betegség

23 300-an fordultak orvoshoz a múlt héten influenzával

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint március 18. és 24. között 23 300 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében.
2024.03.29. Hírek

A súlyos mentális betegség hatása a daganatos betegség kimenetelére

A súlyos mentális betegségben (SMI) szenvedők várható élettartama az átlagpopulációhoz képest körülbelül 15-20 évvel rövidebb. Az SMI-vel élő, emellett daganatos megbetegedéssel küzdő személyek esetében a halálozási arányok magasabbak, mint az SMI-ben nem szenvedő népesség körében. Ez az áttekintő elemzés a daganatos megbetegedések kimenetelére gyakorolt hatásokkal kapcsolatban fennálló jelenlegi bizonyítékokat vizsgálta abban az esetben, ha a beteget korábban SMI-vel diagnosztizálták.
2024.03.29. Pszichiátria

A demencia fellegvára lett Magyarország

A betegelégedettségi mutatók jelentősen csökkentek Magyarországon, ez derül ki az OECD egészségügyi adatokat összegző kiadványából. Sajnos az elkerülhető halálozások száma is az egyik legmagasabb volt nálunk, sokkolóan kevesen járnak még mindig szűrővizsgálatokra, ahogy a demens betegek számának növekedése is Magyarországon lehet az egyik legmagasabb a következő 16 évben.
2023.12.29. Hírek