Főoldal » Szakterületek » Med. et Jur.

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést Helyi megoldások COVID idején Milyen különbségek vannak a füst és az aeroszol között? Az MRI vizsgálatok mágneses térereje biztonságos, nem terheli a szervezetet! Állami támogatással is elérhető lesz az SMA-s gyerekek terápiája Rendkívül alacsony a gyógyszerszennyezettség koncentrációja a Budapest környéki csapvízben Korcsolyával közlekedik egy 79 éves orosz asszony Szívtelenség vagy evolúciós késztetés által diktált stratégia? A fia esküvőjén jött rá, hogy a leendő ara a saját lánya
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést,,Ennyit fejlődhettünk volna vissza 100+ év alatt?''Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés,,Valakiknek csak el kell temetni a sok oltottat. A nem "oltakozottak" meg tesznek mindent Istenhitü...''A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk,,PELENKA OSZTÁST INGYEN MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!! ez lenne a megoldás????? 100 éve mind t megoldód...''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''

Med. et Jur.

Miért ne! Miért ne? - Vényköteles termékek és kommunikációjuk

A vényköteles gyógyszerek marketingje minden országban folyamatos vitákat vált ki, hogy a készítmények betegek felé történő kommunikációját engedélyezni vagy tiltani kell-e. Az Egyesült Államokban már vagy még engedélyezett. Vajon az Európai Unió az USA szabályozását fogja követni, vagy az USA hagy fel a liberális gyógyszermarketinggel, esetleg marad minden a régiben? Mi szól mellette és mi ellene?

Feltöltve: 2010-06-15 | Kategória: Med. et Jur.

A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara - Szakterület Felülvizsgáló Bizottságának tevékenységéről

Az igazságszolgáltatást érintő átfogó jogalkotási reform részeként született meg az igazságügyi szakértői tevékenységről szóló 2005. évi XLVII. törvény, amelynek kifejezett célja volt megszüntetni a szakértői terület jogszabályi környezetének széttagoltságát, egységes szemlélettel keretet adva a területet szabályozó ágazati joganyagnak.

Feltöltve: 2010-06-15 | Kategória: Med. et Jur.

Alacsony betegbiztonság - Divatnak számítanak a többmilliós kártérítési perek?

A magyar lakosság többsége nem tud jelentést társítani a betegbiztonság fogalmához, ugyanakkor az egészségügyi intézmények ellen indított kártérítési perek száma és kifizetett összege évről évre emelkedik, ami az állandóan finanszírozási gondokkal küzdő magyar egészségügytől fontos – gyógyításra is fordítható – milliárdokat von el.

Feltöltve: 2010-06-15 | Kategória: Med. et Jur.

Az egészséges minőségügy - a minőségi egészségügy

Határozott meggyőződésem, hogy lehet egészséges a minőségügy. De csakis abban az esetben, ha a kórház menedzsmentjét nem pusztán az a cél vezérli, hogy a főigazgató titkárságán kifüggesztett, aranyozott keretbe foglalt tanúsítvány díszként fogadja az oda betérőt.

Feltöltve: 2010-06-15 | Kategória: Med. et Jur.

Határon átnyúló egészségügyi ellátásra vonatkozó betegjogok

A határon átnyúló egészségügyi ellátások igénybevétele az elmúlt években jelentősen nőtt, illetve az ezzel kapcsolatos szabályozás is meglehetősen új irányokat szabhat a más tagállamban igénybe vett egészségügyi ellátások eddig bevált térítési gyakorlatában.

Feltöltve: 2010-06-15 | Kategória: Med. et Jur.

Panaszprevenció - Gondolatébresztő a szemléletváltás szükségességéről

Magyarországon a műhibákkal és általában az egészségügyi panaszokkal kapcsolatos gondolatok elsősorban akkor merülnek fel, amikor már megtörtént a baj: ilyenkor a hiba, illetve jelentőségének megkérdőjelezése, elfedése, jobb esetben a hiba megismétlődésének megelőzése jön szóba.

Feltöltve: 2010-06-15 | Kategória: Med. et Jur.

Megint fel lehet kötni a gatyát - avagy az új polgári jog kihívásai szakértőknek

Az egészségügyi szolgáltatók kártérítési felelősségének megítélése során már az elmúlt években is jól kirajzolódott a szakértői és a bírói gyakorlat eltérő értelmezése néhány fontos kérdésben. Szigorúbban bírálta el a szakértői gyakorlat, a bíróinál, többek között, az ok-okozati összefüggés kérdését a gyógyulási, túlélési esély elvételét, vagy akár a felróhatóság körét.

Feltöltve: 2010-06-14 | Kategória: Med. et Jur.

Szakértői vélemény kontra ítélet - Mire szolgáltat jogalapot a vizsgálatok elmaradása?

A terhességi ultrahangvizsgálatok során a protokoll szerinti időben kell a magzat anatómiáját vizsgálni és ábrázolni, illetőleg a látottakat leírni. Ennek elmaradása alapot adhat a kártérítési felelősség megállapítására, avagy Ptk. 339. §; 1997. évi CLIV. tv. 77. §.

Feltöltve: 2010-06-14 | Kategória: Med. et Jur.

Med. et Jur. 1. évfolyam, 1. szám | 2010. május

A Med. et Jur. magazin májusi száma teljes egészében elolvasható a DRportalon.

Feltöltve: 2010-05-31 | Kategória: Med. et Jur.

Legelső Előző 8 9 10 11 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld