjának vezetésével új technológiát fejlesztettek ki egy kutatócsoport, amely lehetővé teszi az úgynevezett hotspotok beazonosítását az emberi szervezetben betegséget okozó fehérjéken.

Feltöltve: 2021-05-31 | Kategória: EÜ Hírek

Lendületet kaphat a dohányzásról való leszokás a járvány elmúltával – Május 31. a Dohányzásmentes Világnap

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO kezdeményezésére minden évben május 31-én tartják a Dohányzásmentes Világnapot. A világnap célja, hogy újra meg újra felhívja az emberek figyelmét a dohányzás pusztító hatásaira és arra, hogy évente több millió ember hal meg ennek következtében. Az idei világnapnak különös aktualitást ad az, hogy a legtöbb előrejelzés szerint a világ nagy részén lassan visszaszorítják a járványt, és a dohányosok új ösztönzést kaphatnak a leszokásra.

Feltöltve: 2021-05-31 | Kategória: EÜ Hírek

Fizetéscsökkentéstől tartanak a rezidensek

A Magyar Rezidens Szövetség szerint félő, hogy a márciustól kifizetett pótlékot visszafizettetik a kórházak, vagy levonják a bérekből.

Feltöltve: 2021-05-28 | Kategória: EÜ Hírek

Magyar innováció a rákdiagnosztikában

Kimutatja az áttéteket egy speciális „nyomjelző” a prosztatarákkal diagnosztizáltaknál.

Feltöltve: 2021-05-28 | Kategória: EÜ Hírek

Együttműködési megállapodást írt alá az SE és a Pfizer

A világ legkiválóbb klinikai vizsgálatokat végző kutatóhelyei közé került a Semmelweis Egyetem. A Pfizer nemzetközi, INSPIRE klinikai vizsgálóhely minősítésnek köszönhetően még több innovatív vizsgálati programba csatlakozhat be az egyetem, amelyek elősegíthetik a betegek gyógyulását, a hazai szakemberek és egészségügyi ellátás fejlődését.

Feltöltve: 2021-05-27 | Kategória: EÜ Hírek

Egyre több a kifizetetlen számla a hazai kórházakban

Március végén majdnem elérte a harmincmilliárd forintot az egészségügyi intézmények adóssága – derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) legfrissebb adataiból.

Feltöltve: 2021-05-26 | Kategória: EÜ Hírek

Miért a bölcsességfog a szájüreg legproblémásabb foga?

A bölcsességfogak jellemzően az utolsóként előtörő maradófogaink, általában 18-25 éves kor körül jelennek meg, de meglepő módon már jóval korábban is gondot okozhatnak. Erről is szó lesz a május 27-i Semmelweis Egészség Napokon.

Feltöltve: 2021-05-25 | Kategória: EÜ Hírek

Az Alkotmánybírósághoz fordultak az egészségügyi dolgozók

Márciusban mintegy 5500 orvos és szakápoló döntött úgy, hogy nem dolgozik tovább az állami egészségügyben, és nem írja alá az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződését. Ők az érintettjei annak a feltételezett jogsértésnek, amellyel szemben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Magyar Helsinki Bizottság a Magyar Orvosi Kamarával közösen lép fel.

Feltöltve: 2021-05-20 | Kategória: EÜ Hírek

Kásler Miklós az újraindítás következő lépéseiről közölt részleteket

Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter a Facebookon közölt pár részletet arról, hogy az újraindítás következő lépései hogyan befolyásolják majd a magyar egészségügyi rendszert.

Feltöltve: 2021-05-19 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld