Főoldal » Életstílus

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Ismét felütötte a fejét Kínában a koronavírus - Már öt tartományban terjed a delta-variáns Ezeken a területeken kötelező az oltás, szeptember 1-je a határidő A fertőzöttek száma 196,5 millió, a halálos áldozatoké 4,198 millió a világon Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőségriadót Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program zárult le a vidéki orvosegyetemeken Kánikulában megromolhatnak a gyógyszerek Einstein megjósolta: a fekete lyuk mögül érkező fényt láttak a tudósok Kilenc új helyszín került fel a világörökségi listára Elhalasztják a Balaton-átúszást - itt az új időpontt
Fokozatosan csökken a Pfizer vakcinájával oltottak védelme,,Ha jól értem, akkor max két egész hétig tart a hatása a csodavakcinának, amiért Karikó Katalint hős...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,Különben teccettek hallani? A világ tudományosabb (kevésbé politikai) fele talált erre a nagyon nag...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,A paraszti logika azt mondaná, hogy előbb van az esetszám növekedés a szennyvíz szintje fölött, és ...''A kórházban kezeltek körében megugrott az új hiperglikémiás esetek száma,,Szeroidot mennyit kaptak?''Megvannak a budapesti antitest-vizsgálat összesített adatai, kerületi eredményekkel együtt,,Tisztelt Coranaszakértő! Milyen standard értékhez viszonyították ezeket az antitest ezeket az érték...''

Életstílus

Kilenc új helyszín került fel a világörökségi listára

Kilenc új helyszínt - köztük a madridi Prado múzeumot ölelő kulturális térséget, európai fürdővárosokat és a kínai Kanton történelmi városrészét - vett fel a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága a kínai Fucsouban zajló tanácskozásán.

Feltöltve: 2021-07-30 | Kategória: Életstílus

Se szex, se semmi

A tokiói olimpia minden szempontból különleges lesz – már ha végigmegy, és nem szakad félbe az egyre sokasodó, pozitív Covid-tesztek miatt. Többek között abban is, hogy ezúttal csak búcsúajándékként kapják meg a sportolók a rendezőktől az ilyenkor szokásos óvszeradagjukat. Egészen pontosan 150 000 darabot, amikor távoznak az olimpiai faluból – amely valószínűleg minden idők legpuritánabb olimpiai faluja.

Feltöltve: 2021-07-20 | Kategória: Életstílus

A valódi Maugli szívszorító története

Dina Sanichar volt az a fiú, akinek tragikus sorsa ihlette a közkedvelt történetet.

Feltöltve: 2021-07-14 | Kategória: Életstílus

Űrturizmus: 841 millió dollár hozzam egyetlen űrrepüléssel

Richard Branson angol milliárdossal és öt kollégájával a fedélzeten vasárnap indult útjára egy űrjármű egy, az űr határát elérő sétarepülésre. Habár a kilövés 90 percet késett az eredeti tervhez képest, az izgalmak ellenére a Unity22 legénysége két órával később sikeresen és épségben visszatért a földre. Ez a nem akármilyen kirándulás szinte azonnal rengeteg pénzt jelentett a milliárdos vállalatának, a Virgin Galactic-nek.

Feltöltve: 2021-07-14 | Kategória: Életstílus

A NASA igazgatója szerint nem vagyunk egyedül az univerzumban

Az azonosítatlan légi jelenségeket (UAP-k) több mint 140 esetben figyelték meg, illetve dokumentálták.

Feltöltve: 2021-07-09 | Kategória: Életstílus

14 élő férfi rokona van Leonardo Da Vincinak

Leonardo Da Vincinak 14 élő férfi rokona van egy nagyszabású kutatás szerint, amely 21 generáción, 690 éven át követte végig a világhírű festő, építész és mérnök családfáját.

Feltöltve: 2021-07-09 | Kategória: Életstílus

Minek köszönhető, hogy megtaláljuk a földkéregben az aranyat

Az ember évezredek óta bányássza az aranyat, amely nemcsak szépségével, ritkaságával, hanem kémiai ellenálló-képességével is értéket képvisel.

Feltöltve: 2021-07-08 | Kategória: Életstílus

A világ édesvízkészletének ötöde ebben az egyetlen tóban van

A hatalmas Bajkál-tó a világ egyik legkülönlegesebb tava: 25 millió évével a legrégibb a Földön a Bajkál-tó.

Feltöltve: 2021-07-07 | Kategória: Életstílus

Elkészült az első magyar hangyanév-katalógus

Elkészítették az első magyar hangyanév-katalógust az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Ökológiai Kutatóközpontjának (ELKH ÖK) kutatói, ezzel immár a 126 magyarországi hangyafaj mindegyikének lett magyar elnevezése.

Feltöltve: 2021-07-06 | Kategória: Életstílus

Könnyen elkaphatják tőlünk a háziállatok a koronavírus-fertőzést

Egy holland kutatás szerzője szerint a koronavírusos betegeknek nemcsak más emberektől, hanem a háziállataiktól is távol kellene tartaniuk magukat.

Feltöltve: 2021-07-01 | Kategória: Életstílus

Senki nem tudja, mitől nyílt meg a Pokol Kapuja Türkmenisztánban

A helyikek úgy hívják, Garagum ýalkymy, ami nagyjából annyit tesz, a Karakum sivatag ragyogása; a hivatalos neve Darvaza gázkráter – de a világ Türkmenisztánon és olajipari szakmán kívüli része úgy ismeri, a Pokol Kapuja.

Feltöltve: 2021-06-28 | Kategória: Életstílus

Időgéppel a fejében él a kaliforniai férfi

A legtöbb ember emlékszik élete legfontosabb pillanataira, meghatározó eseményeire, de persze nem minden egyes pillanatra. Az amerikai nyugdíjas Bob Petrella viszont igen, ő szó szerint az az ember, aki semmit sem felejt.

Feltöltve: 2021-05-21 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld