Főoldal » Életstílus

Mikor kezdődött az Aspirin története?

Kép
 
Magzatgyermek világnapja: A várandósság alatti diabétesz növelheti a fejlődési rendellenességek kialakulását Új kolchicin terápiás formula FDA jóváhagyással Az ACE-inhibitorok növelik a tüdőrák veszélyét 1. "Magának nagyobb szüksége van rá, mint nekem" Parazita ikertestvérével a hasában született egy kislány Kolumbiában A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Félig elsüllyesztett, víz alatti étterem 38 ember nézte végig, ahogy meggyilkolták a fiatal nőt Bakonyból származik a bakonyi sertésszelet és palóc a palóc? Dehogy!
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''

Életstílus

Betöltés...

A vattacukor története

A légiesen könnyű vattacukor nemcsak az itthoni búcsúk és vidámparkok elmaradhatatlan finomsága, hanem az egész világon kedvelt édesség. Anno a gazdagok kiváltsága volt.

Feltöltve: 2019-02-26 | Kategória: Életstílus

Műanyaghulladékból üzemanyag?

Az Egyesült Nemzetek Szervezete becslése szerint évente több mint 8 millió tonna műanyag kerül az óceánokba. Egy új kémiai eljárással a műanyaghulladék hasznos termékekké, például tiszta üzemanyaggá alakítható.

Feltöltve: 2019-02-25 | Kategória: Életstílus

Rákpáncélból készítenek bioműanyagot

4 designer (Ed Jones, Insiya Jafferjee, Amir Afshar és Andrew Edwards) fogta magát, és feltalált egy eljárást, ami tengeri rákok levetett, (étteremben) eldobott páncéljából készít biológiailag lebomló és újrahasznosítható bio műanyagot.

Feltöltve: 2019-02-25 | Kategória: Életstílus

Húsz lövés is túlélhető, de egybe is bele lehet halni

Sok múlik azon, hol hatol be a lövedék, milyen típusú és milyen fegyverből lőtték ki, mennyi vért vesztett a sebesült, és milyen gyorsan kap segítséget. De a legnagyobb szerepe a szerencsének van. Nem minden fejlövés halálos, de látszólag kevésbé súlyos sebesülés is végzetes lehet.

Feltöltve: 2019-02-21 | Kategória: Életstílus

A tökéletes tészta titka

A tésztafőzés kapcsán két alapvető kérdés merül fel: mitől lesz ragacsos a tészta, és miképp lehetne elérni, hogy ne legyen az? A módszerekről már rengeteget lehetett olvasni az alapos öblítéstől a főzővízbe öntött olajig.

Feltöltve: 2019-02-21 | Kategória: Életstílus

A városka, aminek szinte az összes lakója ugyanabban a házban lakik

Alaszka különös, misztikus és távoli hely számunkra, ahol csoda dolgok eshetnek meg. Itt van például mindjárt Whittier, az Anchorage-tól 100 kilométerre, délre található kisváros.

Feltöltve: 2019-02-20 | Kategória: Életstílus

Nézzünk a pohár fenekére: miért habzik a pezsgő?

Miért és hogyan habzik a pezsgő, miről árulkodik a habja? Hogyan jönnek létre a stabil buborékok? Mi a szerepe mindebben a pohárnak? Miért ne tegyük a pezsgőspoharat mosogatógépbe?

Feltöltve: 2019-02-20 | Kategória: Életstílus

Csodákat tesz a rabokkal a börtönkertészkedés

Köztudott, hogy a kertészkedés nagyban javíthat a kedélyállapotunkon. Most egy női börtönben végzett friss kutatás igyekszik megerősíteni ezt a gyakran hangoztatott megfigyelést.

Feltöltve: 2019-02-19 | Kategória: Életstílus

Kiderült, hogy kik építették a Stonehenge-et

Egyazon nép emelte a Stonehenge-et és az Európa-szerte található összes hasonló, gigantikus kőépítményt – állítja egy svéd történész.

Feltöltve: 2019-02-19 | Kategória: Életstílus

Kiderült, hogy az ember alvás közben is képes tanulni

Egy új kutatás arra jutott, hogy megfelelő körülmények között az alvó emberi agy is képes rögzíteni valamit az új szavakból. A Berni Egyetem kutatói januárban a Current Biology című folyóiratban publikálták vizsgálatuk eredményeit.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-02-18 | Kategória: Életstílus

Egy feleséggyilkos nyomában

Korának egyik legsokoldalúbb tehetsége volt a drogos feleséggyilkos Csáth Géza, aki különc írásaiban az emberi lélek és a függőség legmélyebb bugyraiba kalauzolja olvasóit.

Feltöltve: 2019-02-18 | Kategória: Életstílus

Miért vastapsolunk?

Az előadásnak vége, a közönség ujjongva tapsol. Egy idő után ütemes vastaps alakul ki, ami gyorsulni kezd, szétesik, aztán megint összeáll, és ez így még többször megismétlődik, mielőtt a legmámorosabb rajongó is a kijárat felé indul.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-02-18 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld