Főoldal » EÜ Hírek
Ki és mikor fedezte fel az inzulint?
Kép
 
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

EÜ Hírek

Levonták a zöld zászlót a győri kórház homlokzatáról

Csütörtökön levonták a zöld zászlót a győri kórház homlokzatáról, mert az intézmény vezetése nem látja értelmét a szerintük a számok alapján biztosan sikertelen zöld zászló akciónak - tájékoztatta a kórház vezetése közleményében az MTI-t.

Feltöltve: 2009-11-27 | Kategória: EÜ Hírek

Pacemaker-műtő kialakítását tervezi a győri Szívcentrum

Szívritmus-szabályozó készülék beültetésére alkalmas XXI. századi felszereltségű műtő kialakítását tervezi a győri kórház kardiológiai osztálya - közölte Dézsi Csaba András professzor, osztályvezető főorvos csütörtökön sajtótájékoztatón.

Feltöltve: 2009-11-27 | Kategória: EÜ Hírek

Új vírus - Ma újabb oltópontok nyílnak

Újabb oltópontok nyílnak ma országszerte, ezekkel és a múlt héten létesített központokkal együtt kétszáz helyen lehet térítés ellenében megkapni a H1N1 vírus elleni védőoltást. Az oltóanyagért és a beadásért továbbra is háromezer forintot kell fizetni.

Feltöltve: 2009-11-27 | Kategória: EÜ Hírek

Új vírus - Teljes látogatási tilalom hétfőtől a szolnoki Hetényi kórházban

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt a szolnoki Hetényi kórházban.

Feltöltve: 2009-11-27 | Kategória: EÜ Hírek

Egymilliárd forintos egészségügyi fejlesztés Dél-Borsodban

Megkezdődhet a dél-borsodi Mezőcsát és kistérsége járóbetegközpontjának építése az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a beruházás csaknem egymilliárd forintba kerül; az intézmény alapkövét szerdán tették le.

Feltöltve: 2009-11-26 | Kategória: EÜ Hírek

Dohányzásról leszoktató tudásközpont nyílt Budapesten

Dohányzásról Leszokást Támogató Tudásközpont néven nyílt Budapesten egy olyan centrum, ahol orvosok és egészségpszichológusok térítésmentesen, személyre szabott programszerű támogatást nyújtanak a cigarettáról leszokni kívánó érdeklődőknek.

Feltöltve: 2009-11-26 | Kategória: EÜ Hírek

Új vírus - Egy hét alatt több mint harmincezren fordultak orvoshoz

Az előző héten 34.100-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ami 55 százalékos növekedés az azt megelőző hét adataihoz képest; a Nézőpont Intézet felmérése szerint jelentősen nőtt a H1N1 oltóanyag iránti igény.

Feltöltve: 2009-11-26 | Kategória: EÜ Hírek

Megkezdődött a sárvári betegellátó központ építése

Negyvenötezer ember vehet majd igénybe jobb minőségű egészségügyi szolgáltatásokat abban a sárvári, járóbetegek szakellátására kialakítandó központban, amelynek építése szerdán kezdődött.

Feltöltve: 2009-11-26 | Kategória: EÜ Hírek

Pályázati pénzből javítanák az ellátást a Nógrád megyei kórházban

Mintegy másfélmilliárd forintos beruházást szeretne megvalósítani a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház; többek között korszerűsítenék az intenzív osztályokat, és MR-készüléket telepítenének. A fenntartó Nógrád megyei önkormányzat csütörtökön döntött arról, hogy biztosítja a pályázathoz szükséges önerőt.

Feltöltve: 2009-11-26 | Kategória: EÜ Hírek

A kamara aggódik az egészségügyi szakdolgozókért

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint az egészségügyi vezetés és a társadalom sem erkölcsileg, sem anyagilag nem ismeri el a szakdolgozókat; a hivatásukat gyakorlók iránt érzett aggodalmát a kamara nyílt levélben fogalmazta meg, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Feltöltve: 2009-11-26 | Kategória: EÜ Hírek

Daganatos és reumás betegek kezelését segítheti egy új diagnosztikai eszköz

Bizonyos rosszindulatú vérképzőszervi betegségek és krónikus gyulladásos kórképek kezelését teheti hatékonyabbá az a hazai alapkutatás eredményeként kifejlesztett korszerű diagnosztikai eszköz, amely klinikai vizsgálatai a közelmúltban kezdődtek el.

Feltöltve: 2009-11-25 | Kategória: EÜ Hírek

Új vírus - Oltópontok Pest megye tizenhat rendelőintézetében és kórházaiban péntektől

Pest megye tizenhat szakorvosi rendelőintézetében, valamint a régió mind a hat kórházában lesz oltópont november 27-től - közölte az ÁNTSZ Közép- Magyarországi Regionális Intézete kedden az MTI-vel.

Feltöltve: 2009-11-25 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 608 609 610 611 612 613 614 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld