antihisztamin

Valós életbeli vizsgálatok: minden korosztályra és számos allergiás panaszra kiterjedő tanulmánnyal értékelték a bilasztin eredményességét

Egy kanadai allergológusokból és bőrgyógyászokból álló szakértői panel allergiás problémák széles körében vizsgálta a bilasztin terápia hatékonyságát. A multidiszciplináris szemléletű valós életbeli esettanulmány 9-76 éves korú populáción zajlott. A második generációs antihisztamin hatékonynak, biztonságosnak és jól tolerálhatónak bizonyult minden korcsoportban.
2023.07.27. Szezonális allergia

A mentális egészség és a szellemi tevékenységek védelme allergiaszezonban

Allergiaszezonban nem csak a túlérzékenység miatt jelentkező panaszok ronthatják a szellemi teljesítőképességet, hanem a rosszul megválasztott vagy nem megfelelően alkalmazott allergiaellenes szerek is kedvezőtlenül hatnak a mentális funkciókra. Egyes második generációs antihisztaminok azonban hatékonyabb megoldást jelenthetnek a nem kívánt hatások leküzdésében, mint gondolnánk, ráadásul nem kizárólag az allergiás tünetek enyhítésén és megszüntetésén keresztül!
2023.07.05. Szezonális allergia

Allergiás menetelés: a hajlam alig, a tünetek viszont leküzdhetők

A túlérzékenységre genetikailag hajlamos személyeknél az élet különböző szakaszaiban az allergia különböző formái jelentkezhetnek. Az úgynevezett atópiás alkatú személyek gyermek- és fiatalkorban gyakran élnek át ételallergiákat, ekcémát, illetve asztmás betegséget, felnőtt korukra pedig az allergiás rhinitis válik jellemzővé, amit köznapi nyelven pollenallergiaként vagy szénanáthaként emlegetünk. Ezt a folyamatot hívjuk allergiás menetelésnek, melynek genetikai vagy szerzett mivolta azonban még vitatott.
2023.06.22. Szezonális allergia