e-health

BelgaBiz e-Health Szeminárium

Örömmel tudatjuk, hogy a Health 2.0 Hungary Chapter, a magyarországi Belga Királyság Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) közös szervezésében elsőként kerül megrendezésre a BelgaBiz e-Health Szeminárium.
2017.01.09. e-Health

Jelentős e-egészségügyi beruházásokra készülhet a versenyszféra

Budapest, 2016. október 21. – Az egészségügyet is elérő bürokráciacsökkentés hatására átalakuló intézményi struktúra és az ágazatba érkező uniós forrás informatikai téren is sok változást hoz magával, és egyúttal alkalmat ad a létező rendszerek modernizálására, illetve új digitális szolgáltatások indítására. A 20 milliárdos IT fejlesztési keret révén számos XXI. századi megoldás kerülhet bevezetésre Magyarországon, és ebben az állam a versenyszférára is számít.
2016.10.21. e-Health

Érdekes egészségügyi eszközöket mutatott be a Philips

A Philips egykor a mobiltelefonok piacán is jelen volt, de az elmúlt évek során a vállalat jelentős szerkezeti átalakulásokon ment át, mely során teljesen megváltozott a profilja. Manapság a holland gyártó már főleg az egészségügyből szerzi a bevételeit, és most ezt a területet kihasználva kanyarodik vissza közvetve az okostelefonokhoz.
2016.09.21. e-Health

George Lucas víziói hamarosan valóra válhatnak

George Lucas már ezelőtt évekkel látta, hogy valahol, egy messzi-messzi galaxisban nem orvosok, hanem droidok és robotok gyógyítanak. Ebben a galaxisban egy droid illesztett műkart Luke Skywalker testére, miután a sajátját elveszített a Darth Vader ellen vívott harcban, egy robot vezette le Leila hercegnő szülését, mint ahogy Luke Skywalker hipotermiáját is egy droid kezelte.
2016.09.14. e-Health

Fizess, vagy a pácienseid bánják !

Több mint tízmillió páciens adatait lopta el egészségügyi intézményektől az a hacker, aki az adatbázist most a fekete piacon árulja. Ha egy kórház nem hajlandó fizetni, erről értesíti az érintett pácienseket is, így helyezve még nagyobb nyomás alá az intézményt.
2016.07.20. e-Health

Világsiker kapujában a debreceni orvostanhallgatók appja

Az Imagine Cup a világ legnagyobb, diákoknak tartott innovációs versenye, amin egyetemista csapatok mutatnak be okostelefonos appokat, online szolgáltatásokat, meg minden hasonlót, amikkel mostanában milliárdos üzleteket szoktak csinálni kollégiumi szobákból elindult startupok. A versenyt a Microsoft tartja és szponzorálja, és mostanában a magyarok rendszeresen nyerni járnak a seattle-i döntőre: két éve a fitness-tamagocsi Tep, tavaly a turisztikai appba oltott kalandjáték Mistory hozott haza több díjat is.
2016.07.01. e-Health

A Microsoft már akkor tudhat a rákról, amikor a beteg még csak sejti

Eric Horvitz és Ryen White, a Microsoft kutatói és John Paparrizos, a Columbia Egyetem diákja tanulmányt jelentettek meg egy onkológiai kiadványban, amiben arról írnak: a tech-vállalat Bing néven ismert keresőmotorja segítségével sok esetben azelőtt képesek azonosítani a hasnyálmirigyrákot, mielőtt az érintett felhasználó ezzel tisztában lenne.
2016.06.08. e-Health