Hírek

Ismeretlen eredű betegség jelent meg Magyarországon

Temesszentandrási György belgyógyász, klinikai immonológus az Indexnek arról számolt be, hogy két fiatal nő is hasonló gyomor-bélrendszeri panaszokkal érkezett kórházi osztályukra, aminek hátterében eddig ismeretlen eredetű betegség állhat.

2023.06.02. Hírek

Összefüggést találtak az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák között

Összefüggést mutattak ki az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák kialakulása között a Semmelweis Egyetem orvosai. Az elemzés elsőként vizsgálja a Trichomonas vaginalis (TV) fertőzés, a Human Papilloma Vírus (HPV) és a méhnyak kóros/rákos elváltozásai közötti kapcsolatot, ezáltal még jobban kiemeli a rendszeres nőgyógyászati és HPV-szűrés fontosságát.

2023.05.31. Hírek

Magyar Belgyógyász Társaság Dunántúli Szekciójának 61. Vándorgyűlése

A kongresszus hagyományosan igyekszik tájékoztatást adni a belgyógyászat újdonságairól, az innovatív diagnosztikai és terápiás lehetőségekről, foglalkozik a kardiovaszkuláris intervenció kérdéseivel, lehetőséget nyújt a dunántúli belgyógyászati osztályok bemutatkozására és a kiemelkedő szakmai eredmények elismerésére. Fő témái között szerepelnek az új, reményteljes onko-hematológiai kezelések és a sokakat érintő infektológiai aktualitások.

2023.05.31. Hírek

Sikeres női kutatócsoport-vezetők a HCEMM-ben

A HCEMM, azaz a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ több női kutató számára is nagyszerű karrierlehetőségnek bizonyult az elmúlt öt évben. A kutatóinté­zet főként az egészséges öregedéssel kapcsolatos kutatás-fejlesztésre összpontosít.

2023.05.29. Hírek