Főoldal » Életstílus

Ki ismerte el magáról, hogy enyhe Asperger szindrómája van?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Széleskörű felmérés keretében vizsgálták 72 ország folyóinak antibiotikum-szennyezettségét. Mit gondol, melyik Európa legszennyezettebb folyója? Pszichiátriai betegség és terhesség alatti fertőzések ? Az alvászavar, mint a kognitív károsodás motorja Tovább csökkent a napi új fertőzöttek száma Kínában Csecsemők kapják először az Alzheimer-kór elleni biomolekulát Tovább tombol az influenza járvány Magyarországon Tényleg jó a kóla gyomorrontásra és fejfájásra? Felfedezték a világ első állatát, ami nem lélegzik Elhunyt a fekete matematikusnő, aki elrepítette az embert a holdra
Megint folyik a gyerek orra: mit ad a gyermekgyógyász?,,Micsoda csoda történt a csodálatos modern informatika világában. Bizony vissza kell térni a jól bev...''Füstbe ment egészség,,Sztem csak döntés kérdése,mint a legtöbb dolog a világon.''Füstbe ment egészség,,Sztem csak döntés kérdése,mint a legtöbb dolog a világon.''A colorectalis daganat szűrése nem szükséges mindenkinek?,,Vannak olyan polypok( " fogazott" polypok amik nem véreznek )ugyanakkor veszélyesek mi ezzel a hely...''Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Hatásos?''

Életstílus

Ősi rokonunk arcát rekonstruálták

2016-ban Yohannes Haile-Selassie, a Clevelandi Természettudományi Múzeum és az Etiópiai Mekelle Egyetem munkatársa kollégáival egy közel teljes korai emberféle-koponyára bukkant az etiópiai Godaya-völgyben. A faj a híres Australopithecus afarensisszel, Lucyvel állt rokonságban.

Feltöltve: 2019-08-30 | Kategória: Életstílus

Nobel-díjat is kaphatott volna a fiatalon elhunyt magyar gyógyszerész

A mákgubóból kivont morfium az ókor óta ismert erős fájdalomcsillapító, ami hamar függőséget okoz, sokan pedig illegális drogként használják. Első hallásra nem a tiszta örömben tobzódunk, amikor meghalljuk, hogy gyártását egy magyar férfinak köszönhetjük. Pedig Kabay János nagyon sokat tett a beteg emberekért.

Feltöltve: 2019-08-29 | Kategória: Életstílus

Szépészeti trükkök a 20-30-as évekből

Már a két világháború között is mindent elkövettek a nők, hogy sokáig megőrizzék a fiatalságukat és ezért nem egyszer még kellemetlen kozmetikai eljárásoknak is hajlandók voltak alávetni magukat.

Feltöltve: 2019-08-27 | Kategória: Életstílus

Új technológiával olvashatják az egyiptomi papiruszokat

1906-1908 közti ásatások során jutottak német tulajdonba azok a papiruszok, amelyeket a Nílus Elephantiné nevű szigetén tárt fel Otto Rubensohn, ezek 80 százalékát még sosem tudták elolvasni.

Feltöltve: 2019-08-21 | Kategória: Életstílus

Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?

Amerika fekete hangja beszűrődött a náci Németországba is, ezért a leleményes propagandisták saját finanszírozású jazz-zenekart hívtak életre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-08-07 | Kategória: Életstílus

Előkerült Hófehérke sírköve

Egy régóta elveszett sírkő került nemrég elő egy német múzeumban: Maria Sophia von Erthal bárónő sírköve, és a jelentőségét az adja, hogy a mendemondák szerint az ő alakja ihlette meg a Grimm testvéreket, amikor megalkották Hófehérke alakját.

Feltöltve: 2019-08-06 | Kategória: Életstílus

Orvostanhallgatók voltak az első mentősök, ingyen dolgoztak

Eleinknek még nem sok fogalmuk volt az elsősegélynyújtásról, egészen a 19. század végéig. Kresz Géza és a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület volt az első, akik változatattak ezen.

Feltöltve: 2019-07-26 | Kategória: Életstílus

Szent betegség vagy démoni megszállottság

Az epilepsziát sokáig társadalmi előítélet övezte, ma már tudjuk, a rohamok során az agy bizonyos területein fokozott elektromos aktivitás jön létre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-07-24 | Kategória: Életstílus

Feleségvásár az angol piacokon

A házasság felbontása elég macerás dolog volt a középkori Európában, a kaotikus egyházi és polgári szabályozásokon és nyilvántartásokon elég bizarr kiskapukat kerestek és találtak az emberek.

Feltöltve: 2019-07-18 | Kategória: Életstílus

Szenzációs felfedezés egy koponya alapján

Az eddig feltételezetnél akár 160 ezer évvel korábban juthattak el az első modern emberek Európába, legalábbis erre utal egy a dél-görögországi Apidima-barlangban talált koponyatöredék friss vizsgálata.

Feltöltve: 2019-07-18 | Kategória: Életstílus

Visszaszámlálás indul!

Égi kísérőnk ma újra csábító célpont: kutatóintézetek és magáncégek keresik a holdbéli természeti kincsek kiaknázásának módját.

Feltöltve: 2019-07-15 | Kategória: Életstílus

Nagy Katalin cárnő művelt volt, okos és szerette a férfiakat

Amit szabad Jupiternek… Amit elnézünk a férfi uralkodóknak, azt már nem engedjük meg az uralomra kerülő nőknek. Nagy Katalin orosz cárnőt a fél világ parázna, kegyetlen, fékezhetetlen kurtizánnak tartja, pedig nem volt botrányosabb a magánélete, mint akármelyik királynak.

Feltöltve: 2019-07-10 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld