Főoldal » Szakterületek » Med. et Jur.

Hol jelent meg először a magas szintű prevenció és higiéné?

Kép
 
Daganatos anaemia kezelése: klinikai iránymutatás Az allopurinol és a neuropathiás fájdalom Kamaszok és az alkoholfogyasztás Megrövidíti az életet az egyik legfelkapottabb étrend Már az óvodásoknak is lehet magas vérnyomása a túlsúlytól Kiképezik az angol és walesi tanárokat a mentális betegségek felismerésére Térképen a helyek, ahol ingyen ihat vizet Drámai képek a Notre-Dame első miséjén az áprilisi tűzeset óta Indul az idei levendulaszezon
Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,...''Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,amerikában a legjobban az orvosok keresnek a foglalkoztatottak körében ...........''Kollektíven robogunk a kiégés felé?,,Adjál rendes fizetést az embereknek és nincs kiégés''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''

Med. et Jur.

Betöltés...

Gyűjtsön ingyenes kreditpontokat a DRportal segítségével!

A DRportal rendszeres látogatói már bizonyára tudják, hogy weboldalunkon minden félévben lehetőség nyílik ingyenes, 12 kreditpontot érő online tanfolyamok elvégzésére.

Feltöltve: 2017-05-18 | Kategória: Med. et Jur.

Szakértő vagy tanú - felkért igazságügyi szakértő - Egészségügyi jog X.

Az orvos, egészségügyi dolgozó felelősségének vizsgálatára irányuló büntető, közigazgatási, munkaügyi és polgári peres eljárásokban huzamos ideje fennálló problémaként jelentkezik a fél által beszerzett szakértői vélemény jogi minősítése és annak mikénti felhasználása, elismerése.

Feltöltve: 2017-05-11 | Kategória: Med. et Jur.

Orvosszakértői kompetencia körök - Egészségügyi jog IX.

Az igazságügyi szakértők szakmai kompetenciájára, eljárási jogosultságára, véleményalkotási körére vonatkozó kérdések az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kaptak. Gyakorta egymástól lényegesen eltérő véleményeket olvashatunk arra nézve, hogy egy adott szakkérdés mely igazságügyi szakértői szakterület körébe sorolható.

Feltöltve: 2017-05-11 | Kategória: Med. et Jur.

Bizonyítási nehézségek az "orvosi műhiba" ügyekben - Egészségügyi jog VIII.

Az orvosi műhiba konvencionális, általános elnevezés, a törvényben ilyen megfogalmazással nem szerepel.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-04-06 | Kategória: Med. et Jur.

Egészségügyi dolgozók büntetőjogi felelőssége - Egészségügyi jog VII.

Az orvos akkor vonható felelősségre a foglalkozásának gyakorlásával összefüggésben előidézett hátrányos következményekért, ha foglalkozása szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból (vagy szándékosan) közvetlen veszélynek teszi ki, testi sértést vagy annál súlyosabb károsodást okoz.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-04-06 | Kategória: Med. et Jur.

Az orvosi titoktartás – a gyakorlat kihívásai - Egészségügyi jog VI.

Az orvos-beteg kapcsolat egy sajátságos, semmihez nem hasonlítható viszony, mely döntően a kölcsönös bizalmon, tiszteleten alapul. Az orvosnak a gyógyítás során biztonságot kell nyújtania a beteg számára, magas szintű, és hatékony gyógyító munka nem létezik a beteg orvosba vetett bizalma nélkül.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-03-09 | Kategória: Med. et Jur.

Az orvos jogai az egészségügyi kezelés során - Egészségügyi jog V.

Már a hippokratészi eskü is csak az orvosok kötelezettség vállalásairól szólt. Sokszor érzik úgy az orvosok, hogy őket csakis a kötelezettségek terhei nyomják, nincsen szabad választásuk, mindig minden helyzetben a gyógyítás kötelességének kell alávetniük magukat.

Feltöltve: 2017-03-09 | Kategória: Med. et Jur.

Nem vagyoni kártérítés helyett sérelemdíj - Egészségügyi jog IV.

Az egészségügyi szolgáltatók elleni kártérítési perekben a kórházakkal szemben fellépő betegek, hozzátartozók leggyakoribb kereseti kérelme az egyre növekvő összegű – bár a nyugat-európai vagy amerikai mértékhez nem hasonlítható – nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezés.

Feltöltve: 2017-02-09 | Kategória: Med. et Jur.

A vagyoni kártérítés - Egészségügyi jog III.

A hazai jogirodalomban számtalan tanulmány foglalkozott az egészségügyi szolgáltatókkal szemben indult kártérítési perek sajátosságaival.

Feltöltve: 2017-02-09 | Kategória: Med. et Jur.

Mit kommentelhetek, lájkolhatok orvosként?

Nyilatkozhatom-e onkológusként a rák megelőzéséről, háziorvosként az influenzajárványról, elmondhatom-e a véleményem szakpolitikai kérdésben? A TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) útmutatót adott ki egészségügyi intézmények, iskolák, szociális intézmények dolgozóinak, és mindenkinek, akit a munkáltató eltilt a lájkolástól, a kommenteléstől és a nyilatkozástól.

Feltöltve: 2017-01-25 | Kategória: Med. et Jur.

Alkotmányos alapjogok Európában - Egészségügyi jog II.

Az Alapjogi Charta felsorolja azokat az alapvető jogokat, amelyeket az Európai Uniónak és a tagállamoknak az uniós jogszabályok végrehajtása során tiszteletben kell tartaniuk.

Feltöltve: 2017-01-05 | Kategória: Med. et Jur.

Alkotmányos alapjogok - Egészségügyi jog I.

Az államilag szervezett társadalomban az embert megillető jogok biztosítása évezredek óta a filozófiai és a közjogi gondolkodás egyik központi kérdése.

Feltöltve: 2017-01-05 | Kategória: Med. et Jur.

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld