Főoldal » EÜ Hírek
Melyik -Magyarországon is alkalmazott- koronavírus elleni vakcinák készülnek mRNS technológiával?
Kép
 
Orbán: "készenléti oltás lesz", nem maradnak tehát az oltópontok,,"Járok a világban, elmegyek nyugat-európai országokba, mert a munkámnak ez része, és látom, hogy ot...''Jönnek a minisürgősségik,,Nem kellene már az ügyeletet működtető egészségügyi szolgáltatókat és az ügyeletben részt vevő orvo...''Drasztikusan rossz halálozási adatokat közölt a magyar kormányzat a Sinopharmról,,A biztos csak az, hogy sokat, sokan beszélnek róla, de nem tudjuk''Tucatnyi gyógyszer, amely hatásos lehet a koronavírus-betegség ellen,,Amikor ennyi gyógyszer hatásos, akkor mindig van egy bizonytalanság, hogy van e egyáltalán hatékony...''Jönnek a minisürgősségik,,Bólyban már 2020 augusztus elején nem működött a központi ügyelet. Nem tudom, hogy a lakosságot ért...''

EÜ Hírek

Sokan visszamennének az egri kórházba

Újra az egri kórházban szeretne dolgozni 50-70 szakdolgozó és öt orvos, azok közül, akik nem kötöttek szerződést a HospInvest Zrt.-vel - nyilatkozta a Heves Megyei Hírlap keddi számában a cég régióigazgatója.

Feltöltve: 2009-02-03 | Kategória: EÜ Hírek

Tovább maradhat a szervezetben a biszfenol, mint feltételezték

A palackokhoz és más háztartási tárgyakhoz használt polikarbonát műanyagok adaléka, a biszfenol-A (BPA) nevű mérgező vegyület tovább maradhat az emberi szervezetben, mint azt korábban feltételezték - állítják amerikai kutatók.

Feltöltve: 2009-01-29 | Kategória: EÜ Hírek

A kórházi piac konszolidációja Németországban

A kórházi konszernek Németországban évente maximum egy százalékponttal képesek növelni piaci részesedésüket. A privát kórházak 2015-ig elérhetik a 20-25 százalékos piaci arányt.

Feltöltve: 2009-01-29 | Kategória: EÜ Hírek

A cukor az új nikotin

A tudomány igazolja, amit a kényszeres túlevők már régóta gyanítottak: a cukor addiktív. Sőt, az édesítőszerek úgy tűnik, hogy ugyanazokat a kémiai változásokat indítják be az agyban, mint a kokain- vagy a heroinfüggők esetében.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2009-01-28 | Kategória: EÜ Hírek

2010-re a rák lesz a vezető halálok világszerte

Nemzetközi egészségügyi szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a rák 2010-re a szívbetegséget megelőzve a világ vezető halálokává fog válni, és a szegényebb országok várhatóan leginkább a dohányzásból, a magas zsírtartalmú étrendből és egyéb tényezőkből eredő ártalmaktól szenvednek majd leginkább.

Feltöltve: 2009-01-28 | Kategória: EÜ Hírek

A sok koffein fogyasztása hallucinációkat okozhat

A nagymértékű koffeinfogyasztás okozhatja a hallucinációkra való hajlam növekedését, derült ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2009-01-27 | Kategória: EÜ Hírek

A gyógynövénykészítmények nem enyhítik a menopauza tüneteit?

Kevés a bizonyíték, vagy egyáltalán nem áll rendelkezésre annak alátámasztására, hogy a gyógynövénykészítmények valóban enyhíthetik a változókor tüneteit, olvasható egy szerdán megjelent összegző tanulmányban, melyet a Brit Orvosszövetség adott ki Gyógyszerek és Terápiák című közlönyében.

Feltöltve: 2009-01-23 | Kategória: EÜ Hírek

Genetikai vizsgálatok - Tényleg tudni akarjuk?

Mivel megváltozhatatlan, az egyedi genetikai kód egyre inkább egy nyitott könyv lesz azoknak a módszereknek köszönhetően, amelyek a különböző tulajdonságok és betegségek valószínűségét határozzák meg, a húgyhólyagráktól és a kopaszságtól a férfi meddőségig és a memóriahanyatlásig.

Feltöltve: 2009-01-22 | Kategória: EÜ Hírek

A természetes ölősejteknek is van memóriájuk

Amerikai kutatók kiderítették, hogy a korábban "buta" mikrobaellenes fegyvernek hitt immunsejtek valójában szofisztikált elemei az immunrendszernek, és emlékeznek a korábbi behatolókra.

Feltöltve: 2009-01-21 | Kategória: EÜ Hírek

Légzési problémákat okozhat a népszerű vénynélküli kenőcs

A náthás gyerekek kezelésére előszeretettel alkalmazott Vick VapoRub nem megfelelő használat esetén légúti gyulladást okozhat, mely gátolja a csecsemők és kisgyermekek légzését, derül ki a Wake Forest Egyetem orvosainak legfrissebb vizsgálatából.

Feltöltve: 2009-01-21 | Kategória: EÜ Hírek

Rákgénmentes újszülött Angliában

Sikeresen életet adott újszülöttjének az első brit nő, akinél a babát egy emlőrákot okozó gén hiánya alapján választották ki, közölték az orvosok pénteken.

Feltöltve: 2009-01-21 | Kategória: EÜ Hírek

Előnyök és hátrányok a kanadai egészségügyi rendszerben

A kanadai egészségügyi rendszer bevezetése óta állandó fejlesztési folyamatban van. Az utóbbi 40 évben mindig újra reformokat hajtottak végre; ezek továbbra is szükségesek lesznek, hogy megfeleljenek a változásoknak az orvostudományban és a társadalomban.

Feltöltve: 2009-01-20 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1101 1102 1103 1104 1105 1106 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld