WHO

Június 14. a Véradók Világnapja

Éppen húsz éve ünnepelte a világ első alkalommal a Véradók Világnapját, amely nemzetközi egészségügyi szervezetek, köztük az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére jött létre. Azóta minden évben ezen a napon azokra az önkéntes véradókra és plazmaadókra irányul a figyelem, akik a donációjukkal létfontosságú kezelésekhez segítik hozzá a rászorulókat.
2024.06.13. Hírek

Jóval magasabb a légszennyezettség Európában, mint az egészséges határérték

A légszennyezettség Európában jóval meghaladja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott szinteket, ami jelentős veszélyt jelent egészségünkre. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) legfrissebb levegőminőség-egészségügyi felmérése szerint 253 ezer haláleset elkerülhető lett volna az Európai Unióban, ha a finomrészecskék koncentrációja megfelelt volna a WHO ajánlásainak.
2024.05.31. Hírek

Ha sok fehérjét eszünk, depressziósabbak leszünk

A táplálkozási szokások és a depresszió kapcsolatát vizsgálja egy, a közelmúltban publikált kutatás, melyben több mint hatvanezer ember adatait elemezve a Semmelweis Egyetem kutatói új összefüggéseket tártak fel a boldogsághormonként ismert szerotinin szintje és a bevitt táplálék között.
2023.06.27. Hírek

Globális egészségügyi igazolványt adna ki a WHO

Az uniós digitális Covid-igazolvány mintájára globális egészségügyi igazolványt vezetne be a WHO, amely megkönnyítené a mobilitást és a polgárok védelmét világszerte a jelenlegi és jövőbeli egészségügyi veszélyekkel, köztük a világjárványokkal szemben.
2023.06.07. Hírek