Főoldal » Életstílus

Mi a PEHO syndroma?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Gyógyszerek, melyek növelhetik a demencia kockázatát Egy új ultrahang technika, amely megnyitja a vér-agy gátat Paroxetinnel a vastagbéldaganatos sejtek ellen? A héten történt az egészségügyben - Heti hírszemle Mit tudni az új kínai vírusról? A csecsemők helyes mozgásfejlődése lesz a téma a következő egészségnapon 2020-ban az év gyógynövénye a bíbor kasvirág A kurtizánok királynője aki, gyűlölte a férfiakat A madarak alakja mutatja ökológiai szerepüket
Most már biztos, hogy emberről emberre terjed a Kínában fertőző új koronavírus,,Millió kínai turista behozhatja Európába is!''A szexhiány 7 káros egészségügyi és lélektani hatása,,🤗''Alzheimer prevenció: mit tudunk ma?,,Ennél azért többet is tehetünk , napi 400mg szervesMg+1000mg Lecitin +100mg Q10 +1000mgvit C. Német...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A hálapénz kérdése sokkal bonyolultabb.Gyakorlatilag meg kell szüntetni a szabad orvosválasztást. I...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,Remek dolog , hogy a kamara ismét a hálapénzzel foglalkozik , talán azzal is kellene , hogy a magya...''

Életstílus

2020-ban az év gyógynövénye a bíbor kasvirág

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztálya 2020-ban az év gyógynövényének, az echinacea (ehinácea) néven is ismert, bíbor kasvirágot választotta.

Feltöltve: 2020-01-23 | Kategória: Életstílus

A kurtizánok királynője aki, gyűlölte a férfiakat

Cora Pearl nem csak a leghíresebb kurtizán, de az egyik legünnepeltebb nő volt a 19. századi párizsi arisztokraták között. A lába előtt hevertek a férfiak, pedig gyűlölte őket.

Feltöltve: 2020-01-23 | Kategória: Életstílus

A madarak alakja mutatja ökológiai szerepüket

Több mint tízezer madárfaj testalkatának pontos felmérésével tárták fel az összefüggéseket. A londoni Imperial College számolt be arról az átfogó nemzetközi kutatásról, amelyben a madarak ökológiai szerepét, s ennek evolúciós hátterét vizsgálták meg.

Feltöltve: 2020-01-22 | Kategória: Életstílus

Kosztolányi, a kokainista

Bár Kosztolányi Dezső minden jel szerint hosszú éveken át élt illegális tudatmódosítókkal, a kérdést nagyon szemérmesen kezeli az irodalomtörténet. Mit talált a felesége a könyvek mögött? Mitől folyt állandóan az író orra? Miért könyörgött jól bejáratott patikusának?

Feltöltve: 2020-01-22 | Kategória: Életstílus

A nimfomán császérné története

Valeria Messalina római császárné határtalan libidójától, kielégítetlen szexuális vágyaitól és kegyetlen, megdöbbentő tetteitől vált hírhedtté az ókorban.

Feltöltve: 2020-01-21 | Kategória: Életstílus

Hetven év után végre megjelenhetett George Orwell narancslekvár-receptje

A British Council bocsánatot kért George Orwelltől (1903-1950) amiért hetven éve elutasította az angol író, újságíró egyik gasztronómiai tanulmányát.

Feltöltve: 2020-01-21 | Kategória: Életstílus

2020-ban a vidra lesz az év emlőse

2020-ban az ÉV Emlőse címet a hazai élővizek csúcsragadozója, a vidra kapta. A Vadonleső Program immár hetedik esztendeje választja meg azt a védett vagy fokozottan védett, többnyire közösségű jelentőségű őshonos emlősfajt, amelyre szeretné egész évben ráirányítani mind a szakmai közösség, mind pedig a társadalom széles rétegének figyelmét.

Feltöltve: 2020-01-20 | Kategória: Életstílus

A csomagolás kihat az étel ízére

A fehér szín mindent édesebbé tesz? Nem. Bizonyos esetekben pont csökkenti az édes ízt, ha fehér tányérból eszünk. Ennek semmi köze az ételek cukortartalmához, az agyműködéshez annál inkább.

Feltöltve: 2020-01-20 | Kategória: Életstílus

Kevésbé számít-e a nők egészsége?

A nők egészsége és közérzete jóval kevesebb figyelmet kap, megemlítése pedig sokszor átpolitizált. A nők panaszaival kevésbé foglalkoznak a kutatások is, állapította meg egy doktornő. Receptet is ad a helyzet orvoslására: minden nőnek hallatnia kell a hangját.

Feltöltve: 2020-01-17 | Kategória: Életstílus

Szokatlan jelenségre figyeltek fel a kutatók a Mount Everesten

Egyre több növény él a Mount Everest térségében a tudósok szerint. A klímaváltozás okozhatja a furcsa jelenséget.

Feltöltve: 2020-01-17 | Kategória: Életstílus

Miniház, amiben tényleg minden elfér

Az ingatlanpiacon kínált házak egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy hány négyzetméteresek, hiszen, minél nagyobbak, annál kényelmesebben lakhatók. Vannak azonban esetek, amikor kis mérete dacára is beleszeret az ember egy kuckóba.

Feltöltve: 2020-01-16 | Kategória: Életstílus

Földhöz hasonló bolygók felfedezése a cél

A hozzánk legközelebbi exobolygók alaposabb vizsgálatára indították 2019. december 18-án a Cheops űrtávcsövet, az Európai Űrügynökség legújabb kutatószondáját.

Feltöltve: 2020-01-16 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld