Főoldal » EÜ Hírek

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
10 ok, amiért a gyerekeknek zenét kellene tanulnia,,Jocus''225 ezer 18 év alatti diák kapta meg eddig az oltást,,https://www.life.hu/hirek/20210912-aggaszto-informacio-derult-ki-a-pfizer-vakcinajarol-ezt-okozhatj...''A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot,,Ño comments.''Miért mennek a betegek magánellátásba?,,Muszáj ól.''A duplaoltásnál is jobban véd, ha a fertőzésre oltanak egy kutatás szerint,,Csodálkozom, hogy egy orvosi portálon a HVG cikkét jelölik meg forrásként. Nehezen követhető a cik...''

EÜ Hírek

Publikus Gyógyszertörzs – 2015. december 1.

Az alábbiakban tekintheti meg az OEP által közzétett, 2015. december 1-étől érvényes új- és törölt készítmények listáját.

Feltöltve: 2015-12-01 | Kategória: EÜ Hírek

Itt a gyógyszeripar történelmének legnagyobb üzlete

Hivatalosan is bejelentették az amerikai Pfizer és az ír Allegran egyesülését.

Feltöltve: 2015-11-24 | Kategória: EÜ Hírek

Alig juthatnának el az új gyógyszerek Magyarországra

Betegszervezetek és a gyógyszergyártói szövetség is aggodalmuknak adnak hangot az egyedi méltányosságú készítmények alkalmazásának tervezett módosítása miatt.

Feltöltve: 2015-11-16 | Kategória: EÜ Hírek

A homeopátiás készítményeknél a hatásosságot nem kell bizonyítani

Egy uniós jogszabály az alapja a homeopátiás készítmények magyarországi forgalmazásának, azonban ezen szerek esetében is ellenőrzött a gyártás, a termék tisztasága, minősége, előállításukhoz gyógyszergyártási engedély kell, csak a hatásosságot nem kell bizonyítani - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerdán az MTI-vel.

Feltöltve: 2015-11-12 | Kategória: EÜ Hírek

Publikus Gyógyszertörzs – 2015. november 1.

Az alábbiakban tekintheti meg az OEP által közzétett, 2015. november 1-étől érvényes új- és törölt készítmények listáját.

Feltöltve: 2015-11-02 | Kategória: EÜ Hírek

Több állami pénz megy gyógyszerekre

A kormány arról döntött, hogy összesen 33 milliárd forint feletti összeggel emeli meg a gyógyszertámogatás és gyógyászati segédeszköz támogatás idei kiadásait.

Feltöltve: 2015-10-29 | Kategória: EÜ Hírek

A Richter már a következő nagy dobásra készül

Egy hónapja szerencsés véget ért a Richter hosszú, 17 éve indult kutatási sztorija. Az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA szeptember 17-én engedélyezte az Allergan (egykor Forest) számára a Richter által kifejlesztett cariprazine-ból készülő Vraylar amerikai törzskönyvezését. A napi.hu interjúja Bogsch Erikkel.

Feltöltve: 2015-10-16 | Kategória: EÜ Hírek

Egy gyógyszer csökkentheti a potenciálisan halálos sugárzás ártalmait

„Egy nukleáris katasztrófa során keletkező sugárzás emberek ezreit ölheti és betegítheti meg. A hathatósabb egészségügyi ellátás megérkezéséig életmentő lehet a szervezet károsodását mérséklő, első 24 órában használható sürgősségi óvintézkedések alkalmazása.” - állítják a Texas Egyetem kutatói, akik rátaláltak egy alkalmasnak tűnő gyógyszerre.

Feltöltve: 2015-10-07 | Kategória: EÜ Hírek

Publikus Gyógyszertörzs – 2015. október 1.

Az alábbiakban tekintheti meg az OEP által közzétett, 2015. október 1-étől érvényes új- és törölt készítmények listáját.

Feltöltve: 2015-10-06 | Kategória: EÜ Hírek

Kockázatos az internetes gyógyszerrendelés

Magyarországon az utóbbi öt évben megduplázódott az interneten gyógyszert rendelők aránya, pedig nem kockázatmentes ez a vásárlás, amit az is mutat, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a 35 ezer internetes gyógyszertárnak mindössze 0,6 százaléka legális - mondta Ilku Lívia, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője szerdán, egy sajtórendezvényen Budapesten.

Feltöltve: 2015-09-24 | Kategória: EÜ Hírek

Az egyetemi gyógyszerkutatások fejlesztéséről értekeztek szakemberek Budapesten

Szakmai napot rendezett az Európai Klinikai Kutatási Infrastruktúra Hálózat (ECRIN) és magyar szervezete (HECRIN) kedden Budapesten, a rendezvényen elsősorban a magyar egyetemekről származó, innovatív ötletetekből eredő gyógyszerkutatások arányának növelését szorgalmazták a szakemberek.

Feltöltve: 2015-09-23 | Kategória: EÜ Hírek

Jó hír a Richtertől!

Engedélyezte az Amerikai Gyógyszerfelügyelet (FDA) a Richter saját fejlesztésű, Cariprazine kapszulájának forgalmazását – írja a Portfolio.

Feltöltve: 2015-09-18 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld