egészségügy

Az EU egymilliárd eurós állami támogatást hagyott jóvá hat tagállam, köztük Magyarország közös egészségügyi projektjének megvalósítására

Az Európai Bizottság kedden jóváhagyta, hogy hat tagállam, köztük Magyarország legfeljebb egymilliárd euróval támogassa az egészségügyi ágazatban megvalósítani tervezett első közös európai érdeket szolgáló projektet, mely a kutatást, az innovációt és az egészségügyi termékek első ipari bevezetését, valamint a gyógyszerek innovatív gyártási folyamatait támogatja majd. 
2024.05.29. Hírek

Elindult az egészségügyi rendszer átalakítása

Elindult az egészségügyi rendszer átalakítása, a kitűzött cél az egészségben eltöltött életévek növelése - mondta a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára az Orvostechnikai Szövetség keddi budapesti közgyűlésén.
2024.05.08. Hírek

Az egészségügy ellenőrzését a betegközpontú ellátás hatékonyabbá tétele érdekében végzik

Az egészségügy ellenőrzését a betegközpontú ellátás hatékonyabbá tétele érdekében, szakszerűségi és hatékonysági célok alapján végzik, áttekintik az állami fenntartású intézményeknél és szolgáltatóknál a betegjogok biztosítását, a betegvárakozást és a várólisták kialakulásának okait, valamint az állam által biztosított anyagi források hatékony felhasználását is vizsgálják - mondta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a Magyar Nemzetben.
2024.05.06. Hírek

Változások várhatóak a hazai egészségügyben

Tervek szerint megdupláznák a magyar orvostechnikai eszközök számát annak érdekében, hogy vészhelyzetek esetén önellátó legyen Magyarország. Az új egészségügyi stratégia célja, hogy 2030-ra az első 10 újító közé kerüljünk Európában. Ez változást hozhat a gyógyszerárakban is.
2024.04.29. Hírek

Megkongatták a vészharangot az egészségügyi szakdolgozók

Márciusban kapják meg 20 százalékkal emelt fizetésüket az egészségügyi szakdolgozók, csakhogy ezt nem mindenki fogja béremelésként értékelni, ugyanis a korábbi pótlékok is beépülnek a bérekbe. „Azt várnák, hogy a jelenlegi summázott összeg emelkedjen meg” – mondta Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke az Indexnek. A bérfejlesztéssel kapcsolatos problémák miatt a kamara levélben fordult a Belügyminisztériumhoz.
2024.02.05. Hírek