Főoldal » Életstílus

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Ismét felütötte a fejét Kínában a koronavírus - Már öt tartományban terjed a delta-variáns Ezeken a területeken kötelező az oltás, szeptember 1-je a határidő A fertőzöttek száma 196,5 millió, a halálos áldozatoké 4,198 millió a világon Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőségriadót Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program zárult le a vidéki orvosegyetemeken Kánikulában megromolhatnak a gyógyszerek Einstein megjósolta: a fekete lyuk mögül érkező fényt láttak a tudósok Kilenc új helyszín került fel a világörökségi listára Elhalasztják a Balaton-átúszást - itt az új időpontt
Fokozatosan csökken a Pfizer vakcinájával oltottak védelme,,Ha jól értem, akkor max két egész hétig tart a hatása a csodavakcinának, amiért Karikó Katalint hős...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,Különben teccettek hallani? A világ tudományosabb (kevésbé politikai) fele talált erre a nagyon nag...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,A paraszti logika azt mondaná, hogy előbb van az esetszám növekedés a szennyvíz szintje fölött, és ...''A kórházban kezeltek körében megugrott az új hiperglikémiás esetek száma,,Szeroidot mennyit kaptak?''Megvannak a budapesti antitest-vizsgálat összesített adatai, kerületi eredményekkel együtt,,Tisztelt Coranaszakértő! Milyen standard értékhez viszonyították ezeket az antitest ezeket az érték...''

Életstílus

Betöltés...

Einstein megjósolta: a fekete lyuk mögül érkező fényt láttak a tudósok

A tudósok eddig soha nem látták azt a jelenséget, amelynek létezését Albert Einstein általános relativitáselmélete már megjósolta. Most azonban egy véletlennek köszönhetően sikerült.

Feltöltve: 2021-07-30 | Kategória: Életstílus

Kilenc új helyszín került fel a világörökségi listára

Kilenc új helyszínt - köztük a madridi Prado múzeumot ölelő kulturális térséget, európai fürdővárosokat és a kínai Kanton történelmi városrészét - vett fel a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága a kínai Fucsouban zajló tanácskozásán.

Feltöltve: 2021-07-30 | Kategória: Életstílus

Elhalasztják a Balaton-átúszást - itt az új időpontt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjáráselőrejelzése alapján a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével a szervezőbizottság úgy döntött, hogy a bizonytalan és várhatóan gyakran szeles időjárás miatt a 39. Lidl Balaton-átúszást ezen a hétvégén a résztvevők biztonsága érdekében nem tartják meg.

Feltöltve: 2021-07-29 | Kategória: Életstílus

Óránként 20-30 hullócsillag figyelhető meg a Perseida meteorraj tetőzésekor

Augusztus 12. és 13. éjjelén lesznek a leglátványosabbak a Perseidák hullócsillagai, az Egy hét a csillagok alatt programsorozat részeként a Perseida-maximum környékére szervezett bemutatókon több mint harminc helyszínen várják majd amatőr csillagászok, csillagvizsgálók és egyesületek az érdeklődőket – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló szerdán.

Feltöltve: 2021-07-29 | Kategória: Életstílus

Milák Kristóf szenzációs idővel, olimpiai rekordot döntve aranyérmes

Szerdán délelőtt a tokiói olimpián Milák Kristóf 1:51.25 idővel megnyerte a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjét, ezzel a világ- és háromszoros Európa-bajnok úszó most már olimpiai bajnoknak mondhatja magát, ráadásul megdöntötte a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps olimpiai rekordját is.

Feltöltve: 2021-07-28 | Kategória: Életstílus

Online kiállítás nyílt a fotópályázat legjobb alkotásaiból

Online kiállítás nyílt a Magyarország 365 fotópályázat legjobb alkotásaiból; a magyar kormány által meghirdetett pályázatra legutóbb mintegy 28 ezer felvételt neveztek.

Feltöltve: 2021-07-28 | Kategória: Életstílus

A román kormány elfogadta a veszélyes medvék eltávolítását szabályozó rendeletet

Thomas Pesquet francia asztronauta április 24-én érkezett meg a Nemzetközi Űrállomásra, a Space-X Crew-2 küldetés keretein belül.

Feltöltve: 2021-07-27 | Kategória: Életstílus

Miért nem eszik meg az állatok az embert?

A Homo sapiens lassú, védtelen és bőségesen elérhető zsákmány, így bár a nagyobb ragadozók megtehetnék, hogy mindennap ruhás majmot majszolnak uzsonnára, mégis ritka, hogy emberre támadnak. Az a mondás járja, hogy ezek az állatok jobban félnek tőlünk, mint mi tőlük. Kérdés, hogy mitől vagyunk ilyen félelmetesek?

Feltöltve: 2021-07-27 | Kategória: Életstílus

Mennyi arany van még a földben?

A hivatalos EB 2020-trófeát a londoni Asprey ékszerészet készítette átszámítva 11 millió forintért. Hatvan centiméter magas és 7,6 kilós, anyaga aranyozott ezüst. De miért nem készítik az aranykupát, és úgy általában az aranyérmeket teljesen aranyból?

Feltöltve: 2021-07-26 | Kategória: Életstílus

Sosem jártak még ilyen közel ahhoz, hogy embert klónozzanak

Vitatják a kínai kísérlet hasznosságát.

Feltöltve: 2021-07-26 | Kategória: Életstílus

Önfertőtlenítő padlóburkolat nyerte az MKIK által felajánlott innovációs díjat

A Graboplast Padlógyártó Zrt. az általa kifejlesztett különleges önfertőtlenítő padlóburkolatával nyerte el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Innovációs Díját a 29. Innovációs Nagydíj Pályázaton - tájékoztatta a kamara kedden az MTI-t.

Feltöltve: 2021-07-23 | Kategória: Életstílus

Három gyerekkel nekivágtak a világnak egy furgonnal

Rachel Sanchez és férje, Mike Sanchez három gyermeket nevelnek, ami sokaknál már önmagában bőven kielégíti a kalandvágyat, nekik azonban ennél is több izgalom kellett.

Feltöltve: 2021-07-23 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld