Főoldal » Szakterületek » Med. et Jur.

Ki volt az a híresség, akit szulfonamid mentett meg a pneumoniától?

Kép
 
Magzatgyermek világnapja: A várandósság alatti diabétesz növelheti a fejlődési rendellenességek kialakulását Új kolchicin terápiás formula FDA jóváhagyással Az ACE-inhibitorok növelik a tüdőrák veszélyét 1. "Magának nagyobb szüksége van rá, mint nekem" Parazita ikertestvérével a hasában született egy kislány Kolumbiában A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Félig elsüllyesztett, víz alatti étterem 38 ember nézte végig, ahogy meggyilkolták a fiatal nőt Bakonyból származik a bakonyi sertésszelet és palóc a palóc? Dehogy!
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''

Med. et Jur.

Betöltés...

Egyedi támogatások (Orvosok részére)

Letölthető tájékoztatók egyedi támogatásokról.

Feltöltve: 2010-04-15 | Kategória: Med. et Jur.

Minőségi és hatékony gyógyszerrendelés (Orvosok részére)

A 2006. évi XCVIII. Gyógyszergazdaságossági törvény a minőségi és hatékony gyógyszerrendelésről szóló szakaszaiban arra ösztönzi az orvosokat, hogy amennyiben a szakmai szempontok alapján több társadalombiztosítási támogatással rendelhető termék közül lehetséges választani, akkor a betegek és az Egészségbiztosítási Alap számára alacsonyabb költséget jelentő gyógyszereket rendeljék.

Feltöltve: 2010-04-15 | Kategória: Med. et Jur.

Online rendszer - VirEP (Gyógyszerészek részére)

Az OEP, a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Gyógyszertári Rendszergazdák Szövetségének közös eljárásrendje a gyógyszer expediálása során a közgyógyellátottak virtuális elektronikus pénztárcájának adatait kezelő (VirEP), az OEP és a gyógyszertárak között működő informatikai rendszer üzeneteinek értelmezéséről és azok feldolgozásáról valamint a jogviszony ellenőrzés menetéről.

Feltöltve: 2010-04-15 | Kategória: Med. et Jur.

Vényellátás, vényírás (Orvosok részére)

Tájékoztató a vényírási szerződésekkel kapcsolatos változásokról, a vényellátás május 1--jétől várható változásairól, tájékoztató a vényigénylésről.

Feltöltve: 2010-04-15 | Kategória: Med. et Jur.

Generikus hírek (Gyógyszerek, gyógyszerpiac)

Háttér: a generikus verseny ösztönzésének célja

Feltöltve: 2010-04-14 | Kategória: Med. et Jur.

Havi jelentések (Gyógyszerek, gyógyszerpiac)

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Ártámogatási Főosztályának (OEP ÁTFO) határozott törekvése, hogy a rendelkezésére álló csatornákat felhasználva a gyógyszerellátás minden érintettjét (betegeket, orvosokat, gyógyszertári szakembereket, gyógyszergyártókat, gyógyászati segédeszközök forgalomba hozóit és forgalmazóit, informatikai szolgáltatókat, kutatóműhelyeket, a média képviselőit, a politika és az államigazgatás szereplőit, egyéb partnereit) folyamatosan tájékoztassa a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-támogatási rendszer fenntarthatóságát célzó erőfeszítéseiről, a gyógyszer- és GYSE-támogatás aktuális helyzetéről, a legfontosabb trendekről és történésekről.

Feltöltve: 2010-04-14 | Kategória: Med. et Jur.

Szakmai elemzések (Gyógyszerek, gyógyszerpiac)

A rendre változó szakmai irányelvek, támogatási szabályok, az elérhető készítmények bővülő köre és a készítmények változó árai arra késztették az OEP Ártámogatási Főosztályát, hogy felülvizsgálja a magyar társadalom széles rétegeit érintő kórképek társadalombiztosítási támogatását, és újraértékelje a finanszírozási lehetőségeket a szakmai irányelveknek és a rendelkezésre álló finanszírozási korlátoknak megfelelően.

Feltöltve: 2010-04-14 | Kategória: Med. et Jur.

Legelső Előző 46 47 48 49 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld