Főoldal » EÜ Hírek
Hány európai ember életét követelte a spanyolnátha?
Kép
 
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

EÜ Hírek

Újabb patikák zárhatnak be idén, 700 ezer ember maradhat gyógyszerellátás nélkül

Bár Európa-szerte azon folyik a vita, hogy kritikus-e a gyógyszerhiány a kontinensen, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) szerint nincs gyógyszerhiány Magyarországon, de annál nehezebb helyzetben vannak a patikák.

Feltöltve: 2023-03-09 | Kategória: EÜ Hírek

Kevesebbet és rosszabbul alszunk, mint korábban

Alvatlanság kora - így jellemzik az alváskutatók a Covid-járvány utáni éveket. Az emberek alvásminősége megváltozott, kevesebbet és rosszabbul alszunk, mint korábban. A World Sleep Society nemzetközi alvás szervezet idei jelszava: Alvással az egészségért.

Feltöltve: 2023-03-09 | Kategória: EÜ Hírek

Gyulladás is okozhat depressziót

Kutatók szerint gyulladás is eredményezhet depressziót, valamint súlyosbíthatja annak lefolyását. A szakemberek klinikai kísérletekből arra következtetnek, hogy a gyulladás célzott kezelése segíthet a mentális zavar gyógyításában, sőt egyenesen forradalmasíthatja azt.

Feltöltve: 2023-03-08 | Kategória: EÜ Hírek

Közösen a fájdalom kezelésében

Fájdalommentes kórház? Létezhet! A Bethesda Gyermekkórházban március 1-én ünnepelték a 10 éve indult Fájdalomkezelő Centrumot.

Feltöltve: 2023-03-07 | Kategória: EÜ Hírek

Az érintett orvosok szabad döntése legyen mérvadó az ügyeletről

Arról is a helyi rezidenseknek kell nyilatkozni, hogy milyen szinten tudnak és akarnak részt venni a háziorvosi ügyeletekben.

Feltöltve: 2023-03-07 | Kategória: EÜ Hírek

Borsodban folytatódik az ügyeleti rendszer reformja

A megyében a tervek szerint áprilistól csak egyetlen gyermekügyeleti pont marad: Miskolcon, a megyei kórházban.

Feltöltve: 2023-03-07 | Kategória: EÜ Hírek

Ötvözzük a kutatást a fejlesztéssel, hogy piaci terméket hozzunk létre

Szövetépülést segítő sejt-vázak fejlesztéséért kapta a 2022-es év Semmelweis Innovációs Díját dr. Hornyák István. A Semmelweis Egyetem Transzlációs Medicina Intézetének tudományos munkatársa dr. Hinsenkamp Adéllal, az egyetem egykori kutatójával közösen vehette át az elismerést a leginnovatívabb kutatás kategóriájában.

Feltöltve: 2023-03-07 | Kategória: EÜ Hírek

Az érintett orvosok szabad döntése legyen mérvadó az ügyelet kérdésében

A kórházi rezidensorvosok esetében is csak önkéntes lehet a háziorvosi ügyeletekben való részvétel, a képzésüket töltő fiatal orvosok nagyobb kiszolgáltatottsága miatt a nyomásgyakorlás minden formájától tartózkodni kell - közölte a Magyar Rezidens Szövetség szombaton az MTI-vel.

Feltöltve: 2023-03-06 | Kategória: EÜ Hírek

„Boldogabb, egészségesebb, hosszabb életet mindenkinek!”

Elhízás Világnapja. Az elhízás a 21. század egyik legnagyobb kihívást jelentő népegészségügyi problémája. Világszerte több mint évi 2,8 millió haláleset köthető túlsúly vagy elhízáshoz.

Feltöltve: 2023-03-03 | Kategória: EÜ Hírek

NNK: több mint 65 ezren fordultak orvoshoz a múlt héten

A múlt héten több mint 65 ezer embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) heti jelentésében, csütörtökön.

Feltöltve: 2023-03-02 | Kategória: EÜ Hírek

Nagy az igény a lakossági szűrésekre

Bár a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrőbuszai immár évek óta járják az országot, sőt a koronavírus-járvány alatt is több mint háromszázezer ellátást bonyolítottak le, akadnak olyan hangok, amelyek megkérdőjelezik a szűrőprogramok sikerességét, kétségbe vonják a mobil szűrőegységek létjogosultságát. A kritikák ellenére azonban jelentős igény van a lakóhelyhez közeli egészségügyi szolgáltatásokra, ezt támasztják alá a legutóbbi, Ismerd fel időben! elnevezésű kampány eredményei is.

Feltöltve: 2023-03-01 | Kategória: EÜ Hírek

Kezdődik a kórházi ágyak leépítése? Többmilliárdos átalakítás az egészségügyben

Február 14-én keretmegállapodást írt alá az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) különböző kórházak építési beruházásainak, átalakításainak és azok műszaki ellenőrzésére, méghozzá Magyarország hét régiójára vonatkozóan.

Feltöltve: 2023-03-01 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld