Főoldal » Életstílus

Mit jelent a SIADH?

Kép
 
Fotoszenzitizáló antihipertenzív gyógyszerek és a laphámsejtes bőrrák kapcsolata Szepszis esetén ugyanolyan hatékony a rövidebb antibiotikum kúra Gyermekek sürgősségi ellátására vonatkozó általános szempontok kérdései (2018) A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Őssejt-transzplantációval lelassították a szklerózis multiplex súlyosbodását Egyre több a fogorvosjelölt a szakképzésben Könyvtár egy 110 éves fa törzsében Hogyan járul hozzá a marhahúsfogyasztás a globális felmelegedéshez? Gombapörkölt helyett: gombaragu
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Életstílus

Betöltés...

Könyvtár egy 110 éves fa törzsében

Mintha egy rajzfilm elevenedett volna meg az idahoi Coeur d’Alene városkában, olyan különleges látványt nyújt az a 110 éves fa, melynek törzsét minikönyvtárrá alakította át egy helyi művész.

Feltöltve: 2019-01-18 | Kategória: Életstílus

Hogyan járul hozzá a marhahúsfogyasztás a globális felmelegedéshez?

A környezettudatosság nem merül ki abban, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, kevesebb műanyagot használunk vagy megpróbáljuk mellőzni az autó használatát - a táplálkozási szokásaink megváltoztatásával is sokat tehetünk a Földünkért.

Feltöltve: 2019-01-18 | Kategória: Életstílus

Gombapörkölt helyett: gombaragu

A gomba nemcsak tápértéke miatt a lehető legjobb megoldás, ha éppen nem akarunk húst enni: állagában és sokoldalú természete miatt is felér sok húsfélével.

Feltöltve: 2019-01-17 | Kategória: Életstílus

Halhatatlan holttest

Susan Potter a tudománynak adta holttestét, tetemét elfagyasztották, és ultravékony szeletekre vágták. A 27 ezer metszetből összeállított virtuális teste a síron túlról szól az orvostanhallgatókhoz.

Feltöltve: 2019-01-17 | Kategória: Életstílus

A skandináv szokást, ami sosem lesz divat

Vagy legalábbis nem ezen a néven. A “szabadban élni” kultúrája bő másfél évszázada eleven, a digitális világ kikezdte, ám északon tudják, hogyan adaptálják a modern viszonyokhoz. De miért hívják ezt úgy: friluftsliv?

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-01-16 | Kategória: Életstílus

Sörfesztivál és tepertőnap: télen is van gasztroprogram!

Gazdag lesz a hétvége gasztronómiai programokban - az ország szinte minden részén lesz valamilyen rendezvény, úgyhogy megéri ellátogatni valamelyik programra a családdal vagy a barátokkal együtt.

Feltöltve: 2019-01-16 | Kategória: Életstílus

Jó volt a termés az Antarktiszon!

Közel három mázsa zöldséget termesztettek a Német Űrközpont antarktiszi üvegházában, talaj, napfény és növényvédőszerek nélkül.

Feltöltve: 2019-01-16 | Kategória: Életstílus

Bruegelék konyhája

Ötszáz éve élt flamand festő, és még humora is van! Az idősebb Pieter Bruegel életművét most egy nem mindennapi tárlat mutatta be Bécsben.

Feltöltve: 2019-01-15 | Kategória: Életstílus

Mit rejt a császári orvosi ládika?

Minden kultúra kialakította a maga gyógymódjait. A hagyományos kezelések leggazdagabb tárházát az orvosi megfigyeléseket időtlen idők óta rögzítő kínai orvoslás kínálja.

Feltöltve: 2019-01-15 | Kategória: Életstílus

Az író, aki egy meccsen jött rá, hogy tud regényt írni

Január 12-én tölti be a hetvenet Murakami Haruki japán író, műfordító, a kortárs posztmodern próza egyik nagymestere.

Feltöltve: 2019-01-14 | Kategória: Életstílus

Az 5 leghajmeresztőbb orvosi sztori a múltból

Betegségek és balesetek az idők kezdete óta sújtják az emberiséget, és legalább évezredes távlatokra tekint vissza az orvoslás története is. Thomas Morris The Mystery of the Exploding Teeth and Other Curiosities from the History of Medicine című könyvében a gyógyászat történetéből válogatott meghökkenő meséket.

Feltöltve: 2019-01-14 | Kategória: Életstílus

Kintsugi, avagy így lesz művészet a sérülésekből

Újra divatos az a 15. századra visszavezethető japán gyakorlat, ami törött kerámiákból varázsol az eredetinél is értékesebb tárgyat.

Feltöltve: 2019-01-11 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld