gyógyszerész

Jubiláns és oktató gyógyszerészeket köszöntöttek

75, 65, 60 és 50 éve végzett, jubiláns gyógyszerészeket köszöntöttek a Semmelweis Egyetemen Gyógyszerésztudományi Karának (GYTK) ünnepségén. A jubilánsok díszokleveleiket dr. Antal István dékántól és dr. Feketéné Dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettestől vehették át. Átadták a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Oktató Gyógyszerésze és Társult Oktatója címeket is.
2023.11.09. Hírek

Gyógyszerészkamara: lehet olyan település, ahol orvos és gyógyszerész sem lesz elérhető

Egy friss rendelettervezet alapján a jövőben nem minden patikában lenne kötelező a gyógyszerész jelenléte, a vidéki fiókgyógyszertárak szakasszisztensekkel is működhetnének. A Magyar Gyógyszerészi Kamara ugyanakkor elutasítja a tervezetet, szerintük a jogszabálymódosításnak beláthatatlan következményei lehetnek a betegbiztonságra nézve. Az ügy részleteiről Hankó Zoltán, a kamara elnöke beszélt az InfoRádióban.
2023.08.11. Hírek

113 frissen végzett gyógyszerészt avattak a Semmelweis Egyetemen

Összesen 101 magyar, 10 angol és 2 német nyelvű képzésben részt vett gyógyszerészhallgatót avattak fel a Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) Kongresszusi Központban tartott ünnepségén. Az eskütételt követően dr. Merkely Béla rektor és dr. Antal István dékán adta át az okleveleket és fogadta gyógyszerészdoktorrá a végzetteket.
2023.07.13. Hírek