influenza

Többezren fordultak orvoshoz a múlt héten influenzával

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében.
2024.04.25. Hírek

23 300-an fordultak orvoshoz a múlt héten influenzával

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint március 18. és 24. között 23 300 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében.
2024.03.29. Hírek

Influenza - A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz

Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön közzétett jelentésében.
2024.02.22. Hírek

Hamarosan lecseng a koronavírus-járvány, de utána sem lélegezhetünk fel

Hiába csökken a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja, a légzőszervi megbetegedések időszaka legkorábban március végén érhet véget. Rusvai Miklós szerint a jelenlegi járványhullám fő felelőse a koronavírus, amelynek helyét hamarosan az influenzavírus veheti át, mint a légzőszervi megbetegedések legfőbb okozója. Az MTA doktora úgy véli, túl későn kezdtük meg az oltási programot, miközben az új variánsok új tüneteket okozva egyre tökéletesebben fertőznek.
2024.01.08. Hírek