Főoldal » EÜ Hírek

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Orbán: "készenléti oltás lesz", nem maradnak tehát az oltópontok,,"Járok a világban, elmegyek nyugat-európai országokba, mert a munkámnak ez része, és látom, hogy ot...''Jönnek a minisürgősségik,,Nem kellene már az ügyeletet működtető egészségügyi szolgáltatókat és az ügyeletben részt vevő orvo...''Drasztikusan rossz halálozási adatokat közölt a magyar kormányzat a Sinopharmról,,A biztos csak az, hogy sokat, sokan beszélnek róla, de nem tudjuk''Tucatnyi gyógyszer, amely hatásos lehet a koronavírus-betegség ellen,,Amikor ennyi gyógyszer hatásos, akkor mindig van egy bizonytalanság, hogy van e egyáltalán hatékony...''Jönnek a minisürgősségik,,Bólyban már 2020 augusztus elején nem működött a központi ügyelet. Nem tudom, hogy a lakosságot ért...''

EÜ Hírek

A GVH megbírságolta a C-peptid termékek forgalmazóját

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a maximálisan kiszabható 117,8 millió forintra bírságolta a C-peptid termékek forgalmazóját, és véglegesen megtiltotta a termékek jogellenes reklámozását.

Feltöltve: 2021-05-18 | Kategória: EÜ Hírek

Rekordot döntött márciusban a gyógyszerköltés

A gyenge idei évkezdés után az elmúlt 12 hónap legnagyobb gyógyszerforgalmát produkálták a patikák a márciusi csaknem 51 milliárd forint vényköteles költéssel – derül ki a Hiflylabs Zrt. elemzéséből.

Feltöltve: 2021-05-14 | Kategória: EÜ Hírek

Fog- és szájbetegségektől a fül-orr-gégészetig – májusban zárul a Semmelweis Egészség Napok

Miért okozhat íz- és szaglásvesztést a COVID-19 megbetegedés és mikor igényel komolyabb kivizsgálást ez a probléma? Mit tehetünk fogínyvérzéskor? Minek a tünete lehet a szájszárazság? Miért kattog az állkapocsízület? Mi a szerepe a bölcsességfogaknak? – ezekről a kérdésekről is szó lesz a Semmelweis Egészség Napok május 27-ei, utolsó állomásán. Az online programon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Feltöltve: 2021-05-12 | Kategória: EÜ Hírek

Évente 250 gyermeknél diagnosztizálnak leukémiát

A leukémia ugyan továbbra is nagyon súlyos, de az esetek többségében már nem halálos a diagnózis a gyerekek számára. A Magyar Gyermekonkológia Hálózat, vagyis a Gyermekgyógyítók csapata az ország nyolc kórházában gyógyítja a rákbeteg gyermekeket, a civil szervezet az idén 50 éves.

Feltöltve: 2021-05-12 | Kategória: EÜ Hírek

Új, modernebb eszközök beszerzéséhez kér támogatást a Heim Pál Gyermekkórház

A térd a test legnagyobb és egyik legfontosabb ízülete, amit születésünk óta folyamatosan használunk, ezért akár már gyermekkorban is sor kerülhet egy műtétre. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben úgynevezett artroszkópos műtéti technikával végzik ezeket a beavatkozásokat, de a tudomány fejlődésével új eszközök jelentek meg a piacon.

Feltöltve: 2021-05-11 | Kategória: EÜ Hírek

Május végéig maradhatnak a védekezéshez kölcsönadott járművek a kórházaknál

Munkában maradhatnak a járványügyi védekezéshez kölcsönadott gépjárművek a kórházaknál és a mentőszolgálatnál, miután a segítséget korábban felajánló két cég – a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) kérésére – május végéig meghosszabbította az ingyenes bérbeadást.

Feltöltve: 2021-05-11 | Kategória: EÜ Hírek

Hosszú várólistákkal indulhat újra az egészségügyi ellátás

A járvány miatt elhalasztott beavatkozások egy éve csúsznak.

Feltöltve: 2021-05-10 | Kategória: EÜ Hírek

Több tételt kivonnak a Telviran krémből

A herpeszvírus kezelésére használt Telviran 50 mg/g krém több tételét kivonja a forgalomból az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, mivel szavatossági problémákat tártak fel.

Feltöltve: 2021-05-07 | Kategória: EÜ Hírek

Kásler: csütörtökön újraindulnak az elektív egészségügyi beavatkozások

Május 13-ától újraindulnak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, amelyek az egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban, a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken a Facebook-oldalán.

Feltöltve: 2021-05-07 | Kategória: EÜ Hírek

Kiderült, mikor kezdődhet a Dél-budai Centrumkórház építése

Zöld és okos is lesz a szuperkórház.

Feltöltve: 2021-05-06 | Kategória: EÜ Hírek

Vezetőségválasztás a Magyar Stroke Társaságnál

Magyar Stroke Társaság élén 2021. 04. 29-től, Szapáry László és Óváry Csaba alelnök.

Feltöltve: 2021-05-05 | Kategória: EÜ Hírek

Tájékoztató az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt alá nem író egészségügyi dolgozók végkielégítése kapcsán

A 2020 őszén napvilágot látott, az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt leíró törvényt a parlament gyorsan elfogadta. A törvény azonban eredeti formájában a nagymértékű orvosi béremelés és több egyéb értéke mellett számos, az egészségügyi dolgozókat hátrányosan érintő változtatást is tartalmazott.

Feltöltve: 2021-05-05 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld