Főoldal » Életstílus

Mit jelent a CAVE kifejezés?

Kép
 
Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2019. október Saját maga látta el szívrohamát az egyedül műszakban lévő ápoló Perinatális HIV fertőzés A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Fenntartóváltás után megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa Új regionális igazgatót választ a WHO bizottsága A szexhiány 7 káros egészségügyi és lélektani hatása Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken? 5 őrült és zseniális sztori Mozartról
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''

Életstílus

Ismeretlen emberféle leleteire bukkantak

Sokan úgy gondolják, hogy az emberi evolúció lineáris, de az emberfélék családfája valójában igen összetett. Egy kínai barlangban feltárt leletek arról árulkodnak, hogy az evolúciós családfa újabb ágát sikerült felfedezni.

Feltöltve: 2019-04-19 | Kategória: Életstílus

Női csontvázat hagyott hátra a lengyel szabadságharcos

Szakértők egy csoportja Kazimier Pulaski maradványait elemezve megállapította, hogy a lengyel tábornok interszexuális volt – számol be az IFLScience.

Feltöltve: 2019-04-18 | Kategória: Életstílus

99 évig élt az emberi tükörkép

Különleges orvostudományi esetről számolt be a CNN: a 99 éves korában meghalt Rose Marie Bentley-hez hasonló ember ötvenmillióból ha egy akad a világon. Az amerikai nő különleges egészségi állapotára csak halála után, boncolásakor derült fény.

Feltöltve: 2019-04-17 | Kategória: Életstílus

6 furcsaság a szépségápolás történetéből

Az ősanyánk óta a nők mindig is igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni a külsejükből. Hogy szépségük kiemelésére milyen praktikákat használtak, az koronként és országonként változott. Volt köztük néhány egészen bizarr dolog.

Feltöltve: 2019-04-12 | Kategória: Életstílus

Frankenstein tényleg létezett, és ilyen kísérleteket végzett

Mary Shelley férjével épp Lord Byronnál nyaralt Svájcban, amikor a hideg időjárás unalmát kísértethistóriák írásával ütötték el. Ekkor született meg a Frankenstein, avagy a modern Prométheusz című regény, de azt az írónő sosem ismerte el, honnan merítette az ihletet.

Feltöltve: 2019-04-11 | Kategória: Életstílus

Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő története

Iskolákat neveztek el róla, szobrok őrzik emlékét, életéről Kertész Erzsébet írt könyvet, és a budapesti Turay Ida Színház Doktornők című színdarabja is róla szól. Megérdemli a tiszteletet, mert mindent megtett azért, hogy gyógyíthasson egy olyan korban, amikor hatalmas erők próbálták visszaszorítani a tűzhely mellé.

Feltöltve: 2019-04-10 | Kategória: Életstílus

13-an itták magukat halálra a dublini whiskey-áradásban

Írország fővárosa, Dublin története bővelkedik a tragikus epizódokban, a pestistől a nagy ír éhínségig és a skótokkal való csetepatékig sok minden tépázta a várost az évszázadok alatt.

Feltöltve: 2019-04-03 | Kategória: Életstílus

38 ember nézte végig, ahogy meggyilkolták a fiatal nőt

Ki segítene, ha támadás érne az utcán? Kitty Genovese tragikus halála szociálpszichológiai kutatások sorát inspirálta arra, hogy megvizsgálják, miért nem avatkoznak közbe az emberek, amikor valakit nyilvános helyen ér erőszak.

Feltöltve: 2019-03-25 | Kategória: Életstílus

Patkánnyal riogatott egy 11 hónapos kisbabát, nagy tudós lett belőle

Mindössze 11 hónapos volt az a csecsemő, akin John B. Watson és felesége kísérletezni kezdett a John Hopkins Egyetemen a 20. század elején. Kis Albert elméjébe félelmi reakciókat ültettek a hírhedt kutatás során. Milyen élete volt később annak, akit babakorában rettegni tanítottak?

Feltöltve: 2019-03-21 | Kategória: Életstílus

Miért leszünk libabőrösek?

Egy hideg fuvallattól, egy váratlan meglepetéstől vagy akár egy énekes hangjától is libabőrösek lehetünk. De vajon mi áll e különös élettani jelenség hátterében?

Feltöltve: 2019-03-19 | Kategória: Életstílus

Kiderült: a kemény tojás 200 millió éves evolúciós találmány

Egy most publikált tanulmány szerint a dinoszauruszok fosszíliákban ránk maradt tojásainak leheletvékony, mégis kemény héjuk volt. A korábban általános, lágy héjat felváltó evolúciós újítás nagyjából 200 millió éve robbanásszerűen terjedt el a gerincesek több fejlődési ágában is.

Feltöltve: 2019-03-18 | Kategória: Életstílus

Coca-Cola - Gyógyszernek készült, tisztítószer lett

1894. március 12-én, vagyis százhuszonöt évvel ezelőtt parázs viták és pereskedés után egy Asa Griggs Candler nevű üzletember jóvoltából üvegpalackban piacra dobták a Coca-Colát.

Feltöltve: 2019-03-14 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld