Főoldal » Életstílus

Mit jelent a SIADH?

Kép
 
Fotoszenzitizáló antihipertenzív gyógyszerek és a laphámsejtes bőrrák kapcsolata Szepszis esetén ugyanolyan hatékony a rövidebb antibiotikum kúra Gyermekek sürgősségi ellátására vonatkozó általános szempontok kérdései (2018) A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Őssejt-transzplantációval lelassították a szklerózis multiplex súlyosbodását Egyre több a fogorvosjelölt a szakképzésben Könyvtár egy 110 éves fa törzsében Hogyan járul hozzá a marhahúsfogyasztás a globális felmelegedéshez? Gombapörkölt helyett: gombaragu
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Életstílus

Betöltés...

A világ legjobb középülete a Városligetben épül

Az Európa legjobb középülete díj után a világ legjobb középülete díjat is elnyerte a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete.

Feltöltve: 2018-12-18 | Kategória: Életstílus

Úttörő könyv jelent meg az európai jazz történetéről

Az európai jazz már régen kilépett az amerikai őshaza árnyékából: önállóságának újabb bizonyítéka a The History of European Jazz című könyv, az európai jazz történetének első átfogó feldolgozása.

Feltöltve: 2018-12-17 | Kategória: Életstílus

Karácsonyi népszokások, hagyományok

Karácsony évszázadok óta a legszentebb, legmeghittebb ünnep a világ keresztény embereinek életében. Ilyenkor megajándékozzuk szeretteinket, kedveskedünk családtagjainknak, testben és lélekben is ráhangolódunk az ünnepekre. Bizonyára minden családnak megvannak a sajátos szokásai, a kedvenc ételei a karácsonyi terítéken, és az ajándékozás körüli apró rituáléi.

Feltöltve: 2018-12-17 | Kategória: Életstílus

Könyvhordó robotok dolgoznak Helsinki új központi könyvtárában

A tudás, a tanulás és az egyenlőség ünneplésének jegyében nyitotta meg kapuit szerdán Helsinkiben a város új, korszerű központi könyvtára, amelynek számos különlegessége közül az egyik a könyvhordó robotok flottája.

Feltöltve: 2018-12-14 | Kategória: Életstílus

Hit, hagyomány: karácsonyi szokások

Rengeteg néphagyomány kötődik Jézus születésének ünnepéhez, karácsonyhoz. A karácsonyi népi hagyományvilág szinte számba vehetetlen gazdagsággal, színes változatokban él, vagy sajnos egy része már csak élt.

Feltöltve: 2018-12-14 | Kategória: Életstílus

Tavasztól újra mozikban a felújított Vízipók-csodapók

A rovarokról szóló sorozat sikerében eleinte nem bíztak a készítők, ennek ellenére több mint 40 országba jutott el a széria. Most az egész estés verzió tér vissza a vászonra.

Feltöltve: 2018-12-13 | Kategória: Életstílus

New York és a tűzlépcsők

A korabeli New York látképe elválaszthatatlanul összefonódott a tűzlépcsőkkel. Sokáig a new york-i építészeti szabályzat része volt, hogy minden épületet el kell látni ilyen tűzlépcsőkkel, a tűzkárok elleni védekezésül.

Feltöltve: 2018-12-13 | Kategória: Életstílus

Soha nem lesz teljesen egyenes a pisai ferde torony – állítják a szakértők

"Már az építésekor is történtek kísérletek a kiegyenesítésére, az egyik oldalára több követ tettek, és most enyhe banánformája van" - árulta el Roberto Cela mérnök.

Feltöltve: 2018-12-12 | Kategória: Életstílus

Boldizsár Ildikó: Borzasztó a magyar társadalom mentális állapota

Boldizsár Ildikó akkor jött rá, hogy a mesének terápiás hatása van, amikor saját kisfiának súlyos betegségéből egy mese segített a gyógyulásban. Módszerével ma már sokaknak segít. Erről is beszélgetett vele a Magyar Hang – és arról, hogy alighanem az egész országra ráférne egy kiadós meseterápia.

Feltöltve: 2018-12-12 | Kategória: Életstílus

A képernyő szó szerint átalakítja a kisgyerekek agyát

Egy új kutatás szerint a digitális képernyő előtt töltött túl sok idő hatással van a gyerekek agyfejlődésére. Az amerikai gyermekorvosok nem tanácsolják a kisgyerekek digitális médiahasználatát.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-12-11 | Kategória: Életstílus

Amikor a kokain berúgta az ajtót a pesti éjszakában

Alig pár év alatt szabadult ki az orvosi felügyelet alól a fehér méreg, hogy hónapok alatt elárassza a pesti éjszakát.

Feltöltve: 2018-12-11 | Kategória: Életstílus

Így ünnepelték az adventet a századfordulón

A XIX. században az advent különleges időszaknak számított hazánkban, ahol a vallásos hevület jól megfért a profán tréfákkal!

Feltöltve: 2018-12-10 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld